Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 04.07.2016 20:06 Juha Pokki  
  Väliinputoajista puheen ollen ainakin Palopuro on otettu jo pitkän tähtäimen suunnitelmissa kartalle takaisin ja suunnittelu sisältää lisäksi rautatieliikenteellisiä näkökohtia:

http://www.hyvinkaa.fi/asuinymparisto-ja​-rakentaminen/kaavoitus1/yleiskaavoitus/​vireilla-olevat-yleiskaavat/palopuron-os​ayleiskaava/
kuva 13.06.2016 13:59 Juha Pokki  
  Kontinkäsittelykaluston tuotantoa ei ole Tampereella, tehdas on Puolassa, Stargard SzczeciÅ„skissä - alueella johon Cargotec on keskittänyt paljon erilaista tuotantoa. Tampereella sijaitsee uusi teknologiakeskus, jonka tehtävät ovat vain tuotekehityksessä, ei varsinaisessa tuotannossa.
kuva 06.06.2016 08:41 Juha Pokki  
  Tuosta kun katsoo tuon Google Maps -linkin, voi nähdä tarkasti missä ollaan. Minun mielestä linjalla, mutta minähän en mitään tiedäkään, arvailen vaan.
kuva 25.04.2016 17:11 Juha Pokki  
  Tai jos Silja Serenade lasketaan julkiseksi liikennevälineeksi, Promenade-käytävän pituus 143 metriä ja seilaa Suomen lipun alla :-)
kuva 24.04.2016 21:41 Juha Pokki  
  Nämähän eivät olekaan täysin rinnakkain verrattavia konetyyppeinä, Länkkäri/Huddig ja Menzi/muut vastaavat hämähäkit. Molemmille on omat käyttönsä, missä toinen konetyyppi ei oikein pärjää.
Mitä tulee Länkkäriin tai Huddigiin, nekään eivät ole halpoja, sarjavalmisteita vaan hinnat ovat erikoiskoneiden luokkaa ja tuotanto pitkälti tilauspohjaista, asiakkaalle räätälöityä.

Tässä etupään ratapyörät näkyvät toki etutukivarren työsylinterin alapuolelta vilaukselta, kun tarkkaan katsoo.
Akseliväli on toki pitkä, vakaudesta on vaikea sanoa mitään kun en ole kaivanut tällä. Painoltaan samaa luokkaa kuin isot 1260-Huddigt tai 8810-Länkkärit. Eli noin 12 tonnia, varusteista riippuen. Painopiste on alhaalla jonka huomaa jo siitä, ettei ylävaunussa ole vastapunttia käytännössä lainkaan. Nostovoimakäyrä Menzi 545:ssä huomattavasti jämäkämpi, kuudessa metristä nousee neljä tonnia. Länkkärillä kaivulaitteella vajaassa kuudessa metrissä kaksi tonnia. Kaivupuomisto on tässä aivan omaa luokkaansa. Teleskooppi.

Esim. Sveitsin raiteistolla poistuminen linjalla maastoon ei välttämättä esimerkiksi pohjoismaisella monitoimikoneella onnistu, koska ympäröivä maasto on aivan erilaista. Menzit ja vastaavat sen sijaan nousevat kuin vuorikauriit vaikeampaakin maastoa, joka saattaa monen työkohteen toteutumisessa olla elinehto - ei ole mahdollista körötellä seuraavalle mahdolliselle linjaltapoistumispaikalle. Näkisin, että kun tämän pyörät lasketaan pois edestä ja/tai niitä siirrellään eli ollaan kaivuasennossa, esteetön työsektori on 360 astetta. Taitava kuljettaja osaa liikutella konetta ällistyttävillä tavoilla, kuten (normaalin koneen) työnäytöksessä sai havaita. Staattisesti ajateltuna nuo pyörät pitkine varsineen ovat "tiellä" mutta vain tässä kuvassa. Käytännössä koneen ohjaus on todella hyönteismäisen sujuvaa ja ikään kuin kuljettajan raajojen jatke.

Vaikea äkkiseltään uskoa, etteikö valmistaja (ja tilaaja/työllistäjä) olisi ottanut huomioon myöskin näitä liikkuessa vallitsevia painovoiman lakeja. En tiedä onko näitä esimerkiksi Sveitsissä kaatunut sitten paljonkin ratatöissä?
Hydrostaatti on Länkkärissä ja Huddigissakin, mekaanista vetoa ollut enää pitkään.
En ihan lähde 10-0 vertailuun näiden kohdalla koska konetyypit eivät ole samanlaisia. Suomessa tämä ei todennäköisesti hintaansa haukkuisi, mutta vuoristoseudulla, johon tämä on tehty jokin toinen Loimaalla tai Hudiksvallissa tehty ratkaisu olisi tekemättömän paikan edessä.
kuva 21.04.2016 16:24 Juha Pokki  
  Kaivurikuormaaja on yksi kurantti nimitys ja Lännen Tractors jo mielellään luopuisi tästäkin ja käyttäisi nimitystä "monitoimikone" - joita nämä tietysti nykyään ovatkin. Pikkuhiljaa nämä juurtuneet nimitykset muuttunevat...

Tästä näkyy tuota kaapelin-/ajolanganvetovarustusta http://vaunut.org/kuva/110190
kuva 21.02.2016 17:48 Juha Pokki  
  Jep, offroad-puolen Epsilon-edustus taisi peräti alkaa Nisulan kanssa jo ennen kuin VTA alkoi maahantuomaan näitä autopuolen Epsiloneja.
kuva 21.02.2016 13:35 Juha Pokki  
  Vaihde purettiin juuri tuossa jokunen hetki ennen kuvasarjan ottamista, päivämäärän ollessa 8.12.2015. Lisäsin vielä sarjaan yhden kuvan havainnollistamaan sitä, mistä haara katkaistiin.
http://vaunut.org/kuva/108729
kuva 21.02.2016 09:48 Juha Pokki  
  On Epsilonin Z -pilkkiä myyty Suomessakin jo ihan kohtalaisesti puuautoihin ja Epscabejakin siinä samalla. Ilmeisesti toimivia pelejä kaiken kaikkiaan metsässäkin.
Kuvasarja:
Tuentaa Parkanossa
 
20.02.2016 15:03 Juha Pokki  
  Juu, ikävästi vaikuttaa siltä, että Pettukankaan vaunut ovat nyt "motissa" ja pysyvät. Onko niillä tällä hetkellä aktiivista omistajaa? Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta en äkkiseltään löytänyt varmaa vastausta.
kuva 13.02.2016 10:54 Juha Pokki  
  Pohjankievarihan on parantanut kuin porsas juoksuaan, kun katsoo viimeisimpiä arvioita.
kuva 02.02.2016 11:08 Juha Pokki  
  Muistaakseni skaala on 1:500
kuva 26.12.2015 19:13 Juha Pokki  
  CF on pakettiauto-Petteri. Kyseinen sinivalkoinen K-A on TK, kuten Juhana tuolla aiemmin jo mainitsikin.
kuva 08.12.2015 13:26 Juha Pokki  
  Sopii minulle, tuo oli siis vain se mitä annoin itselleni rataporukan toimesta kertoa. Varmistin vielä, että mitenkäs kun foorumeilla puhutaan, että viimeinen juna olisi kulkenut perjantaina, sain vastauksen "ei, kun eilen". Tiiä sitte...
kuva 08.12.2015 11:56 Juha Pokki  
  Olen täällä paikan päällä ja voin välittää suoran käden tietoa: viimeinen juna Kihniöstä tuli silminnäkijöiden mukaan eilen, puutavarakuormassa. Vaihde purettiin lähes heti sen perään ja juuri muutama tunti sitten, kello 10:n tienoilla tilalle asennettiin korvaava kiskotus ja sille tehtiin tuenta. Takaisin studioon ja täältä tähän.
kuva 05.12.2015 14:22 Juha Pokki  
  Tuolloin 90-luvun puolivälissä aika oli todellakin vapaampaa. Meidän kolmen hengen epävirallinen porukka pääsi mm. muutamaankin otteeseen Riihimäen ratapihalle ja asetinlaitteelle sekä seuraamaan järjestelytöitä Deeverillä. Ilmalassa sama juttu, mutta Seepralla Länsisatamaan ja takaisin. Monta kertaa matkalla Helsinkiin päästiin Sm:ien ohjaamossa - siis etupäässä vieläpä. Konepajalla käytiin myös muistaakseni parikin kertaa ja romuraiteilla sijainneesta kalustosta saimme valita myös pientä irtaimistoa matkamuistoksi. Lisäksi ainakin Lahdessa saimme kattavan kierroksen, sisältäen Kymijärven hiilivoimalan purkuraiteella käynnin. Kaikki tämä oli aina yhden puhelinsoiton päässä ja mikä ihmeellisintä, me olimme siis käytännössä lapsia - Täytyy nostaa hattua tuon ajan VR:n väelle, joka auliisti suostui ottamaan meidät vastuulleen ja muistan, että vierailut eivät suinkaan olleet mitään lyhyitä. Pari kolme tuntia kaiketi minimissään. Koskaan ei tullut mielikuvaa, että olisimme haitaksi tai että meistä haluttaisiin eroon.
Muistaakseni Jokelan turman jälkeen asenne ainakin ohjaamossa matkustamiseen muuttui radikaalisti.
Jos näin jälkeenpäin ajatellaan, koen että nuo kokemukset ja se opetus, että "kaikki" on mahdollista kun vain tarpeeksi yrittää ja ottaa yhteyttä eri toimijoihin, ovat ainakin meikäläistä ohjannut vahvasti myöhemmällä iällä myös ammatinvalinnassa. Nykyään minulle jopa maksetaan tuosta, että soitan puhelun tai kirjoitan sähköpostin ja järjestän siten itseni mielenkiintoiseen paikkaan :-)
Siispä ainakin tätä kautta suuri kiitos kaikille asianosaisille, jotka ehkä seuraatte tätä palstaa ja muistinne syövereissä osaatte yhdistää itsenne tähän 90-luvun alussa rautateillä seikkailleeseen Tupu-Hupu-Lupu-ketjuun!
kuva 27.11.2015 21:57 Juha Pokki  
  Kaukokirjoitin?
kuva 26.11.2015 18:00 Juha Pokki  
  Tässä halukkaille tuollainen pönttö kuvalinkkinä :-)

https://de.wikipedia.org/wiki/Toilette#/​media/File:Klo_flachspüler_mit_altem_Spülkasten.JPG

EDIT: Jaaha, ainakin täältä katsottuna linkki ei umlautien kohdalla toimi täysillä, mutta kokeillaanpa bit.ly-linkkinä: http://bit.ly/1Q0Z9cL
kuva 26.11.2015 16:14 Juha Pokki  
  Kyllä, suvun mökki tosiaan sijaitsee aivan lähestulkoon Veturimiesten Liiton mökin naapurissa, olisikohan siinä yksi tontti välissä.
Nykyisellään viheltimen käyttö on muuten vähentynyt huomattavasti takavuosiin verrattuna tuossa kaarteessa... Muistelen, että tällainen "terveisiä täältä töistä"-tyyppinen tervehtiminen oli hyvinkin yleistä varsinkin kesäaikaan.
kuva 26.11.2015 15:17 Juha Pokki  
  Omalta mökkilaiturilta.
kuva 24.11.2015 15:02 Juha Pokki  
  Alueelle ei pääse vapaasti kuvaamaan eikä kulkemaan, huutokauppa saattaa olla ainoa mahdollisuus päästä paikalle. Ja rautatiekaluston osalta ehkä myös viimeinen mahdollisuus. Yritän käydä vielä ennen huutokauppaa ottamassa muutamia lisäkuvia kalustosta, saa nähdä vain miten aikataulu antaa myöten.
kuva 22.11.2015 18:47 Juha Pokki  
  Veturin valmistenumero oli Valmet 550/1960
kuva 21.11.2015 21:17 Juha Pokki  
  Junakuvauspaikkana tämä tasoristeys oli parasta A-luokkaa toki. Ystäväni asui taustalla näkyvässä talossa ja tässä tuli varsinkin kesäisin kytistettyä monen monituista yötäkin.
kuva 20.11.2015 19:34 Juha Pokki  
  Kyseessä Kuusistontien tasoristeys, sittemmin poistunut.
kuva 20.11.2015 19:33 Juha Pokki  
  Minun kotitaloni tontti puolestaan alkaa aivan vasemmasta alareunasta alemmas, kuvan ulkopuolelle. Olemme siis Teuvon kanssa melko samoilta jalansijoilta. Maailma on pieni.
kuva 08.10.2008 15:12 Juha Pokki  
  Muistoja, muistoja. Kiitos tästä kuvasta. Eipä tullut aikanaan kuvattua kuin tuota purkuoperaatiota. Meikäläiselle jäi kyllä konkreettiseksi muistoksi yksi sininen liikennepaikkakyltti, jonka purkuryhmän mestari ystävällisesti lahjoitti (myöhemmin kun koko seisake laitureineen purettiin).
kuva 08.10.2008 15:06 Juha Pokki  
  Hieno ja tärkeä kuva, miinusta VR:n ilmakuvaajalle meikäläisen vanhan kotitalon poisrajaamisesta... Vain aita näkyy.