01.04.2008 / Pittsburgh, PA, Yhdysvallat

01.04.2008 CSX:n EMD SD70MAC #4549 ja GE AC4400CW #474 vetivät tyhjää hiilijunaa. Vaunuja junassa lähemmäksi 100kpl.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pittsburgh, PA Valtio: Yhdysvallat
Kuvaaja: Janne Saanio
Lisätty: 10.05.2008 00:00
Muu tunniste
Ulkomaat

Kommentit

10.05.2008 20:20 Ville Saarelainen: Hienoja kuvia & junia lätäkön takaa. Olen itsekin haaveillut rautatieharrastusmatkasta jenkkilään, mutta pitäisi rahojen säästämisen lisäksi löytää joku toinen matkaseuraksi ettei tarvitsisi ihan h.moilasena palloilla ja kämmätä jotain, ja toisekseen hotellit, auton vuokraukset yms. maksaa saman kahdelle hengelle. Erityisesti kiinnostaisi matkustaa junalla New Yorkista Montanaan MSTS:stä tuttuihin Marias Passin maisemiin, majoittua harrastajien suosimaan Izaak Walton Inniin http://izaakwaltoninn.com ja liikuskella vuokra-autolla junien perässä kamerat kourassa. :-)
10.05.2008 20:42 Tuukka Ryyppö: Jos on kiinnostusta vähän sitä kyldyyriäkin nähdä, eikä VAIN kuvailla niitä junia, majoitus onnaa ilmaiseksikin. On simmottinen nettisivu, kuin hospitalityclub.org . Esim. itse tarjoan matkalaisille ilmaisen majoituksen lattialtani Berliinissä tuon sivun kautta. Moni majoittaa ihan erityiseen vierashuoneeseen, jossa on pehmeä sänky käytettävissä, ettei tarvitse makuupussia rontata. Ja toki näytän vieraille myös kaupunkia jos vain mitenkään on aikaa töiden sun muiden lomassa. Sivun käyttäminen ei vaadi, että majoittaa itse muita, vaan freeridetys on luvallista, jopa suotavaa. Ainakin itse olen aina ihan innoissani kun saan vieraita :) Ja hospitalityclub.orgin kanssa kun matkustaa, saa matkasta myös noin 2,5 miljoonaa kertaa enemmän irti kuin yksin seikkaillessaan. Esim. venäjänkiertelylläni minua oli joka kaupungissa vastassa ihminen, joka oli mielettömän hyvä tyyppi, joka tunsi kaiken kaupungin underground-elämästä ja näytti minulle paikallista normaalia kulttuuria 100% aitona versiona. He auttoivat myös junalippujen ostamisessa ja varmasti moni osaisi antaa hyviä vinkkejä junakuvauspaikoistakin. En ole ketään nosita tuntenut etukäteen, mutta HC:n erinomainen käyttäjien kommentointisysteemi takaa vierailujen turvallisuuden. Jos kymmenen käyttäjää sanoo luottavansa majoittajaan, majoittaja tuskin tappaa sinuakaan. Suurin osa HC-majoittajistani ja vieraistani on yhä hyviä ystäviäni ja käyn aina silloin tällöin milloin missäkin heitä tapaamassa, kun ei jaksa vain skypechattaillen yhteyksiä pitää. Suosittelen tuota sivua, on meinaan nostanut oman matkailuni kiinnostavuuden kolmanteenkymmenenteen potenssiin!
10.05.2008 23:53 Ville Saarelainen: Tuo hc-systeemi ei ehkä ole minun juttu, mutta jos joku paikallinen harrastaja löytyisi sieltä niin se osaisi neuvoa hyville kuvauspaikoille sopivaan aikaan, ja kertoisi mitä siellä voi ja ei voi tehdä ("vapaassa" maassa ei ole niin vapaata kuin Suomessa). Eikä se matka ihan pelkkää junahörhöilyä olisikaan - sieltä löytyy muutakin mielenkiintoista enemmän kuin koskaan ehtisi tutkimaan parissa viikossa. New Yorkissa pitäisi toki viettää ensin pari päivää, jo senkin varalta jos lentoyhtiö hukkaa laukut, ja tutustuen pakollisiin turistirysiin ennen junamatkaa Amtrakin junilla, joiden täsmällisyystilasto ei pärjää edes bendoille.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!