23.07.2022 / SSAB Luleå, Ruotsi

23.07.2022 Koska muuta liikennettä ei hetkeen ollut tiedossa, päätimme mennä terästehtaalle. Päätös osoittautui erittäin hyväksi; tehtaan vaihtoveturit 519 ja 520 aloittelivat juuri vaihtotöitä masuunin luona. Tässä 520 vetää juuri kuormattua torpedovaunua masuunin alta. Vetureiden teknisiä tietoja: Voimansiirto: diesel-sähköinen, pyöräjärjestys Bo-Bo, paino 61 t, huippunopeus 50 km/h, moottoreina kaksi Cumminsin moottoria yhteisteholtaan 590 kW. Veturit on valmistanut ASJF ja ASEA vuonna 1960. Kummastakin veturista löytyy myös Otso-vaihtotyökytkimet.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: SSAB Luleå Valtio: Ruotsi Koordinaatit: 65.56765 22.19896 [Google Maps]
Kuvaaja: Pietu Tuovinen
Kuvasarja: Pikavisiitti Luulajaan
Lisätty: 24.12.2022 01:07
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

24.12.2022 11:15 Teemu Saukkonen: Onko Ruotsissa joku Julian kaltainen palvelu?
24.12.2022 12:27 Pietu Tuovinen: Käytimme kahta palvelua junien seurantaan.
Tydal-sivustolta https://www.tydal.nu/article/sok-tag-for​-stracka/ voi hakea tietyn asemavälin liikkuvat junat tiettynä päivänä. Sivusto tosin näyttää vain vakituiset junat, ja niistäkin vain ne jotka kulkevat haetun asemavälin kokonaan. Esimerkiksi jos hakee Luulajan ja Bodenin välin, ei listalta löydy Boden - Gammelstad välin junia jne. Myöskään junien ajantasaisesta liikkeestä ei juurikaan saa tietoa, korkeintaan jos aikatauluun päivittyy toteutuneita aikoja.

Toinen käyttämämme sivusto, tai oikeammin sovellus, on 1409. https://1409.se/trains/Rst
Palveluun rekisteröityneet pääsevät katsomaan livekarttaa missä voi seurata junien ajantasaista kulkua. Myös junien aikatauluja pääsee tutkimaan. Tämä sovellus näyttää myös lisäjunat. Tämän sovelluksen kanssa tosin pitää huomioida että osalta junista sijaintitiedot tulevat raideosuuksien perusteella eikä gps:n, ja toisaalta sekin, että aikataulunsa lähtöasemalta lähtevä juna tulee kartalle näkyviin vasta kun se on reilusti liikkeessä. Esimerkiksi Luulajasta Kiirunaan menevä kaukojuna pääsi melkein yllättämään kun se ilmestyi kartalle vasta Notvikenin kohdalla. Pari junaa myös jäi näkemättä vastaavista syistä.
24.12.2022 15:29 Panu Breilin: Myös tässä on yksi palvelu joka näyttää junien kulkutietoja mm. junittain, asemittain, rataosittain ja reaaliaikaisen graafisen aikataulun muodossa: https://jvgfoto.se/trafikinfo/

Sinänsä perusongelma Ruotsissa on se, että ylimääräisten junien aikataulut eivät ole (enää) julkisia vaan pelkästään niden kulkutiedot ovat. Ylimääräisestä junasta tulee siis tieto vasta kun se on lähtenyt liikkeelle.

Graafisia aikatauluja missä on vakinaiset junat sekä listoja vakinaisista junista ja vakinaisten junien aikatauluja löytyy Trafikverketin sivuilta: https://bransch.trafikverket.se/for-dig-​i-branschen/jarnvag/tagplan-att-skapa-ti​dtabeller-for-tag/

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!