07.09.2004 / Liperi, Viinijärvi

07.09.2004 Viinijärven kylä. Asemarakennus on aika tarkalleen kuvan keskellä. Joensuun suunta on vasemmalle ja tästä hieman oikealle haarautuu Pieksämäen ja Siilinjärven radat.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Viinijärvi (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Liperi
Kuvaaja: Ville Saarelainen
Lisätty: 09.09.2004 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Ilmakuva

Kommentit

10.09.2004 15:36 Juha Malinen: Tässä välissä on pakko kehua asuneensa tuolla korvessa 19 vuotta - mutta se on mennyttä aikaa se :P Sen jälkeen pitääkin kehuskella tunnistamalla rakennuksia lintuperspektiivistä: Alhaalla vähän keskeltä oikealle oleva L:n muotoinen rakennus on koulu, siinä vieressä paloasema. Paloaseman takana S-market . Marketin takana oleva isohko asfalttikenttä ja modernin näköinen rakennus joka ei näy on Linja-autoasema, siinä vieressä on entinen Säästöpankin ja Postin rakennus. Sitä vastapäätä on ainakin toistaiseksi toiminnassa oleva OP. Siihen se taisi loppuakin ;) Ja kuuluisa Viinijärven Pesäpallostadion jää kuvan vasemmassa laidassa olevan hiekkakentän taakse. Ja se kylän suurin asuntokompelksi sijaitsee tästä vähän vasemmalla kuvan ulkopuolella - vanhustentalo :P
29.09.2007 18:17 Otto Karikoski: Mitäs varten tuo asema sijaitsee keskustasta nähden "väärällä puolella" rataa?
08.07.2015 11:29 Jukka P. T. Ruuskanen: Asemakylät tahtovat "tahtomattaan" vaihtaa paikkaansa ajan saatossa. Alunperin asutuskanta on saattanut olla tiheämpää asemarakennuksen puolella, kansakoulukin on ollut sillä puolen. Sittemmin asutus on pikku hiljaa hiipinyt lähemmäksi Viinijärven rantaa ja palvelut ovat seuranneet sille puolelle, kylän lävistävän tien varteen. Suonenjoellakin on asemarakennus tätä nykyä väärällä puolella rataa, kun kirkon puoleinen keskusta on kovasti hiljentynyt ja lähes kaikki palvelut ovat toisella puolella. Siksipä ratapiha aiotaankin kääntää toisinpäin ja laiturit tulisivat keskustan puolelle.
08.07.2015 13:22 Heikki Kannosto: Taipaleen kylä on toki syntynyt jo ennen rautatietä ja asemarakennus on ollut kaukaisemmalla haja-asutuksen puolella. Kylä on nimittäin Joensuun ja Kuopion välisen vanhan maantien varrella ja kaikki palvelut ovat olleet siellä - kaupat, posti, molemmat kirkot (Taipaleen ortodoksinen seurakunta on käsittääkseni melko suuri). Aseman kansakoulu on rakennettu vasta 1950-luvulla, taustalla näkyvä valtatie 17 eli kansan suussa pikatie on samoilta ajoilta ja aseman ja alkuperäisen kylän välinen asutus on syntynyt vasta kahdenkymmenen viime vuoden aikana. Rautatie on vedetty maastosuhteiden mukaan eikä asema tietenkään ole ainoa joka sijaitsee vähän syrjässä alkuperäisestä kylästä. Asemalle annettiin Viinijärven nimi koska Taipaleen liikennepaikka oli jo olemassa Iisalmen eteläpuolella.
(Käyttäjä muokannut 08.07.15 14:14)
29.04.2016 15:37 Heikki Kannosto: Viinijärven henkilöliikenteen loppu lienee lähellä. Ainoa jäljelle jäänyt junapari kulkee aamulla Pieksämäelle ja palaa yhdeksän jälkeen illalla ja sen käyttö jäänee niin vähäiseksi että se voidaan pian lakkauttaa koska sen käyttö on jäänyt niin vähäiseksi. Tällä tavallahan kokonaisten rataosien henkilöliikenne on perinteisesti tapettu.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!