Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 22.04.2017 17:17  
  Täytynee toukokuusta suunnata iltakävelyjä tuolle suunnalle josko jotakin mielenkiintoista tulisi vastaan
kuva 22.04.2017 13:10  
  Onko tietoa, milloin täällä voi nähdä sähkövetoisia junia? Syksystä kai pitäisi varsinainen liikenne alkaa, mutta onko sitä ennen jotakin koeajoja tms.?
kuva 08.04.2017 18:24  
  En ole tiennytkään että RAY:n pelikoneita on ollut juniin sijoitettuina. Ei kovin yleistä taida ollut, koska ei omille matkoille ole koskaan osunut.
kuva 11.01.2017 13:08  
  Haen takkini. Kuvastahan se tosiaan selviää ja vaikka saksantaito lähes olematonta onkin, niin ehkä tuon siitä itsekin osaan kääntää.

Nopeammalla paikallisjunalla tuli itse matkustettua muutama vuosi sitten Münchenin ja Nürnbergin välillä ja vauhti ja matkan olemus vastasi enemmänkin meikäläistä IC-junaa kuin taajamajunaa. Pysähdyksiä ei juuri ollut, paitsi ainakin Ingolstadtissa, ja tietääkseni matka kulki jotakin uutta, nopeammille junille tehtyä rataa pitkin. Lippuna kuiten kelpasi tämän lipun rinnakkaisversio eli Baijerin osavaltion sisäinen lippu, joten kahdelle hengelle matka oli edullinen ja mitään etukäteishankintaa ei tarvinnut tehdä.
kuva 11.01.2017 08:34  
  Ymmärtääkseni kuitenkin voimassa vain paikallisjunissa (regional), mutta samaa mieltä: hyvin kätevä systeemi. Tällaista kaipaisin Suomeenkin, tosin paikallisjunat tai taajamajunat eivät yhtä kattavaa verkkoa Suomessa muodosta kuin Saksassa.
kuva 06.12.2016 13:15  
  Katto paljastaa että kyse ei ole vanhoista ajoista. Itselle tuli yllätyksenä, että katon väri onkin harmaa eikä musta kun ensimmäisen kerran näki näitä museioituina. Muistikuvissa 1990-luvulta katot olivat lähes pikimustia..
kuva 23.11.2016 09:12  
  Nyt näköjään löytyi tuo kesällä kaipaamani Salzburgin osavaltion vyöhyke- ja linjakartta https://salzburg-verkehr.at/pa_file/svv-​zonenplan?download=59cf08007b5334994df77​e859fd4bc7b. Liekö jäänyt tuolloin vain löytymättä, vai onko julkaistu tämän jälkeen (vaati nytkin löytyäkseen tietokoneella Microsoftin selaimen käyttöä Firefoxin sijaan, joten myös se saattoi löytymistä vaikeuttaa), mutta tuosta tarvittava informaatio löytyy. Tähän vielä lisäksi mahdollisuus ostaa viikko-/kuukausi/jne.-lippu kennoja valikoiden vaikka automaatin kautta, niin johan toimisi.

Tirolissa sen sijaan vastaavan kartan käyttö onkin hieman mystisempää. Joitakin viivoja kennojen välille on vedettynä, mutta ilman selvitystä siitä, että mikä linja viivalla kulkee. [En näköjään osaa linkittää tuota karttaa tähän, mutta löytyy tuolta sivuta otsikolla "VVT Zonenplan Tirol"] http://www.vvt.at/page.cfm?vpath=service​/download_center
kuva 22.11.2016 17:20  
  Kyllähän remontti hyväksi on, en sitä toki kiistä. Mielenkiintoista on varmasti nähdä sähköveturi ja ylipäätään taajempaa liikennettä noissa maisemissa. Jospa joskus myös matkustajajunat palaisivat osuudelle.

Lättien osalta itselläni ei ole muistikuvia (yhtä radalla matkustettua matkaa lukuunottamatta), mutta valokuvan lätästä Ankeriasjärven seisakkeen kohdilla kuitenkin omaan. Kuvaaja luultavasti on kyllä äitini, koska tuskin olisin silloin vielä saanut kunnollista ja tärähtämätöntä valokuvaa aikaiseksi.
kuva 22.11.2016 08:45  
  Kuulostaa hyvin tutulta tuo lähestyvä jylinä ja junan odottelu tuolla kalliolla. Välillä Laukaantie saattoi tehdä tepposet ja sen liikenteen melua saattoi luulla junaksi. Aika hyvin sitä ajan mittaan kuitenkin oppi erottamaan junan jytkeen autojen kohinasta. Itsellä suurimmat muistot liittyvät Dr13-vetoisiin, luultavimmin rautakanavajuniin. Dv12-pari oli aina pettymys junan keulalla verratuna niihin. Dr12:sta itsellä ei ole tietoista muistikuvaa lainkaan Jyväskylän seudulta, eikä kyllä muualtakaan, vaikka periaatteessa sellaisen bongaaminen näköjäänkin olisi ollut mahdollista. Olin sen verran nuori vielä tuolloin, että se ei ole jäänyt itselleni mieleen, vaikka olisinkin sen normaalissa liikenteessä joskus nähnytkin. Tähän tietenkin tosifanit jatkavat, että ko. veturin nähtyään, sitä ei ole mahdollista unohtaa..
kuva 21.11.2016 18:56  
  On kyllä paljon muuttunut maisemat tuolla. En ollut tunnistaa mistä kohdalta tämä on, vaikka tuolla tenavana ja myöhemmin nyt aikuisena on tullut usein liikuttua. Erityisesti Kangasvuoren tunnelin pohjoispää (kuvan kallioleikkauksen takana olevan mutkan jälkeen) on saanut uutta ilmettä sinne rakennetun tieyhteyden muodossa.

Koillisväylän rakentamisesta ei ymmärtääkseni ole olemassa mitään päätöstä, ainoa näkyvämpi merkki on juuri tuo kyltti Laukaantien liikenneympyrässä. Kyltiltä lähtevä "Koillisväylä" loppuukin sitten 50 metrin matkan jälkeen männikköön.
kuva 21.11.2016 13:40  
  Ahaa, tähän tulee taas kuljettavissa oleva tasoristeys kun tänne kuvaajan puolelle rakennetaan uusi kulkutie. Toki vanhastakin saattoi kulkea yli, mutta aika vahva tunne kulkemisesta toisen pihapiirissä oli kun kulkuväylä taisi mennä suoraan tuosta piharakennuksen edestä.
kuva 21.11.2016 10:12  
  Omat kokemukseni noista olivat Wörglin ja Salzburgin välisistä paikallisjunista, kiertäen Zell am Seen kautta. Eli lienevät varsin laajalti käytössä Itävallan alueella.
kuva 20.11.2016 17:26  
  Kun foorumilla on keskusteltu sinisten vaunujen käytöstä esim. maakuntien lähiliikenteessä, niin itselle on tullut mieleen tässä yhteydessä nämä Itävallan CityShuttle-vaunut. Tiedättekö onko näitä mahdollista verrata meikäläisiin sinisiin vaunuihin, vai ovatko kuitenkin oleellisesti uudempaa tuotantoa tai toimivampaa kalustoa tms.?

Kohtalaisen yksinkertaisilta kapistuksilta ovat vaikuttaneet, kun noilla olen matkustanut. Ei esim. ilmastointia, joten kuumia olivat kun hellepäivänä matkusti. Muistaakseni ohjausvaunu näissä on toisessa päässä eli veturia ei tarvitse kierrättää suuntaa vaihdettaessa.
kuva 15.11.2016 18:02  
  Kesäkuussa, jolloin tuolla matkustin, (ymmärtääkseni koulut olivat silloin vielä käynnissä) linjalla oli hyvin vähän matkustajia. Saattoi tietenkin olla, että onnistuimme välttämään pahimmat työ-/koulumatkavuorot. Ajatukseni oli tuolloin, linjan hitauden huomioiden, että moni työmatkalainen kulkisi matkansa autolla ratikan sijaan. Näköjään aavistukseni ei osunut täysin kohdalleen.

Muttersin/Knattersin suuntaan ei ymmärtääkseni ajeta busseja, jolloin ratikalle riittänee suosiota. Sen sijaan vastapäiselle mäelle Iglsiin nouseva raitiolinja 6 on lakkautus-/supistusuhan alaisena (tästä luin Todays Railways Europe-lehdestä), koska matkustajat käyttävät ennemmin nopeampaa bussia tuolla välillä. Tuolla tosin rata kulkee enemmän metsässä ja myös mutkittelee pitkän lenkin autotiehen verrattuna, kun Stubaitalbahnin osalta matka sujuu paljolti siirtymisessä pikkukylästä toiseen.

Outoa STB:n osalta oli myös se, että liikenne loppui jo varsin aikaisessa vaiheessa illasta, muistaakseni noin kahdeksan tietämillä, joten täytyi huolehtia ehtimisestä viimeiseen ratikkaan, jollei tahtonut lähteä kiipeämään rinnettä jalkaisin ylös.
kuva 15.11.2016 17:01  
  Oma tuntuma radalla matkustaessa oli että 40 km/h:n ylitys oli varsin tiukassa. Toinen mikä rajoittanee vauhtia, tai vie nopeudesta saatavaa hyötyä on se, että kohtauspaikoilla oli odotettava vastaantulevaa ratikkaa, ja muistaakseni myös aikataulu oli pysäkkikohtainen. Siten hidastelu saattoi johtua myös kuljettajan haluttomuudesta ajaa suuremmalla vauhdilla.
kuva 15.11.2016 14:11  
  3/4 osaa elämästään tuollaisissa Heikin linkittämässä talossa asuneena tuntuu vähän jokapuolella Suomen lähiöitä, että kotitalohan se tuossa.
kuva 15.11.2016 13:55  
  Lippusysteemi on turistille hieman hankala monin paikoin Itävallassa kun siirtyy itse kaupunkiseudun ulkopuolelle, koska liikennöintialue on jaettu "kuusikulmioilla" eri vyöhykkeisiin ja lipun hinta määräytyy siitä monellako vyöhykkeellä kulkee. Karttaa, josta näkisi miten mikäkin bussi, ratikka tai juna matkansa noiden kuusikulmioiden kautta kiertelee ei ainakaan itselleni ole tullut vastaan.

Kertalipun ostajalla tässä tietenkään ole ongelmaa, jos maksuhalua riittää, mutta säästäessä ja ostaessa viikkolippua, pitää etukäteen suunnitella millä kaikilla alueilla on tarkoitus viikon aikana kulkea. Ja toisaalta, ainakaan kuljettajalta lippua ostaessani, ei itselläni onnistunut lipun osto siten, että olisin saattanut luetella eri vyöhykkeitä, joille lipun olisin tahtonut viikoksi ostaa (viikkolipun ostaminen kuljettajalta oli kyllä mahdollista). Kuljettaja katsoi hölmönä vaikuttaen siltä että eikö tuo turisti tiedä, että tämä auto ei mene yhtä aikaa kahteen eri suuntaan. Viikkoliput olivat siis aika vahvasti reittikohtaisia eivätkä aluekohtaisia.

Omalla Innsbruckin vierailulla ostimme viikkoliput Stubaitalin radalle majapaikkamme Kreithin ja Innsbruckin välille, muistaakseni vyöhykkeitä oli kolme tai neljä, ja lippuun kannatti ostaa Innsbruckin kaupunkiliikenteen osuus lisäksi, jotta sai kulkea Innsbruckin keskusta-alueella julkisilla vapaasti. Tämä sitten aiheutti sen, että ei tullut kuljettua tuota Stubaitalin rataa pidemmälle Fulpmesiin päin, kun silloin olisi tullut ostaa uusi lippu.

Itse koin, että jonkinlainen laajempi kehä kohdekaupungin tai "kohdemaaseudun" ympärille ja tälle myytävä lippu olisi tarpeen, jotta matkustaminen julkisilla olisi tuolla turistina helpompaa. Toki olisi voinut ostaa lipun koko Tirolin osavaltioon, mutta se olisi kattanut turhan laajan alan ja ollut myös aika kallis. Turistien liikkuminen maaseudun puolella tosin vaikuttaa perustuvan pääasiassa autoiluun - ainakin niiden ilmeiden perusteella, joita majoituspaikkojemme pitäjät noudattivat kun rinkkoinemme niihin julkisia käyttäen saavuimme, joten suurta tarvetta tuollaiselle lipulle tuskin on.
kuva 14.11.2016 13:36  
  Tämän reitin varrella tuli pari kesää sitten majoituttua viikon verran. Oli ponseeta matkustaa kaupungin ja majapaikan väliä päivittäin, tosin loppuvaiheessa 30 minuutin luikertelu vuoren rinnettä pitkin ylös alkoi hieman puudututtaa. Vauhti ratikalla ei mikään erityisen kova ole ja rata on hyvin mutkanen, koska nousua on reilusti. Komeimpia paikkoja on heti kaupungista lähdettäessä kun noustaan jyrkästi mäkeä ylös ja samalla kaupunki ja vastapäiset vuoret näyttäytyvät koko ikkunalasin alalta. Loppuosaa Kreithistä Fulpmesiin asti, mukaanlukien radan suurinta siltaa, ei tullut ajettua, mikä jälkikäteen hieman pännii. Paikallisten suussa tätä kutsuttiin junaksi, joten puhumalla ratikasta palkasti itsensä viimeistään turistiksi, ellei hyvin puutteelinen englanninkieli sitä jo tehnyt.
kuva 04.11.2016 11:01  
  Tuoreehkossa Resiinassa mainittiin, että nämä kioskitilat tullaan poistamaan. Mikähän näiden idea on alunperin ollut, kun varmaankaan työvoimakustannusten hinta ja erillisen myyjän palkkaamisen kalleus ei ole tullut kenellekään yllätyksenä?
kuva 16.09.2016 15:49  
  Mikä on näiden koeajojen tarkoitus?
kuva 02.01.2016 11:38  
  Eikös Prince juuri tupakkalain vaikutusten myötä ottanut käyttöön Symbol-artistinimen? :)
kuva 13.12.2015 10:27  
  Samoin. Kymmenisen vuotta kuvaushetkeä myöhemmin tuli useasti käveltyä vanhempien kanssa sunnuntain kävelylenkkejä tuolla penkalla. Oli jännää kerätä junasta pudonneita "arvoesineitä", esim. tukkijunista tippuneita puiden omistusta koskevia lappuja/metallilevyjä tms. Loppuopastelyhty taisi olla suurin saalis, tosin se oli varsin perusteellisesti ruhjoutunut. Nämä arteet tuli sitten huolella säilöttyä, mutta ovat kyllä myöhemmissä vaiheissa tulleet heitetyiksi roskiin. Ja eihän tuonne penkalle kyllä nytkään kotoa pitkä matka ole..
kuva 21.11.2015 02:53  
  Näistä on vasta jälkikäteen, näiden vorgin kuvien muodossa ja näkemällä entisöidyn veturin, huomannut katon olevan oikealta väriltään harmaa. Omat muistikuvat ja luultavasti todellisuus jostakin 90-luvulta oli, että katto oli väriltään lähempänä pakokaasun tummentamaa mustaa kuin harmaata.
kuva 01.11.2015 09:40  
  Onkos näissä kulkumahdollisuus yksiköstä toiseen syynä tuohon keulan varsin "tylyyn" muotoon? Ja lisäkysymyksenä, jos kulkumahdollisuus on, niin olisiko kenelläkään kuvaa sisältä, miten tuo kulku on toteutettu, ts. miten ne ohjaushärpäkkeet on piilotettuna kun ohjaamoon pääsee mattimeikäläinen astelemaan?
kuva 05.01.2015 12:12  
  Tukholmassa, Tegeluddsgatanin ja Frihamnsgatanin kulmassa, Frihamnista pois ajettaessa?
kuva 12.11.2013 12:10  
  Anteeksi kun poikkean käsitellyistä aiheista, mutta aloin lukea tuota Ollin linkkaamaa artikkelia, johon en ole aiemmin sattunut törmäämään ja se vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Siitä nousi mieleeni kysymys, jota joskus olen aiemminkin miettinyt. Eli nuo junatunnukset InterCity, InterCity2, EuroCity jne.. Ovatko ne jonkun omistamia tavaramerkkejä, joista rautatieyhtiön, kuten VR:n täytyy maksaa ottaessaan ne käyttöön, vai ovatko ne aivan vapaasti hyödynnettävissä kuten luultavasti on kyse esim. nimityksen pikajuna kohdalla?
kuva 18.03.2013 10:33  
  Osaisiko joku kertoa, miksi tälläiset kuljetukset loppuivat? Tässähän on yritystä kuljettaa pienempiä tavaraeriä kokoamalla niitä jakeluautojen välityksellä vaunullinen tai useampi ja taas jaella ne määränpäässä jakeluautoilla perille. Eli ei tarvita kiskoja kuin terminaalien välille. Oliko tämä kuljetusmuotona liian hidas vai oliko kontillinenkin vielä liian suuri vähimmäismäärä yrityksen tarpeisiin nähden? Nykyään kai tämän laatuiset tavarat kulkevat rekassa koko matkan, mutta jotain tälläistä itse ymmärtäisin tarvittavan jos tahdottaisiin siirtää rekkojen kuljettamia kuormia kiskoille.
kuva 24.12.2012 10:34  
  Ei muuten ole enää vesitornia eikä kouluakaan taustalla.
kuva 16.05.2011 01:16  
  Ajattelin, että olisi tuosta kuvasta vähän matkaa vasemmalle, mutta ei siellä kyllä taida tuommoisia portteja olla. Sopisi vain kuvan taustat, tuo vastarannan muoto, jotenkin tuohon maisemaan.
kuva 15.05.2011 20:44  
  Eihän ole Keljonlahti, Jyväskylä?
kuva 17.03.2011 16:16  
  Juu, muistelin tälläistä määritelmäkeskustelua näistä kiskoilla liikkuvien esineiden nimistä joskus käydyn, niin sillä juuri tuollaisia "vai mikä se nyt olikaan" -lisäyksiä kirjoittelin.
kuva 17.03.2011 15:32  
  Tämä (paikallisjunan tai mikä se tarkemmin lieneekään) asema on yhteenkirjoitettuna Olympiastadion ja metron (tai sen kokonaan keltaisen junan) asema on puolestaan Olympia-Stadion. Eli kyseessä on kaksi eri asemaa pikkuisen matkan päässä toisistaan stadionin kupeessa. Sinänsä aika mielenkiintoista erotella asemien nimet vain tuollaisilla pikkuseikoilla kuten väliviivalla.
kuva 23.05.2009 19:44  
  Osaako joku sanoa, että mitä käyttöä noille (oikeanpuoleisille, näyttäisi rautatien) raiteille on ollut. Kun niissä on tuommoinen laiturikin tuossa välissä. Siis onko tuonne ajettu joskus matkustajajunia?
kuva 31.12.2007 18:12  
  Osaatteko muuten joku sanoa, että mistä vuodesta asti näitä laivajunia on ajettu Turun satamaan?
kuva 12.01.2007 19:47  
  Ja tuon saksalaisen omaisuuden siirrosta Neuvostoliiton haltuun Pariisin rauhansopimus sanoo seuraavaa: "Suomi tunnustaa, että Neuvostoliitolla on oikeus kaikkeen Suomessa olevaan saksalaiseen omaisuuteen, jonka Saksaa varten asetettu valvontaneuvosto on siirtänyt Neuvostoliitolle, ja sitoutuu ryhtymään kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin tällaisen omaisuuden luovuttamisen helpottamiseksi."
kuva 12.01.2007 17:22  
  Tällästä sanoo Wikipedia: "Yhtiöissä oli tuolloin ilmeisesti saksalaisomistusta, koska toisen maailmansodan jälkeen ne siirtyivät Neuvostoliiton omaisuudeksi. Teboilin omistus on edelleen täysin venäläinen ja sen ylin johto on venäläisiä."
kuva 02.08.2006 16:43  
  Jotenkin semmonen ahistava paikka se on, että ihan helppottunu olo sitä tuli kun pääsi ulos. Lisäksi auton kääntäminen ratapenkalla on oma työnsä, kun ei viitti peruuttaa takasinpäin.
kuva 01.08.2006 23:39  
  Tunneliin pääsee vielä autollakin, tosin kannattaa ensin varmistaa, että toisesta päästä pääsee takasin maantielle. Nimimerkki: "Kaksi kertaa Pönttövuoren läpi ajanut"
kuva 01.05.2006 17:22  
  70-luku, pulisonkien luvattu vuosikymmen
kuva 22.04.2006 13:30  
  Kuva on kuin Black Sabbathin ykköslevyn kannesta!
kuva 13.04.2006 22:35  
  Syrjäytymisvaara näköjään uhkaa työttömien nuorien tavoin rautateilläkin.. Ei juuri surullisemman näköistä kuvaa voisi ottaa.