20.08.2014 / Joensuu asema

20.08.2014 Matalien henkilölaitureiden ja turvattomien tuntuisten, laturipolkujen Joensuun rautatieasema. Rakennuksen läheisyydessä oli myös kohtuullisen iäkästä kiskoa: RODANGE 1930 – V (G.10)

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jarmo Pyytövaara
Lisätty: 26.08.2014 20:35
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

26.08.2014 20:53 Mikko Herpman: Kyllähän se pelottaa kulkijaa kun tulee junalla hallitsemattomasti tänne susirajalle. Edelleen täällä kangertaa muutamia kansalaisia vaikka valtiovalta yrittää ja on yrittänyt tyhjentää tätä seutukuntaa jo kohta pitkään. Sudet ja karhutkin syö meitä poloisia ketkä täällä koittaa oleilla.

Matala laituri ja laituripolkuhan iskee päin pläsiä niin, että ehkä olisi syytä kääntyä kannoillaan takaisin vaunuun ja palata sinne isolle kirkolle. Täällä joku kävelee aivan kiskojen ylikin välilaiturilta toiselle. Ihan kuin dokumentissa Intian rautateiltä, hulluja kaikki...
27.08.2014 21:26 Jukka Ahtiainen: Vanha rautatieasema on monesti paikkakunnan komein rakennus, kuten tämäkin, joten kannattaa pitää kunnossa. Toimii myös paikkakunnan näyteikkunana, sekä muistutuksena suomalaisesta osaamisesta ja laadusta.
30.08.2014 17:49 Martin Hillebard: Pääradalla, ainakin Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään asemille on rakennettu jalankulkutunneleita, joitten maanpäällisiä rakenteita ei millään tavalla ole sopeutettu alkuperäiseen miljööseen, tai asemarakennusten arkkitehtuuriin ... tai ehkä sellaisen toivominen on vain joitakin elitistisen hienostelevia katsantokantoja.
Tämä Joensuun asema on nyt sen oloinen, kuin edellä mainitsemani viellä 1960 -luvulla. Meillä Järvenpäässä oli kyllä rauta-aita raiteitten 1 ja 2 välissä, ja ylittämispaikan kohdalla oli rautainen veräjä jonka asemamies kävi rämäyttämässä kiinni juuri kun paikallisjuna Helsingistä oli valmis jatkamaan kohti Riihimäkeä.
Muutenkin, kyllä tervein aistein varustetun, pitäisi olla aika vaikeata olla havaitsematta liikkeelle lähtevää/ohittavaa junaa. Viimeksi mainitut tapasivat sitäpaitsi viheltää kimakasti, asemalla liikkujia varoittaakseen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!