Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 17.01. 19:45 Tero Korkeakoski  
  Taas sarjassamme "ei saatana", jos tää oikeasti Kokkolasta tulee etelän kautta. Nyt olis jo tavaraliikennettäkin koko matkalla Kokkola-Ylivieska-Siilinjärvi-Joensuu, mut silti kierretään. Onko tässä mitään järkeä.
kuva 17.01. 19:43 Tero Korkeakoski  
  Mikäs tuo venäläisvaunu on?
kuva 17.01. 19:34 Esa J. Rintamäki  
  Erään vanhan veturimiehen kertoman mukaan Kuurilan Pekan kattila ei räjähtänyt, kun kaatuessa sen varoventtiili osui kiveen ja katkesi. Ilmakuvasta sitten näki, kuinka purkautuva höyry oli sulattanut lunta. Kuvasta näkyy selvästi kuinka Dm4:n pellit olivat iskeneet kovalla voimalla savupesän etuosaan. Kuulemma alumiinia jouduttiin konepajalla hakkaamaan vasaralla ja taltalla pois.
kuva 17.01. 19:25 Esa J. Rintamäki  
  Buddhalaiset naismunkit (nunnat?) taitavat olla yhtä yleisiä kuin kanan hampaat?
kuva 17.01. 19:21 Esa J. Rintamäki  
  Tuo Veho on lyhennys sanasta "vellihousu". Aikoinaan Honda Civicin varaosista pyydettiin posketonta hintaa.
kuva 17.01. 19:12 Esa J. Rintamäki  
  Jotenkin muistaisin, että nuo P67:n ensimmäiset vaunut (Tepon kommentin Eit ja Eht) jatkoivat Seinäjoelta Vaasaan.
kuva 17.01. 19:00 Esa J. Rintamäki  
  Niin, ja presidentti on moottoripyöräjengeilläkin.
kuva 17.01. 18:54 Esa J. Rintamäki  
  Ja samanlainen politikoitsijoiden "korkea" taso ja tietämys vallitsee tänäkin päivänä, forever and ever!
kuva 17.01. 12:19 Mikko Herpman  
  http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,4496.0.html

Lumenkorkeuden mittausjärjestelmään liittyvät sensorit.. Mahtoi olla jonkin sorttinen kokeilujakso, kun taitavat olla sittemmin hävinneet.
kuva 17.01. 12:19 Perttu Karttunen  
  Jahas. Taitavat tänään saapua Vuonokseen
kuva 17.01. 12:07 Pasi Seljas  
  Taitaa olla itse Teräsmies hiilikasan nurkalla.
kuva 17.01. 11:56 Mikko Nyman  
  Enpä ole aiemmin Sr2:ssa tuommosia marsunkorvailmanottoaukkoja nähnytkään. Mitkä nuo ovat ja miten toimivat?
kuva 17.01. 09:56 Tommi K Hakala  
  Tästä vaunusta tulee mieleen GAS-puuvaunut, joita oli tehty vanhoista (ilmeisesti juuri Hdk-vaunuista). Niissä oli vaunun pohja poistettu ja terästolppia lisätty. Olisikohan Rauhalan Jormalla kuvia laittaa niistä esille?
kuva 17.01. 08:42 Esa J. Rintamäki  
  Edelleen musiikin ja rautatien sidoksesta: George de Godzinsky tunnettiin myös siitä, että hän osasi Turistin juna-aikataulut ulkoa. Noihin aikoihin muusikot tekivät keikkamatkojaan junilla. Ja kun tunnetusti heidän leipäpalasensa oli koottava useista pienistä murusista, niin kierrettävä oli ja ahkerasti...

Rautalangasta: kuulemma Levyraadissa aikoinaan vaikuttanut Jaakko Jatsi-Jahnukainen rikkoi Sounds-rautalankayhtyeen Emma-levyn kuultuaan sen. Rautalankamuoti alkoi Shadowsista ja Hank Marvinista, ja villitys levisi nopeasti. On hyvää tavaraa!
kuva 17.01. 07:59 Esko Ampio  
  Kuvassa matkustajajuna menossa itään, Lahteen päin? Tai tulossa? Näkyykö junan takana Peltosaaren silta, melko uutena?
kuva 17.01. 07:56 Antti Laajalahti  
  Sirot ja hienot pyörät on halkovaunussa.
kuva 17.01. 07:53 Teppo Niemi  
  H vaunusta tehty Hdk, joka sai 1940-luvun alussa sarjamerkin Hv
Kuvasarja:
Riihimäen pa-antopaikka 1976
 
17.01. 07:52 Esko Ampio  
  Vyörytyslaitos oli aikaisemmin. Silloisen Jussilan ylikäytävästä hiukan pohjoiseen. Siinä idän ja pohjoisen radan haarakohdassa. Pohjoisen radan varressa. Sivuraiteella. Vastaavasti halkopinot olivat idän radan varrella, siinä kolmion muotoisella alueella. Eikä halkopinoja mitään pieniä, eikä pieniä määriä ollut. Kersana tuli katseltua lumikon puikkelehtimista halkojen väleissä. Vikkelä eläin.
kuva 17.01. 05:46 Erkki Nuutio  
  Lukiessani näitä hauskoja Esan ja muiden tarinoita, kerron ikätoverina jotain minäkin. Vieläpä rautatieaiheisen tosimuistelman. Rautatieaiheinen siten, että palattuani töistä talvella 1967 Linnavuoresta Siuron kautta Sv:n Porista vetämällä H464:llä, ostin Tampereen musiikkikaupasta single-levyn Iltatuulen viesti (levy on varmasti tallessa).

Makuasioista sopii kiistellä ja erityisesti sopii olla mieltä rautalangan käyttökohteista, niin sopivista (piikkilanka) kuin epäsopivista (kitarankieli).
Palautan siksi tajuntaan, että Martti Jäppilän (1901-67) sävel ja sanat, Iltatuulen viesti oli kolmen vuoden ajan Suomen soitetuin levy. Se soi ja se soi ja se soi aivan puhki 1967-69 ja on siksi nyt vähän unohdettu.
Sitä kuunneltiin niin aitouttaan, kuin myös protestiksi kaikenmaailman rautalankahälyä vastaan.

1964:n levytys nousi hiljalleen suunnattomaan suosioon, koska Aikamiesten esitys oli täysosuma.
Allu Kososen sovitus kuorolle oli erinomainen. Toinen mestariveteraani George deGodzinsky johti Jäppilän ystävistä koottua kuoroa. Kaiketi kaikki nämä myös tervehtivät esityksellään verisyöpään uupuvaa Jäppilää, Dallapén isää.

Nuoremmatkin lienevät joskus kuulleet sanat - harmaantuneen ihmisen kaipuusta oman nuoruutensa aikoihin:
Jos iltatuuli viestin viedä vois ´ taa maitten merten, kauaksi pois.
Kaipuuni sulle kertoa tahtoisin, tuskien täyttämän tieni mä kertoisin.
Näin, sävel suruinen yli metsien soipi kutsuen;
Kuulethan, ystäväni lauluni, saapukoon se luoksesi, missä lienetkin.

Rautatieaiheinen muistelma on tämä ehkä sitenkin, että ymmärtääkseni Martti Jäppilä pääsi tietääkseni Hennalan punavankileiriltä vapauduttuaan varastomieheksi Pasilan konepajalle. 1925 hän perusti siinä sivussa Dallapé-orkesterin ja soitti siinä harmonikkaa. Enemmän kylläkin johti ja loi sanoja ja säveliä, osaksi Valto Tynnilän kanssa.
Kiitos hänen ja muiden on meillä runsaasti aitoa laadukasta kotimaista kuunneltavaa.
Ja itse muistan jopa erään single-levyn oston - 50 vuoden takaa.
kuva 17.01. 00:18 Jorma Toivonen  
  Jaaha, mihinkähän veturi lienee matkalla? Tuo "kanaalihan" oli yleisin "uloslähtöväylä" tallista tuolloin. Huoltokuljettaja todennäköisimmin siirtämässä veturia "lämminpätkiin" tulevan yön lähtöjä varten, vaiko siirtämässä veturia viereiselle (sutapätkä) raiteelle (pyttyjen jatkeeksi), josta ma-aamuna matka saattaa jatkua Hy knp:lle. Ohjeena konepajalle matkaaville vetureille oli: I-pää etelään, paitsi Hr-/Dr12 veturit II-pää etelään.
kuva 17.01. 00:02 Esa J. Rintamäki  
  Hieman "Pielaveteläinen" näky tuo päädyssä, yläkerrassa oleva parveke.
kuva 16.01. 23:47 Esa J. Rintamäki  
  Tuosta Näsinneulasta: siellähän oli huipulla pyörivä ravintola? Yksikin kaveri pyrki sinne sisään, mutta portsari nosti käden: " herra on jo ottanut kierroksen liikaa." Kaveri tuumasi: " onpahan ihme karuselli!" ja kääntyi kannoillaan, pyrkimään johonkin toiseen juottolaan...
kuva 16.01. 23:39 Esa J. Rintamäki  
  Minulla oli 1970-luvun alkupuolella akustinen 12-kielinen western-kitara, merkiltään italialaisvalmisteinen Eko Ranger XII. Sen pohja ja sivut olivat presiis samanlaista puuta kuin tuo lätän sisäovi. Oli vahvatekoinen kitara, kuin tankki! Lisäksi, se oli hyvin suunniteltu, erotukseksi muista tuon ajan 12-kielisistä kaula otelautoineen oli hämmästyttävän "ohut". Siinä oli Ekon patentti, kaksois-T:n muotoinen kaulan vahvikerauta.

Eipä silti, tuossa lattialla laukussaan on Yamaha FG-411-12 vuodelta 1996.
kuva 16.01. 23:26 Esa J. Rintamäki  
  Varmaan miellyttävää hommaa loisteputkien vaihtaminen uusiin...?
kuva 16.01. 22:57 Esa J. Rintamäki  
  Valutavaraa näyttäisi nuo ohjaamon raput olevan...?
kuva 16.01. 22:49 Esa J. Rintamäki  
  Kas, joku moskovalainen ajelee tuoreella Lexuksella...
kuva 16.01. 22:37 Esa J. Rintamäki  
  Jännä kattoratkaisu: symmetrisenä OK näköinen.
kuva 16.01. 22:35 Esa J. Rintamäki  
  Nyt vaan kannuruiskuun Tolu-pesuaineen ja veden sekoitusta, sitten suihkuttamaan. Pysyy kirvat poissa.
kuva 16.01. 22:33 Esa J. Rintamäki  
  Vasemmalla, haarautuvassa raiteessa on norjalainen vaihteenasetin.
kuva 16.01. 21:29 Matti Lehtonen  
  Tiettyjä yhteneväisyyksiä "sponsorin" kotisivun väriskaalaan ?

http://powerpark.fi/
kuva 16.01. 19:47 Esa J. Rintamäki  
  1932 Fordin V8 oli aika hyvä keksintö, lieviä ongelmia kuitenkin aluksi oli: melkoinen öljynkulutus, murtumia sylinterien kansissa, eikä sytytyskään oikein mennyt putkeen. Insinöörit käärivät hihansa, ongelmat hoidettiin ja niiin lättäpäästä tuli hyvin suosittu pannu. Lisäksi se oli suht yksinkertaisena viritysystävällinen. Lukuisat Speed Shopit myivät palikoita halukkaille. Chevroletilla kuuluisaksi tullut Zora Arkus-Duntov kehitti lättäpäähän ns. Mikkihiiri-kannet. Nimitys johtui palotilojen muodosta. Cruisingeissa on kerrassaan hauskaa kuunnella lättäpään läplätystä suorista pakoputkista...

1949 Fordin erottaa pikasilmäyksellä siitä, että siinä on Fordin nimi kirjaimitse konepellissä. 1950 nimi korvattiin vaakunalla. Joitakin pikkudetaljeja oli myös: mm. 1950 bensatankin korkki oli syvennyksessä. Voimalinja moottori-vaihteisto oli kummallakin sama. Myös tuon aikaisessa Mercuryssä oli suurin piirtein sama lättäpää, tosin hieman kutiteltuna (kaksikurkkuinen kaasutin). Lincolniin oli puolestaan nakattu V-12.
kuva 16.01. 19:31 Esa J. Rintamäki  
  Upuppiduu! Marilyn-paralla ei ollut tosiaankaan liian hyvät kortit elämän pelissä... Marilyn kuitenkin oli nainen isolla N:llä. Olen tavannut joitakin elämää suurempia naisia, joten syvä kumarrukseni ja kunnioitukseni!
kuva 16.01. 16:21 Olli Keski-Rahkonen  
  Alankomaissa käytetään usein lähtöraiteilla myös kahta ajolankaa rinnakkain, jolloin virta jakaantuu kahta virrointinta käytettäessä siis neljälle reitille. Tämä ei näy Tuukan linkkaamasta videosta.
kuva 16.01. 15:33 Tuukka Varjoranta  
  Tällä YouTube-videolla näkyy Hollanin rautateiden NS, Bombardierin Traxx MS2 sarjan veturin virroittimien toimintaa liikkeellelähdössä 1,5 kV DC-järjestelmässä: https://youtu.be/yM_YGICUe1U
kuva 16.01. 14:40 Olli Keski-Rahkonen  
  Sähköveturi ottaa luonnollisesti suurimman tehon (ja täten myös virran) kiihdytyksen alkuvaiheessa. Täten on järkevää jakaa virta kahta reittiä, jotteivat virroittimen hiilet kulu liikaa. Tämä on varsin tyypillistä 3 kV DC-järjestelmissä, jota Tsekistäkin löytyy 25 kV AC:n ohella. Liian suuri virta lämmittäisi virrottimen hiilen niin kuumaksi, ettei se enää kestäisi siihen kohdistuvaa mekaanista rasitusta, ja veturin matkanteko loppuisi alta aikayksikön.
kuva 16.01. 12:24 Hannu Peltola  
  Totta kai Cadillaciin nojailee äärimmäisen kaunis blondi! Vähän kyllä epäilen, että Burlingtonin kaltaiseen syrjäkylään olisi eksynyt aito Hollywood-tähtönen, kyseessä taitaa kuitenkin olla paikallinen Wannabe-Marilyn...
kuva 16.01. 12:21 Hannu Peltola  
  Esalla oli taas vahvaa autotunnistusta! Taustan poliisiauto on tosiaan 1949 tai 1950 Voortti ja kenkälaatikko-lempinimi on oikein osuva. Toinen poliisiauto on mallivuoden 1950 Buick. Rodissa on todennäköisimmin lättäpää-kasi, se taisi olla noihin maailmanaikoihin lähes ainoa V8-vaihtoehto.
kuva 16.01. 11:16 Topi Pikkarainen  
  Kontiomäen asemaravintolassa voi vielä tänäkin vuonna koetella muun asiakaskunnan hermoja ja huumorintajua tilaamalla kappaleen Bluesia Pieksämäen asemalla tarpeeksi monta kertaa. Lysti on minuuttia kohden erittäin edullista, muistaakseni yli varttitunti musiikkia kustantaa 50 p.

https://www.youtube.com/watch?v=jccwMHnc​mX4
kuva 16.01. 10:22 Esa J. Rintamäki  
  Toinen kitarakaupassa kuulemani kielto koski kappaletta "Stairway to Heaven". Kaikkein yleisin kappale, mitä näissä kaupoissa kuulee on nimeltään: "eiku-eiku-eiku". Itse suosin akustisia 12-kielisiä (jo vuodesta 1973!), ja sointukulku C - Am - F - G7 menee aivan täydestä! Ja aina voi brassailla soittamalla C-duurin barreeotteella vain kahdella sormella...
kuva 16.01. 10:16 Vesa Höijer  
  Kieltämättä ärsyttävä kappale. Joissakin kitaroita myyvissä liikkeissä on seinällä pyyntö: "Älkää soittako "Smoke on the Wateria" kokeillessanne kitaraa."
kuva 16.01. 10:07 Esa J. Rintamäki  
  Ihme, ettei noita papereita oltu pöllitty...?
kuva 16.01. 10:03 Mikko Herpman  
  Voisiko lepokitkan syrjäyttämisestä syntyä sellainen virtapiikki joka voisi aiheuttaa häiriötä tai muuta veturin sähköissä (esim. nalli saattaisi palaa). Näin kahdella virroittimella saataisiin virta jaettua kahta reittiä... Ei ehkä näin mutta mikäli lähtiessä tämä on käytäntö tulee mieleen.
kuva 16.01. 10:00 Esa J. Rintamäki  
  Mielenkiintoinen kuva! Etenkin kun alkuperäinen avokuisti oli umpeutettuna jo tuohon aikaan!
kuva 16.01. 09:51 Esa J. Rintamäki  
  Talvella 1978, käydessäni Jy asemaravintolassa ravintolan hoitaja pyysi minulta, etten soittaisi jukeboksista kappaletta "Banaania poskeen".
kuva 16.01. 09:38 Esa J. Rintamäki  
  Toivottavasti kaikille on selvää, ettei polttoaineen määrää SAA tarkistaa avaamalla korkki ja vilkaisemallla tulitikun valossa... Saksalainen insinööri AMK? Ach, mein Gott! (= AMG!)
kuva 16.01. 07:03 Kari Haapakangas  
  Rauhanmerkki ja pari kukkasta kylkeen, niin siinähän olisi täydellinen hippiveturi :)
kuva 16.01. 06:56 Kimmo Säteri  
  Joskus monta vuotta sitten tuli Slovakiassa nähtyä, että toistakin virroitinta pidettiin ylhäällä junan lähtiessä liikkeelle. Vauhdin kiihtyessä toinen virroitin laskettiin sitten alas. Tässäkin kuvassa voi siis olla kyse siitä, että valmistaudutaan liikkeelle lähtöön.
kuva 16.01. 06:54 Kimmo Säteri  
  Hieman tosiaan kummastuttaa kauhtuneisuus etenkin tämän veturisarjan kohdalla. Tuntuu, että muiden CD:n veturisarjojen kalusto pidetään huomattavasti paremmassa kuosissa.
kuva 16.01. 01:37 Otto Diekmann  
  Siinä on ollut suunnittelijalla oma näkemys siitä että miltä veturin tulee näyttää, mutta kyllä tämä jenkki dieseleitten ulkomuodon voittaa.
kuva 16.01. 01:24 Mika Hyypiä  
  Rautaa ja Dieseliä.
kuva 16.01. 01:23 Mika Hyypiä  
  Komea kuva