24.11.2021 / Mänskä, Mäntyluoto (vanha)

24.11.2021 Olimme viettämässä perheen kesken keskiviikkoista vapaapäivää. Syöttötoolissaan kököttävän 1⅓-vuotiaan tyttäremme sormiruokailu alkoi olla lopuillaan. Sain laitettua sähköuunin lämpenemään ja aseteltua paistopellille pakastekalafileet ja -vihannekset, kun puhelin soi. »Komennus» aloitti: »Nyt on vuoron alkuun niin paljon aikaa, että saa vastata ihan mitä vaan…» Äkkinäisen sairastapauksen johdosta vuoron alkuun oli aikaa reilu tunti, ja se olisi ‒ ei kotikaupungissa Raumalla, vaan ‒ raumalaisten ystävyyskaupungissa Porissa. ‒ Mänskän iltavuoro. »Kyl kai se on lähdettävä; ei me junia jätetä ajamatta!» sanoin lopuksi puhelintorveen. Valkosipuliseitileikkeiden korventumisen odottelun sijaan vastassa oli vaimon Volkkarin ryöstäminen tallista.

Kuvassa Mänskän päivystäjä on saanut iltavuoron ensimmäisen vaihdon saaliiksi Kallosta tuhatkunta tonnia »Mammutteihin» (Tamn-tw) ja »Norsuihin» (Taimn-t) lastattua hienojakoista australialaista kuparihiivatetta, jonka on tarkoitus lähteä veturinvaihtoruljanssin jälkeen Valtoihin junana T 3874.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Meri-Pori
Lisätty: 27.11.2021 14:56
Junatyyppi
Vaihtotyö: 6757
Muu tunniste
Rautatieinfra: Vaihdekoppi
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

27.11.2021 17:39 Aapo Niemelä: Ari-Pekka on tarjoillut maukkaan kuvatekstin! Kuvakaan ei ole yhtään hassumpi, tämä alkaa olemaan jo mukavasti vanhahtavaa rautatiemaisemaa :)
27.11.2021 19:57 Rasmus Viirre: Jep! Ja voin jotenkin tuohon tilanteenseen osittain samaistua (vanhempieni töiden takia), itse vielä olen pelkkä lukiolainen.. Joskus ei auta kotona pysyminen, vaikka olisikin alun perin pitänyt olla vapaata. Eikä kaikkia töitä vain voi tehdä kotoa käsin nettiyhteyksin. Zemppiä junien pitämiseen kulussa!
27.11.2021 23:42 Jorma Toivonen: Todella maukkaita tekstejä AP:ltä - täytyypä kokeilla näin eläkeläisenä (ei odottevissa olevia häiritseviä puhelinsoittoja).

Kauan ennen oli varikoilla ns. "kotivara" - puolen tunnin lähtövalmius. Henkilön täytyi olla varautunut hälytykseen (yleensä tallipäivystäjä). Nuo varat kestivät yleensä varikosta riippuen 10h tai 8h, josta työajaksi korvattiin puolet.

Ei tarvinnut "komennuksen" alkaa soittelemaan "ympäri Suomen" korvaajaa työvuoroon. Olen kuullut, että täällä etelässä on erittäin vaikeaa löytää vapaa-ehtoisia "työläisiä" - varsinkin lähiliikenteeseen.
28.11.2021 11:32 Ari-Pekka Lanne: Niin, se on ammatinvalintakysymys. Epäsäännöllinen vuorotyö ‒ vallankin satunnaisilla komennuskeikolla väritettynä ‒ kysyy joskus pientä joustavuutta. Toisaalta sitä joustoa sitten toki löytyy puolin ja toisin. Jos pitää ajallisesta ja paikallisesta vaihtelusta, niin mikäs sen mukavampaa.

Kiitoksia mukavista kommenteista myös pohjoispohjalaisharrastajakaksikolle! Teiltäkin on viime vuosina ilmestynyt paljon hienoja kuvia sekä fiksuja kuvatekstejä ja kommentteja. Eivät ole jääneet huomaamatta. Pitäkää tuo!
28.11.2021 11:41 Oula Ahlholm: Tyylekäs kuva. Ikävää että vapaapäivän aikana tuli työkomennus.
28.11.2021 20:32 Ari-Pekka Lanne: Kiitos Oula. Hauskaa se vaan oli päästä vähän pöristelemään Deeverillä. Ja mitä uunikaloihin tulee, vaimo oli syönyt omansa tuoreeltaan, itse uudelleenlämmitin omani mikroaaltouunissa yöllä kotiin palatessa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!