31.07.2004 / Viitasaari, Kutemainen

31.07.2004 Radan tasausviivaa suunniteltaessa on kallioita ja mäkiä leikattu, notkoja ja laaksoja täytetty. Korkeimmat pengerrykset ovat arviolta 15 m:n luokkaa. Puiden latvat nousevat alhaalta radan tasoon ja ylikin. Tiheästä kasvillisuudesta johtuen korkeuseroista ei saa oikeaa käsitystä. Pengerrys on Kutemaisen eteläpuolella, kaarrenousussa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kutemainen (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Viitasaari
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 20.05.2007 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

21.05.2007 14:17 Pyry Entonen: Jostain syystä tämä rata on yleensä siisti ja pusikoitumaton ainakin Äänekoskelta Kannonkoskelle saakka. Erikoista siinä mielessä, että yleensä nämä hiljaisemmat radat tuskin erottuvat heinikon seasta kesäisin (esim. Savonlinna-Huutokoski. Jos taas rata on kohtalaisen vapaa heinikosta, niin vähintään se tuuppaa pientä männikköä, kuten Kihniön ja Kauttuan radat. Tämä rata onkin siinä mielessä erityisen mukava kuvauskohde kesäaikaan.
21.05.2007 23:42 Tapio Muurinen: Tätä rataa kunnostettiin pätkä kerrallaan 1990/2000 molemmin puolin. Vaihteet ja sillat uusittiin, pölkkyjä vaihdettiin runsaasti, sorastettiin ja topattiin. Oli tämäkin, varsinkin pohjoisosastaan, lähellä Haapajärveä, aikamoista mäntytaimikkoa. Tosin monin paikoin tukikerroksessa on käytetty hienoa sepeliä, johon kasvillisuus ei herkästi tartu. Kuulemma Hyyryläinen on laittanut radan hyvään kuntoon.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!