??.??.???? / Uusikirkko, Kanneljärvi

??.??.???? Uusikirkko oli vuoteen 1923 Viipurin läänissä ollut asema. Postileimakin Wpl . Nimi muutettiin Kanneljärveksi ilmeisesti erotukseksi Turun läänin vastaavasta?

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kanneljärvi (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Uusikirkko
Kuvaaja: Tuntematon/Matti Parkkonen/Kokoelmasta (Lisännyt: Matti Parkkonen)
Kuvasarja: Asemarakennuksia postikorteilla
Lisätty: 06.02.2016 19:23
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Vesitorni
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

07.02.2016 12:32 Erkki Nuutio: Tässäkin näkyy laiturin reunassa raide työnnettävää matkatavaravaunua varten. Asialle outona minua on häirinnyt NÄKYVÄN kivisokkelin puuttuminen monista hirsisistä asemarakennuksista. Toki laiturin kallistus rakennuksen vierellä on huomattava ja laituri on ehkä tiivis sade- ja sulamisvesiä vastaan. Tapahtuiko alahirsien lahoamista siitä huolimatta?
Auttaako ajoitusta se, että mainosrykelmiä ei vielä/enää seinissä ole? Vai täytyykö vain sanoa, että ilta-aurinko säteilee (vasemmalta/lännestä päin) Suomen suuriruhtinaskunnassa, parinkymmenen kilometrin päässä Venäjän rajalta.
07.02.2016 15:08 Pave Saarinen: Oli ennen asemapalvelu.
07.02.2016 15:33 Kari Suominen: Perustuksissa on tiiviin sorakerroksen päälle rakennettu kivistä tai betonista perusmuuri ja sen päälle kiilatuista tai hakatuista kivistä varsinainen kivijalka. Junaliikenteestä aiheutuvan tärinän vuoksi perustukset näihin vanhoihin rautatierakennuksiin on tehty erityisen huolellisesti, joten vaurioita on harvoin.

Alimmat laudat on miltei aina uusittu kun talo on jossakin vaiheessa ’kengitetty’, ts. alin hirsikerta tai osia siitä on vaihdettu. Alimmat hirsikerrat on joissakin tapauksissa tervattu. Niiden ja laudoituksen välissä on saattanut olla vesieristys tuohesta, kappaleet kalansuomujen tapaan limittäin kiinnitettynä.
07.02.2016 19:12 Matti Parkkonen: Kuvakorttia selittäessä en löytänyt Uusikirkko asemaa valmiina tiedostossamme? Kanneljärvi kyllä löytyi!
28.04.2020 12:58 : Kanneljärvi erotettiin Uudestakirkosta omaksi kunnakseen vuonna 1925.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!