??.??.1971 / Rekola

??.??.1971 Koivukylää on juuri rakennettu. Lähin rautatieasema on Rekola. Työmatkojen aikaan marssi pitkä jono työläisiä Koivukylästä Rekolan asemalle ja päinvastoin. Talvella näkyi vain musta jono ihmisiä ojanpohjalla lumihangessa. Kun työläisjunat olivat pitkiä, syntyi ongelma, kun laituri ei riittänyt. Ensin oli oja ja sitten ratapenger. Vain todella terveet ja nuoret kiipesivät ylös vaunuihin. Vieläkö joku muistaa? 1970-luvulla Koivukylä oli ihan rehti asuinpaikka, mainettaan parempi. Taloyhtiöissä asui ammattimiehiä ja talkootöitä tehtiin todella paljon. Koivukylän suunnitteli kolme valtakunnan maineikkainta asemakaava-arkkitehtia. Nykyisen kehäradan varressa uusi Leinelä on vain sitä vanhaa alkuperäistä Koivukyläsuunnitelmaa. Kehitys on hidasta. Muistan, kun Veikko Saarto liikenneministerinä noin 1970 alkoi ensimmäisenä puhua kehäradasta ja lentokentän alituksesta. Tuntuihan se silloin kaukaiselta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Rekola (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: M Saarinen (Lisännyt: Pave Saarinen)
Lisätty: 30.12.2014 17:52
Junatyyppi
P:
Muu tunniste
Sekalaiset: Matkustaja
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

30.12.2014 18:53 Joni Leskinen: Vuosi on väärin. Sr1-sarja tuli vasta -73 ja tuo yksilö on jo uudessa värityksessä, eli veikkaan 70-luvun loppua...
30.12.2014 20:44 Timo Varshukov: Sr1 3065 on valmistunutkin vasta -79
30.12.2014 22:53 Jorma Rauhala: Odotellaan aamu-Koota, joka siis kohta saapuu tälle lähimmälle raiteelle ja jatkaa etelään, oikealle ylös. Onkohan tuo jokin aamun EP kaupungista matkalla pohjoiseen, Sn 120, jota rekolaiset väistävät metsänpuolelle? Kohta saapuu puu-Koo, jolla pääsee kaupunkiin. Nouskaa vaunuihin junan kaikista ovista kahtapuolen, junalla on tässä vain kolmiopysähdys.
(Käyttäjä muokannut 31.12.14 11:12)
25.02.2018 19:18 Esa J. Rintamäki: Veikko Saarto oli aikoinaan SKDL:n miehiä. Tuli kuuluisaksi muistaakseni siitä, että ollessaan liikenneministerinä hänellä ei ollut ajokorttia....
25.02.2018 21:03 Erkki Nuutio: Eikä ollut viimeinen sellainen. Mitä ministerimersun/audin/volvon takapenkillä korttiloilla tekee!
Jässäri (oikeanvärinen) on ainut pätevyysvaatimus, kun tuo kansalaisluottamuskin on todettu vanhoilliseksi vaatimukseksi.
Nyt lienee poikkeustila kun liikenneministerillä on ajokorttikin.
Mahtaako poikkeustila joskus vähitellen muuttua vakiotilaksi.
25.02.2018 21:59 Eero Karttunen: Kuvassa tosiaan odotetaan Rekolan liikennepaikan laiturin eteläisen päätepisteen lähistöllä pitkää puuvaunuista aamu-Koota, joka saapuu nimenomaan kuvan lähimmälle raiteelle (Koivukylän lämpölaitoksen savupiippu näkyy taustalla). Mutta siis junaa odotellaan vanhalla Rekolan liikennepaikalla, ja kuvanottopaikka sijaitsee suunnilleen nykyisen Peijaksen sairaalan kohdalla. Rekolan liikennepaikkahan siirrettiin pohjoisemmaksi vasta joulukuussa 1980.

Veikko Saarto ei tosiaan kertomansa mukaan omistanut ajokorttia, mutta sehän ei ollut este toimia liikenneministerinä. Hän ilmoitti vaalimainoksissaan olevansa kirvesmies, kansanedustaja. Ja toki ministerikin. Hän asui Hiekkaharjussa ja poseerasi toisinaan lehtihaastatteluissa sähköjunassa työmatkallaan. Tosin tähän ministerin naapuritalossa asunut tuttavani lisäsi, että "ainahan Saartoa muina aamuina oli musta ministeriauto rappujen edessä odottamassa".

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!