Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 19.05. 12:00 Kari Haapakangas  
  Nykyisellään (lähes) joka paikassa radan varrella kulkee huoltotie, joten resiinoille (moottorilla tahi ilman) ei ole sijaa rautateillä.
kuva 15.05. 08:08 Kari Haapakangas  
  Ilmarisen pienoismallin voisi tehdä nopeastikin, kun tekisi sen nykytilanteen pohjalta. Kansirakenteiden takia ei tarvitsisi vaivautua. Monen muun kanssasisarensa tapaan se kun makaa pohjassa ylösalaisin.
kuva 15.05. 08:04 Kari Haapakangas  
  Enpä tiedä Ossi, oikealta tulevalla kun on etuajo-oikeus ;)
kuva 15.05. 08:02 Kari Haapakangas  
  Siinä on tykkejä yhden patterin tarpeiksi. Mikä tykistörykmentti (ja sen 1.ptri) sitten lieneekään ollut viimeinen käyttäjä. Lievestuore on sen verta keskellä Suomea, että kyseessä on ihan hyvin voinut olla Satakunnan, Pohjanmaan, Kainuun, Karjalan tai Jääkäritykistörykmentti. 90-luvulla Nylands Brigadilla oli oma patteristonsa, mutta en tiedä sen historiaa pitemmälle.
kuva 13.05. 10:39 Kari Haapakangas  
  Pienelläkin on voimaa!
Lasinvalmistustekniikkako on määritellyt noin onnettoman pienet pyöreät ikkunat tähän veturiin? Eihän tuosta näe eteen alas kuin työntämällä päänsä ulos sivulta.
kuva 12.05. 09:12 Kari Haapakangas  
  "Älä nyt sitä ammu, sehän on linja-auto"
kuva 11.05. 06:38 Kari Haapakangas  
  80-luvulla autojen varustelu alkoi hitaasti parantua, jopa takapenkkiläisten silmin. Sinne tuli jopa turvavyöt, jota emme niinkään arvostaneet, mutta emme nyt niin valittaneetkaan. Olimmehan jo niin isoja, että autossa ei voinut enää tehdä matkaa seisten. Vuoden 83 viistoperäkadett oli ensimmäinen radiolla varustettu, vaikka emme toki olleet sitä ennenkään matkustaneet ilman musiikkia. Matkaradio kun mahtui sopivasti etuistuinten väliin. Tarjolla oli sitten joko kasettimusaa tai jompaakumpaa ylen kanavaa. Jostain syystä naistentunnin "sikasikasika"- tunnari on jäänyt mieleen, sitä ei ikinä (pakko)kuunneltu muulloin kuin näillä pitkillä taipaleilla.
Mutta vaatimattomia ne parannukset vielä olivat. Vasta 90-luvulla ilmastointi, sähkötoimiset ikkunat ja vakionopeussäädin ruksattiin autokauppiaan lisävarustelistalta,
kuva 09.05. 20:16 Kari Haapakangas  
  Mutta toivoa on, että tulevina vuosina Haaparannalla (sic!) nähdään suomalaista(kin) matkustajaliikennettä.
kuva 09.05. 18:43 Kari Haapakangas  
  Selvästikin metsätielle/vastaavalle tehty silta. Tievaltio ei sentään noin hutaisten tehdyn näköistä tukimuuria teilleen hyväksyisi.
kuva 08.05. 07:46 Kari Haapakangas  
  Tuohon oktaanilukuongelman suomalaisetkin törmäsivät talvisodassa, kun ainakin hankittuihin Blenheimeihin tarvittiin tymäkämpää polttoainetta kuin mitä maassa yleisesti oli tarjolla. Tiedä sitten miten se ongelma ratkaistiin. Monenkirjava kalusto aiheutti kyllä muitakin ongelmia, erikoisin taisi olla italialaisten Fiat G-50 -koneiden vaatima voiteluaine. Niissä kun käytettiin voiteluun risiiniöljyä. Sitä oli kyllä saatavilla, mutta ko. aineen kylmänsietokyky oli hieman heikko.

ja muuten, tuo Gröfaz oli toki pilkkanimi, jota ei ollut suotavaa käyttää natsihenkisen henkilön läsnäollessa.
kuva 07.05. 08:11 Kari Haapakangas  
  Tasan ei näemmä menneet nallekarkit. Akselivalloilla oli pulaa öljystä, mutta yllinkyllin hiiltä. Liittoutuneilla taas... tai no, ehkä pula oli vain suurempi täällä hieman hankalan matkan takana sijaitsevalla saarella.
kuva 07.05. 08:08 Kari Haapakangas  
  Kuivanmaansilta.
kuva 06.05. 11:06 Kari Haapakangas  
  Jotenkin tulee mieleen jokin väli-Amerikan valtio, mutta en kyllä tiedä onko kyseisellä alueella lainkaan toimivaa rautatiestöä.
kuva 06.05. 09:45 Kari Haapakangas  
  Todellakin kummallinen torviviritelmä (ja kattokorokekin). Sitä seuraava lienee junan arvokkain vaunu (katto)koristelusta päätellen. Signaalinarukin kulkee vähän kummallisesti.
kuva 06.05. 09:41 Kari Haapakangas  
  Ja edelleen rivien välistä... ajokuntoisena säilyttäminen on liian vaivalloista, jonkun muun pitäisi maksaa (ja pitää kunnossa) ja tarjota tilatkin....
kuva 06.05. 09:37 Kari Haapakangas  
  Vain kahdesti? No, tietysti jäkälät ja tykistön jäkälät (tulenjohtajat) matkasivat leireille linja-autolla, koska bankkua ei ole tarkoitettu pitkänmatkanajoneuvoksi. Meille muille kuorma-auton lava oli enemmän tai vähemmän ainoa vaihtoehto.
Lavamatkoja oli monentasoisia. Oma mukavin oli Kittilä-Sodankylä väli Rasin lavalla. Sain koko lavan omaan käyttöön ja alustana pehmeitä (ja kuivia) NaVeja. Nautinto.
Ja päinvastainen Pudasjärvi-Sodankylä tuhdissa räntäsateessa täydenpuoleisella lavalla aivan peräluukun luona rattoisat kahdeksan tuntia sotaharjoituksen päätteeksi. Sillä lavamatkalla totisesti vilutti, väsytti ja .... no niin ;)
kuva 05.05. 12:44 Kari Haapakangas  
  Tiettävästi henkilökuljetuksessa käytetään nykyään maastokuorma-autoa, jonka lavalla on miehistönkuljetusvarustus. Enää ei miehiä ja kalustoa kuljeteta yhdessä.

Kieltämättä matkustaminen RaSin lavalla oli aavistuksen... epämukavaa yhdessä kahden täyden vetykaasupullon ynnä muun asemaan kuuluvan kaluston kera.
kuva 04.05. 20:44 Kari Haapakangas  
  Rannikolla on paljon jopa kolminkertaisia käännöksiä. Vanha suomalainen nimi on väännetty ruotsin mukaiseksi, ja tämä ruotsalainen puolestaan suomennettu. Hyvä esimerkki on Huopalahti.
kuva 04.05. 20:40 Kari Haapakangas  
  Siinä on tuo Reetu hylätty ja hamn suomalaistettu Haminaksi.
kuva 04.05. 20:15 Kari Haapakangas  
  Maalaiskunnissa ruotsinnos on suomesta peräisin, kaupungeissa päinvastoin. Muinaissuomalainen nimi kun ei Ruotsin eliitille ollut tarpeeksi hienoa. Niinpä Salo(inen) nimettiin Brahestadikdi, jonka suomalaiset sitten muokkasivat Raaheksi..Näin on käynyt Helsingissä, Tampereella, Vaasassa...
kuva 02.05. 08:07 Kari Haapakangas  
  Paljonkos se tuollainen rapuvaunu oikein kuskaa? Ei siinä taida ihan täyttä tukkirekallista olla?
kuva 01.05. 04:54 Kari Haapakangas  
  Tuolla tieosuudella ei taida kovin montaa henkilöautoa liikkua.
kuva 30.04. 09:43 Kari Haapakangas  
  Ootahan kohta...
kuva 29.04. 10:47 Kari Haapakangas  
  Säästeltäisiinköhän tuota tulevan siltaremontin tukikohtatarpeisiin? Ehtiihän siihen talon lykätä sen jälkeenkin.
kuva 29.04. 10:32 Kari Haapakangas  
  Viljantähkä ja ruksi päällä? "ei ei olla harppi-Saksassa"
kuva 25.04. 14:29 Kari Haapakangas  
  Norsujen hautausmaa
kuva 25.04. 08:04 Kari Haapakangas  
  Tämähän on uuden rosteripinnan kokeilua! Tulevissa vaunuissa käytetään erikoisterästä missä pintaruoste muodostaa suojaavan pinnan (esimerkkinä Oulun "ruostekuutio", so ympäristötalo aseman lähellä).


(lol)
kuva 24.04. 10:38 Kari Haapakangas  
  Ei todellakaan suorin mahdollinen reitti...
kuva 24.04. 10:35 Kari Haapakangas  
  Vesiliikenteen liikennemerkit eivät ole erityisen tuttuja, mutta tuo keskimmäinen taitaa kieltää pysäköimisen ja alin kohtaamisen (kaksisuuntaisen liikenteen). Ylintä en osaa arvata...
kuva 15.04. 20:21 Kari Haapakangas  
  Mahtaako noissa olla enää paljoakaan sovjeticaa jäljellä (isoisän kirves)
kuva 10.04. 07:44 Kari Haapakangas  
  Nestorilla on jo notkoselkä
kuva 08.04. 10:21 Kari Haapakangas  
  Kyllä se raaka-aineen tuhlaus idässäkin osattiin, ainakin silloin, kun tavoiteltu normi mitattiin kiloissa... Väitetäänpä jossain valimossa tuotetun lyijyakseleita, jotta asetettuun normiin varmasti yllettiin.
kuva 03.04. 08:41 Kari Haapakangas  
  Tuolla vasemmalla puolen taitaa olla jokin kaasuvarasto. Ilmakuvista päätelleen sinnekin kulkee tavaraa junalla, vaikka ko. raide ei enää viljavarastolle asti jatkukaan.
kuva 02.04. 12:42 Kari Haapakangas  
  Maanantaiaamuna junilla oli jo pahin kiire takana. Toista se oli vuorokautta aikaisemmin kun yöjunat olivat järkiään tunnin myöhässä.
kuva 02.04. 09:37 Kari Haapakangas  
  Eikös noissa ole nykyään hissi?
kuva 02.04. 09:27 Kari Haapakangas  
  Paljon näköisesti siinä on tiiliä, mutta taitaisivat kulua kaikki kuvassa näkyvän piipun muuraamiseen jos edes riittäisivät.
kuva 01.04. 20:22 Kari Haapakangas  
  Kuukkelikartta tuntee paikan nimellä e-kaasuasemat, joten biokaasusäiliö?
kuva 25.03. 19:26 Kari Haapakangas  
  Voisi muuten olla Nurmosta. Joki ja kirkko osuvat kohtuullisesti.
kuva 25.03. 18:08 Kari Haapakangas  
  Luulisi olevan kirkosta heleposti tunnistettavissa, en vain tunne tuon kaukaisen etelän kirkkoja kummoisesti.
kuva 25.03. 11:42 Kari Haapakangas  
  Hyvin on vielä pysynyt legoveturi puhtaana, toisin kuin keväinen lumihanki.
kuva 18.03. 11:28 Kari Haapakangas  
  Reijo, ei se nykyinenkään järjestelmä kovin turvassa ole vihreiltä miehiltä. Ilkivalta ja -tulipalot ynnä toistaitoiset kaivurikuskit ovat nykyiselläänkin onnistuneet sotkemaan valtakunnan junaliikenteen. Jammerit on sentään tarvittaessa melkoisen helppo paikantaa.
kuva 13.03. 04:46 Kari Haapakangas  
  Luova, joskin tulvavaarallinen. Pattijoen innostuessa viime lokakuussa vastaavanlainen toteutus oli syvällä veden alla...
kuva 11.03. 10:07 Kari Haapakangas  
  Helsingin luontaiset edellytykset menestyväksi kaupungiksi eivät ole koskaan olleet oikein hyvät: se ei ole maanviljelyksellisesti hyvällä alueella, se ei ole erityisen hyvä satamapaikka, sieltä ei ole mitenkään kummoiset yhteydet sisämaahan eikä se edes tarjoa hyviä luonnonvaroja tai energialähteitä saatika hyviä rakennuspaikkoja. Nykyisestä asemastaan Helsinki saakin oikeastaan kiittää kolmea henkilöä: Kustaa Vaasaa, Augustin Ehresvärdiä ja Aleksanteri I:stä.
kuva 08.03. 18:06 Kari Haapakangas  
  Oululaisella vuokra-asuntokonsernilla tuskin on kummoista tarvetta raiteelle Pohjois-Karjalassa
kuva 06.03. 19:36 Kari Haapakangas  
  Kyllä Kataisen sillat on parempi nimi kuin vanha "Saksanseisoja"
kuva 28.02. 09:26 Kari Haapakangas  
  Tuo vaunu tuo mieleen jonkun isännän nikkaroiman heinäkärryn, paitsi että lastitila on tasainen "lokasuojien" puuttuessa.
kuva 21.02. 08:29 Kari Haapakangas  
  Kaksi taidettiin tarvita käsittelemään keskimääräinen tuonaikainen laiva, joten olisiko sataman ahtauskapasiteetti siis 4 laivaa kerralla?
kuva 20.02. 09:57 Kari Haapakangas  
  Jopa Kainuussa mäki maksaa aina velkansa, mutta tuuli on kyllä yksi pahuksen roskapankki (pyöräilijän mietelauseita)
kuva 20.02. 09:55 Kari Haapakangas  
  Pikkuautoluokan kokemukset ovat omalla kohdallani jääneet vähiin, ihan käytännön syistä. Kerran autovuokraamo kuitenkin toimitti yleisötilaisuusreissulle Micran. Ihan kätevä ajopeli, mutta jotenkin siinä oli sellainen tunne, että en niinkään istunut sen ratin taakse, vaan pikemminkin puin sen ylleni. Aivan toisenlaiset kokemukset olivat sillä kertaa, kun johtajan auto oli kerryttänyt sen verran vuosia kontolleen, että se oli alennettu meidän suorittavan portaan työmatka-autoksi. Kyllähän 100 km ajo suuntaansa sujui tyylikkäästi paremman luokan Volvolla, vaikka ikävuosia autolla taisikin olla yli kymmenen.
kuva 19.02. 14:40 Kari Haapakangas  
  Kotitallissa?
kuva 16.02. 16:51 Kari Haapakangas  
  Hitaus ei sinänsä ollut lentokoneelle tuhoisaa, olihan saksalaisilla "haikara" ja liittoutuneilla "sentinel", jotka hitaudestaan huolimatta tarjosivat hikisen puhteen kimppuunsa käyvälle hävittäjälle. Jos hitauteen yhdistetään kömpelyys, on hävittäjille tiedossa juhlapäivä.

Joka tapauksessa stuka ei liittoutuneiden puskajusseja pahemmin ilahduttanut, ihan riippumatta sen aseistuksesta.

Saksalaisille tosiaan tuo syöksypommituskyky muuttui päähänpinttymäksi. Ei Grief sentään syöksyyn pystynyt, jonkinlainen liukupommituskyky sillä sentään oli.