18.04.2015 / Helsinki, Vallila

18.04.2015 Mahtaako Škoda ForCity Smart Artic X54 mennä tästä läpi ilman hankaluuksia? :)

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jimi Lappalainen
Lisätty: 02.05.2022 16:21
Muu tunniste
Sekalaiset: Kapearaiteinen, Raitiotie
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

03.05.2022 06:04 Jouni Halinen: Tämän kautta ajetaan ilmeisesti vaunut hallista (vasemmalta) päätepysäkille Arabiaan (vasemmalle). Mutta käännetäänkö tässä myös keskustasta vuoronsa päättäneet ratikat, siten että ensin ajetaan ratikka hallin ovien eteen ja sitten peruutetaan silmukan kautta takaisin hallin eteen ja halliin?. Tuloksena on nokka valmiina aamulla keskustaan päin, Arabiasta/keskustaan päin kulku sujuu vaivattomasti. Jos näin tapahtuu, niin on aikamoista hulabaloota, eli onko näiden vekslaamisten aikana kadulla henkilökuntaa ohjaamassa liikennettä, lähinnä kaupunkiin kulkevaa?.
03.05.2022 06:25 Arto Hellman: Vallilassa ei ole linjalikenteessä olevia vaunuja. Siellä korjataan ym.
03.05.2022 07:05 Juhana Nordlund: Vallilassa korjattavana olleet vaunut, joissa on keula keskustaan päin, mutta ne on tarkoitus siirtää Koskelaan, käännetään tämän silmukan kautta. Samoin Koskelasta tai Arabiasta tulevat vaunut, jotka ovat matkalla pohjoiseen, käännetään tässä. Esimerkiksi Koskelasta ulos ajavat vaunut, joilla kaupallinen liikenne alkaa Arabianrannasta. Tai Arabianrantaan lopettavat vuorot, jotka siirtyvät sieltä Koskelaan. Tai Koskelasta lyhyelle koeajolle lähteneet vaunut, jotka palaavat jo tästä Koskelaan. Reittioppaan mukaan nyt voimassa olevalla aikataulukaudella ainakin linjalla 6 on seka aloittamis- että lopettamistilanteissa tällaisia käytäntöjä. Pätkäosuudet Vallilan ja Arabianrannan välillä näkyvät kaupallisina osuuksina.
03.05.2022 07:09 Juhana Nordlund: Jatketaan vielä, että näkyy linjalla 8 myös olevan samanlaisia aloittamis- ja lopettamistilanteita. Korostan, että osa vuoroista ajaa Koskelasta suoraan etelään aloittaessaan liikennöinnin, ja päinvastaisessa tilanteessa ajavat suoraan Koskelaan käymättä Arabianrannassa.
03.05.2022 07:26 Jouni Halinen: Onko Töölön halleilla nokat aina ovelle päin? Tästä tuli vielä mieleen, että mitenkä tämä vekslaus hoituu Töölön halleilla. Böndeltä päin se hoituu ajamalla ratikka siihen Manskun suuntaisille raiteille ja peruttamalla vaunut halliin, Keskustaan päin pääsee hallista suoraan ajamalla ko. raiteiden kautta Manskulle.
Mutta jos tullaan keskustasta päin, niin käännytäänkö ensin Sibeliuksenkadulle ja sitten Ruusulankadun kautta Eino Leinonkadulle ja jälleen ko. raiteille ja lopuksi peruutetaan halliin. Jos lähdetään kulkemaan böndelle päin, niin onko reitti seuraava, hallista ko. raiteiden kautta Sibeliuksenkadulle sitten Ruusulankadulle (vasemmalle) ja Runskille vasemmalle (oikealle voivat kääntyä sen suunnan ratikat). Runskilta käännytään sitten vasemmalle Manskulle. Suoraan voivat myös kulkea sen suunnan ratikat. Onko täällä henkilökuntaa ohjaamassa liikennettä?.
03.05.2022 08:44 Juhana Nordlund: Töölön juttuun joudun vastaamaan tiivistetysti. Mutta Töölössä vaunuista osa seisoo hallissa keula pohjoiseen päin ja osa keula etelän suuntaan. Ja molemmin päin seisseillä vaunuilla joudutaan lähtemään kumpaankin ajosuuntaan vuorosta riippuen. Ja molemmista suunnista saavutaan ajon päättyessä Töölön halliin siten, että vaunun pitää jäädä halliin joko keula pohjoiseen tai etelään, riippumatta siitä kummasta suunnasta halliin on tultu. Vekslauksissa on käytetty Eino Leinon kadun, Ruusulankadun, Sibeliuksenkadun ja Runeberginkadun raiteita. Lisähaaste tulee silloin, kun joku ko. katujen pätkistä (tai Manskun rinnalla olevista halliraiteista) on pois käytöstä esim. jonkun työmaan takia.
(Käyttäjä muokannut 03.05.22 08:44)
03.05.2022 09:54 Jouni Halinen: Ok Juhana. Olin siis asiasta kartalla, mutta asia ei siis ole aina niin yksinkertainen. Onko siellä henkilökuntaa paikalla veklauksen aikana, muistan joskus nähneeni että joku käänsi vaihteita manuaalisesti. Olin muuten menossa tänään kaverin kanssa ratikkamuseoon. Kauhean soittorumban jälkeen selvisi että kiinnihän se on. Museon omilla sivuilla ASIASTA EI KERROTA!.
03.05.2022 14:08 Heikki Itävuo: Eipä tuo ratikkamuseon kiinniolo suuri vahinko ole. Kovin on vaatimaton nykyään.
03.05.2022 16:15 Topi Lajunen: On siellä kuitenkin katsottavaa niille, jolle riittää vaatimattomampikin kokoelma. Pitää varmaan Hyvinkään rautatiemuseokin sulkea, kun se on kovin vaatimaton maailman mittaluokassa?
04.05.2022 20:00 Jimi Lappalainen: Mitenkäs, onko teillä tietoa Jokeri-vaunun ajamisesta tässä Kusiputkan kurvissa?
07.05.2022 16:12 Juhana Nordlund: Juuri tästä kuvan kurvista en tiedä, mutta lähtökohtaisesti X54 selviytyy kantaverkolla. Jotkut yksittäiset paikat kuulemma ovat ongelmallisia vaunun ylitysten suhteen. Ylitykset saattavat raapaista kanttikiviin joissakin paikoissa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!