07.03.2017 / Asemanrannan suunnitelma, Hämeenlinna

07.03.2017 Aseman seutu tulee rajusti muuttumaan. Alueelle suunnitellaan 1300 asukkaan aluetta ja 22 kerrostaloa. Pysäköintitaloja, kauppoja ja lastentarha ym. junalla kulkevien tarpeisiin. Mensan vanhasta teollisuuskiinteistöstä osa säilyy ja oikealla näkyvä kaksipilttuinen veturitallikin. Kun junavuorotkin saadaan mallilleen, niin Hämeenlinnan tulevaisuus toivottavasti on valoisa.....

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Matti Parkkonen/Serum Vilja Tamminen (Lisännyt: Matti Parkkonen)
Kuvasarja: Hämeenlinnan asemarakennuksista
Lisätty: 07.03.2017 15:58
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus, Veturitalli
Sekalaiset: Ilmakuva
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

07.03.2017 19:01 Erkki Nuutio: Onko veturitalli kuvassa (ja aikomuksissa) "ennallistettu"? Myöhemmät ulokkeet on taidettu poistaa kuvassa.
08.03.2017 10:22 Erkki Nuutio: Oiva paikka etelään ja pohjoiseen matkaaville kunhan pidetään neliöhinnat kurissa. Kiinnostaisi itseäkin jos ikä olisi toinen.
Ei siis pidä rakentaa 200 M€ tunnelia tai täyttää järveä 10 metrin syvyydeltä (kuten Hölmölässä), kun löytyy yllin kyllin hukkamaata ja peltoa niin täällä kuin muuallakin.

30- ja erityisesti 50-luvun poliitikot ja VR eivät vaikuttaneet voimallisesti (lainkaan) aluerakentamisen suuntaamiseksi asemien ja pysäkkien lähialueille. Paikallisliikennekalustoakaan ei päivitetty joutuisasti.
Nykyvuosien virhe on puolestaan asumiskustannusten holtiton vyöryttäminen. Ne peritään palkoissa ja teollinen kilpailukyky on sitä myöten pilalla. Teollisprosessien tuottavuuden lisäykset eivät kata tontti-, rakennus- ja kiinteistökeinottelun hintaa.
08.03.2017 11:51 Kari Haapakangas: On se maa vaan tuossakin niin kortilla, että peltilehmät hätistellään -enimmäkseen- kannen alle piiloon.
09.03.2017 13:28 Ilari Kokko: Lievän provosoivasti: Mihinkäs minä nyt jätän autoni? Tuon aurinkopaneelitalon kohdalla se yleensä on... Eli pohdituttaapa tässä se, mitenkä ovat suunnitelleet liityntäpysäköinnin jatkossa. Itseäni ja montaa kanssamatkustajaa varmasti miellyttää erityisesti m a k s u t o n pysäköintimahdollisuus, joka tänään on olemassa. Tuskin säilyy jos pysäköintitaloon täytyy auto viedä. Mitenkään eivät myöskään autot mahdu tuolle pienelle paikoitusalueelle, jolla jo havainnekuvassakin on joku autonsa pysäköinyt metsän puolelle.
09.03.2017 20:23 Esa J. Rintamäki: Kuvasta näkyy selvästi että vanhan ajan arkkitehti ja nykyajan arkkitehti ovat kaksi täysin eri asiaa... Puhumattakaan kynänjäljistä.
08.08.2018 11:12 Ilari Kokko: Rakentaminen entisellä Mensan tontilla Hämeenlinnassa jatkuu, ensimäiset rakennnukset ovat ilmeisimmin saavuttaneet harjakorkeutensa ja vanha tehdasrakennus on poistunut kokonaan katukuvasta. Aseman liityntäpysäköinti on siirretty nyt aseman ja Viipurintien sillan eteläpuoliselle joutomaalle, lähemmäs vanhaa tavara-asemaa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!