17.09.2013 / Lyon-Saint-Exupery TGV, Ranska

17.09.2013 Pariisista Milanoon matkannut TGV-juna pysähtyi Lyonin lentoaseman rautatieasemalla 17.9.2013. Vatovaunun kylkeen on teipattu junan reitti: Milano-Torino-Lione-Parigi. Toisessa päässä sama ranskaksi. Saint Exuperyn mukaan nimetyltä lentoasemalta Lyonin keskustaan pääsee myös raitiovaunulla.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Lyon-Saint-Exupery TGV Valtio: Ranska
Kuvaaja: Tapio Keränen
Lisätty: 17.09.2022 09:10
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

18.09.2022 08:38 Raimo Sivonen: Keväällä kävin Lyonissa ja tähtäsin tähän Tapion mainitsemaan keskustaan menevään raitiovaunuun, Rhone Express. Seurasin kentän opasteita ja raput alas junalaiturille, missä juna odotteli. Totesin, ettei tämä ole kyllä raitiovaunun näköinenkään ja kysyin asemahenkilökunnalta ja minut ystävällisesti ohjattiin palaamaan ylös lentoasematasolle ja muutama kymmenen metriä eteenpäin, mistä tämä Rhone Expressin oma asema sitten löytyi.

Seuraavana päivänä kokouksen kahvitauolla kerroin pienelle seurueelle tästä ja siinä kaksi henkilöä totesivat edellisenä päivänä käyneensä ottamassa vauhtia Pariisista samanlaisen eksymisen myötä, kun TGVssä ei ollut välipysäkkejä Lyonin ja Pariisin välillä. Oli kuulemma konnarit suhtautuneet ymmärtäväisesti tämmöiseen seikkailuun ja eivät olleet ostattaneet lippuja, eivät siis olleet ensimmäisiä opasteista harhautuneita. Joten jos tästä rautatieharrastuksesta ei ole muuta hyötyä, niin ainakin osaa erottaa junan ja raitiovaunun toisistaan.
18.09.2022 10:26 Rainer Silfverberg: Hyvä tietää jos joskus sattuu paikalle osumaan!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!