??.??.1987 / Perkiön veturivarikko., Tampere tavara

??.??.1987 Kesäinen aamupäivä antaa aiheen ennustaa lämmintä päivää. Pieksämäen tai Jyväskylän pojat ovat tulleet oikein Alstomilla ja huolto on pyytänyt veturin Hurutielle eli 874:ään. Koneapulainen heittää limppua ja kuljettaja on ranne valmiina tehoratilla odottamassa vaihteen kääntymistä. Nallet pitävät luppoa Hiekkapätkässä.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tampere tavara Kuvauspaikka: Perkiön veturivarikko.
Kuvaaja: Kimmo T. Lumirae
Lisätty: 01.10.2013 22:20
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

01.10.2013 23:05 Hannu Peltola: Kuva oikein huokuu tekemisen meininkiä. Perkiössä on 26 vuodessa maisema ja kalusto muuttunut aika tavalla...
02.10.2013 00:41 Jorma Toivonen: Hienoja kuviahan Kimmon arkistosta löytyy... samoin myös muutkin julkaisut, turhaan olet näitä piilotellut.

Joitain mielikuvia löytyy aivojeni sopukoista 70-luvun alkuvuosilta. Ei ollut näkyviä raiteen numeroita, huolto yritti ohjailla saapuvia vetureita oikeille raiteille ovien yläpuolella olevien valaisimien avituksella (?) - tosin Riihimäeltä vedeltiin tuolloin tavarajunat vain "Huruilla", joten tuo vasemmanpuoleisin tuloraide oli yleensä oikea. Joskus ruuhkan sattuessa, tai isompaa huoltoa odottelemaan, saatettiin "Isot Hurutkin" ohjailla toiselle raiteelle,,, ja siinäpä vajosi nuori koneapulainen "maan alle" kuunnellessaan huollon sadattelua vaillinaisesta näkökyvystään tarttuessaan väärään vaihdelimppuun.

Tuolloin "höyryt" jätettiin "tankkauksen" jälkeen vanhalle tallille asemaa vastapäätä.
02.10.2013 08:43 Juha Kutvonen: Erikoinen paikka vaihteenasettimella, varmaankin tilanahtaudesta johtuen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!