23.10.2004 / Friisilä, Espoo

23.10.2004 Kuvaan http://vaunut.org/kuva/77201 ja siitä käytyyn keskusteluun liittyen ajattelin julkaista vielä yhden Mustang-kuvan! Monet meistä täällä Vorgissa ovat kirjoittaneet ja julkaisseet kuvia sivustolle vuosikausia. Kaikkia meitä yhdistää kiinnostus rautateihin, mutta useimmilla on varmasti myös muita vahvoja kiinnostuksen kohteita rautateiden lisäksi. Minulle tärkeitä asioita rautateiden, urheilun ja eräiden skottilaisten tuotteiden lisäksi ovat Mustangit. Kiinnostus syntyi 5-vuotiaana, kun Ruotsiin muuttanut serkkuni tuli vierailemaan enoni maatilalla upouudella vuoden 1971 Mach 1 -Mustangilla (tämän kaltainen: https://www.mustangspecs.com/video-1971-​ford-mustang-walkaround-test-drive/ ). Tämä kuvan Mustang tuli minulle reilu parikymppisenä ja minulla on ollut Mustang melkein puolet elämästäni - ylivoimaisesti suurimman osan siitä ajasta, kun minulla on ollut ajokortti. Omia Mustangeja minulla ei loppujen lopuksi ole ollut kuin kaksi, tämä vihreä ja nykyinen oranssi. Voi tosin olla, että tänä syksynä nykyinen Mustang vaihtuu uudempaan. Nämä eivät ole minulle mikään brassailun aihe eikä sellaiseen ole tarvetta, nämä ovat yksinkertaisesti vain tärkeä osa elämääni! Ja miten tämä kuva liittyy rautateihin? Monella tavalla! Tämä auto toimi 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa rautatieharrastukseni mahdollistajana. Ilman tätä mm. tämä kuvasarja: http://vaunut.org/kuvat/?s=3229 ja tämä kuva: http://vaunut.org/kuvat/?u=2938&paik=Urj​ala olisivat jääneet kuvaamatta. Tyttäreni kanssa emme olisi päässeet katsomaan (ainakaan niin helposti) Ukko-Pekan vierailua Merisatamassa ja moni Haminassa tehty bongausretki olisi jäänyt toteutumatta.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Hannu Peltola
Lisätty: 20.08.2022 23:16
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

20.08.2022 23:36 Jorma Toivonen: Uskalias (?) kuva Hannulta ! Ei haittaa minun katsantoania (minulle sopii perusteluineen). Mutta,,, odotellaan kärkkäämpien mielipiteitä...
Mm Mustang (monen pojan haave - minulle riittää Puma, Ford kuitenkin).
21.08.2022 09:36 Kurt Ristniemi: Typerää heruttamista.

Minä harrastan mm. veneilyä, mutta en siitä huolimatta esittele tällä foorumilla venettäni. Miten voi olla niin vaikeaa ymmärttää, että rautatiesivustolla on kyse rauteistä. Ei autoista eikä veneistä silloin kun ne eivät millään tavalla liity rautatieaiheeseen.

Toki on aina ihmisiä, jotka eivät siedä rajojen asettamista, tai jotka katsovat oikeudekseen olla piittaamatta mistään säännöistä. Kannattaa ehkä aloittaa itsetutkiskelu pohtimalla sitä, miksi ihmeessä rajoja ja sääntöjä ylipäätään asetetaan.
21.08.2022 11:19 Visa Pöntinen: Hieno kuva ja Mustang!
21.08.2022 12:00 Esa J. Rintamäki: Perusteluineen hyvin kelvollinen kuva.

T. Harrastaja, jolta löytyy yhden - kahden hyllymetrin verran kirjoja jenkkiautoista, pääpaino '57 Letukassa. Aarteena piirimyyjille tarkoitettu kansio '58 Oldsmobilesta, upeine värikuvineen. Enkä suinkaan vierasta Kutter-mallisia bussejakaan.

Ei kaikki ole niin vakavaa... Surkoon hevonen, sillä on isompi pää.
21.08.2022 12:38 Timo Salo: Hannu yrittää "uittaa" sitä rajallista off-topiccia tänne, mutta turha on työnsä! t. Testattu on. :-)
Kyllä tätä mielummin katselee, kun jotain pöheikön kuvaa...
(Käyttäjä muokannut 21.08.22 12:44)
21.08.2022 15:14 Jimi Lappalainen: EJR-tyyppinen heko heko- vitsi; kun vanhat ihmiset ajavat Oldsmobilella, uutisankkurit ajavat Newsmobilella :)
21.08.2022 19:14 Jan Jahkola: Hieno Mustang, Hannu! Minäkin voisin kait laittaa kuvan henkilöautosta ja peräkärrystäni niin kuin varmasti moni muukin, mutta mieluummin tätä katsoo.. Mitä olen sivusta seurannut keskusteluja "rautatieaiheettomista" kuvista täällä, tuli jossain vaiheessa mieleen että rautatiekuvaaminen on tavallaan pitkäjänteistä puuhaa ja lehmän hermoja vaativaa, kun kuvattavat kohteet on kuitenkin rajallisia ja muutokset tapahtuu hitaasti vuosien-vuosikymmenten kuluessa, jos esim jonkun tietyn veturin tai opastimien kuvaaminen alkaa kyllästyttää nopeasti. Timo, puskaratojen kuvaaminenhan on mukavaa puuhaa, etsit joskus vuositolkulla paikkaa missä rata on ollut ja kun löydät paikalle, siellä ei ole välttämättä ole enää mitään muuta kuin risuja ja hiekkaa ja hyttysiä, mutta tunne on hieno että tässä se rata on joskus ollut, tai sitten ei jos on 10 metriä sivussa..
21.08.2022 22:44 Jimi Lappalainen: Oma autoni näkyykin joissain kuvissa jo ennestään :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!