??.??.1966 / Jyväskylä

??.??.1966 Lättähatun EFiab-sarjalainen liitevaunu lastattavana.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: E. Pynnönen (Lisännyt: Jussi-Pekka Halonen)
Kuvasarja: Otteita E. Pynnösen diasarjasta 'Liikenneosaston ammatteja'.
Lisätty: 11.06.2012 17:11
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

11.07.2016 02:49 Markku Knuutti: Huuh , ku painaa :)
12.07.2016 13:53 Ari-Pekka Lanne: Jos patologi avaisi täyden, sanotaan 40-50-vuotisen työuran tehneen (kisko)autonkuljettajan selän, niin eipä sieltä löytyisi kuin arpikudosta, joka on tekeytynyt venähdyksistä. "Hääh? Kui varte? Ethän sää tee muuta kun istut vaan ja viheltelet. Maisemat vaihtuvat ja kone tekee työn. Joskus joku pikkulintu kopahtaa nokka edellä tuulilasiin tai kettu kurkistaa niskansa yli penkalta." Niiden lättähattukuljettajien ja vastaavien jakarifakiirien, jotka työssään pääsevät tekemisiin kappaletavaran kanssa, työssä vuorottelevat staattinen istuminen erilaisine ohjauskojeiden käytöstä johtuvine vääntävine liikkeineen (vrt. linja-autonkuljettajilla jäykästä vaihdevivusta johtuva "kabuskyynärpää") sekä tällaiset kuvan mukaiset hektiset rahdinpuljaustuokiot, joissa revitellään urakkatahdilla, paita märkänä ja selkä ruvella.
(Käyttäjä muokannut 12.07.16 13:56)
12.07.2016 14:12 Tunnus poistettu: Ehkä ennen ei kuljettajien työergonomiaan tarvinnutkaan kiinnittää samanlaista huomiota kuin nyt, kun maakuntien miehillä oli monipuolisissa töissä kehittynyt luja lihaskunto. Nyt lihaskuntoa tarvittaisiin eniten fyysisesti keveissä töissä, jotta staattinen työasento ei aiheuttaisi selkäongelmia, ymv. Työergonomian kehittyminen on kaksiteräinen miekka. Ennen linja- ja kiskoautonkuljettaja joutui tekemään sentään enemmän jalkatyötä, kun kalustossa oli manuaalivaihteistot kytkimineen. Varsinkin automaattivaihteistot ovat selän surma, kun oikea jalka on taukoamatta staattisessa jännityksessä, aiheuttaen lihasten jumittumisen niskasta nilkkaan.
12.07.2016 15:12 Mikko Nyman: Hieman ohi aiheen, mutta olisiko Antilla lisätietoja näistä tehtävistä: "Nyt lihaskuntoa tarvittaisiin eniten fyysisesti keveissä töissä"? Millaisia ovat keveät fyysiset työt? Täyttyykö kevyen fyysisen työn tunnusmerkistö aika- vai työtapamääreellä? Tarkoitan siis sitä, että jos oikein johtajajakkarassaan istuen pinnistää, onko maksimissaan kolme minuuttia kevyttä fyysistä työtä vuorokaudessa tarkoittamaasi työtä? Voiko välissä pitää lyhyen tauon?
28.11.2019 01:16 Jimi Lappalainen: Onkohan hepulla käsissään jonkinmoinen sähkömoottori?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!