05.08.2013 / Tampere asema

05.08.2013 Edo-testijuna menossa Etelään.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tampere asema
Kuvaaja: Misa Lammio
Lisätty: 05.08.2013 11:51
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

05.08.2013 11:55 Juhana Nordlund: Tähän voinee lisätä, että samanaikaisesti on ollut liikenteessä Edo-juna, jossa veturina oli 3215 ja Edona 28601. Se liikkui Helsingin ja Turun välillä kaupallisena junana.
05.08.2013 12:01 Tunnus poistettu: Onko perässä myös veturi? Jos on, voisi kokoonpanosta pätkäistä kaksi erillistä junaa. Ilman veturia pitäisi olla ohjausvaunu jotta tämä mato voisi kulkea myös toiseen suuntaan, ja jos sitä ei ole Tampereella
muotoiltu, on siis joko se tai veturi.
05.08.2013 12:03 Tunnus poistettu: Olihan se tuossa teksteissä. Siis kaksi veturia hommissa.
05.08.2013 13:01 Marko Vornanen: Turunsuunnan liikenne on kuitenkin vielä kaupallista koeliikennettä.
05.08.2013 13:10 Juhana Nordlund: Hki - Turku on Edojen osalta tosiaan vielä tässä vaiheessa tällaista välimuotoliikennettä. Turun reitin Edoon saa kuitenkin mennä sisälle matkustamaan, jos haluaa. Paikkoja ohjausvaunuun ei vielä tämän viikon lähtöihin myydä.

Kuvan juna on myöhemmin tänään käsittääkseni mennyt Oikoradan kautta Lahteen.
05.08.2013 19:36 Santeri Oksanen: Tämähän tarjoaa mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Esim. sellainen skenario lienee mahdollinen, jossa Helsingistä lähdetään Edot molemmissa päissä ja veturi keskellä. Tampereella sitten Jyväskylään jatkaa tuo Helsingin päässä oleva runko, ja samoihin aikoihin Jyväskylästä tuleva vastaava runko ottaisi kopin Tampereelle jätetystä rungosta. Näin saataisiin tarjottua Hki-Tre välille joustavasti Jyväskylään jatkavaa junaa suurempi kapasiteetti, sitomatta kuitenkaan kahta veturia Hki-Tre välillä.

Mikäli taas halutaan pätkäistä juna Tampereella pohjanmaalle ja Jyväskylään lähteviin juniin tarvittaneen myös Hki-Tre välille kaksi veturia.
05.08.2013 21:27 Olli Saari: Onhan tuosakin marsu välissä mutta kun on vihreä ei kovin hyvin erotu vaunuista...
06.08.2013 00:02 Santeri Oksanen: Mikäli Olli vastasit minulle, niin huomasin kyllä sen. Viestini ajatus ei ilmeisesti mennyt perille, joten kokeillaanpa uudelleen:

Helsinki-Tampere välillä on enemmän kysyntää kuin Tampere-Jyväskylä välillä. Tästä johtuen tulee ensiksi mainitulla välillä tarjota myös enemmän kapasiteettia. Ajatusjuoksuni oli tähän liittyen seuraava, eli Helsingin päästä lähtien ajetaan kokoonpanolla ohjausvaunu, n kappaletta kaksikerrosvaunuja, veturi, n kappaletta kaksikerrosvaunuja ja ohjausvaunu. Eli siis kaksi ohjausvaunua joiden välissä ainoastaan yksi veturi.

Tampereelle saavuttaessa irroitetaan veturin etupuolella olevat vaunut jäämään Tampereelle, veturista lähtien Helsinginpuoleisen päädyn jatkaessa matkaa Jyväskylään. Pian tämän jälkeen Jyväskylästä veturi edellä tuleva runko kiinnitetään tähän Tampereelle jätettyyn, joka jatkaa sitten matkaansa Helsinkiin. Eli Tampere-Helsinki välillä pystyttäisiin tarjoamaan yhdellä veturilla kahden IC2-rungon kapasiteetti.
06.08.2013 17:19 Olli Saari: Santeri ymmärsin kyllä pointtisi, mutta entä jos se ainoa veturi hajoaa tuonne vaunujen väliin joudutaan, jostain tuomaan veturi. Sitten väliasemalla esim. Tampereella aletaan jumppaamaan sitä hajonnutta veturia sieltä välistä ja mikään ei ole aikataulussa, sama pätee myös jos on kaksikin veturia, mutta silloin juna ei jää vikaantumis tilanteessa linjalle.
06.08.2013 20:07 Ari Palin: Tuota Santerin ideaa voisi vielä jatkaa niin, että Helsingistä Tampereelle junan keulassa olisi Tampereen puoleisen pään ohjausvaunun etupuolella lisäksi vielä tavallisia kaksikerrosvaunuja ja veturi. Lisäksi em. ohjausvaunu olisi rungossa toisinpäin. Junan kokoonpano olisi tuolla välillä kokonaisuudessaan siis esimerkiksi Sr2 + Edfs+ Ed + Edb + Edo + Ed + Edfs + Ed + Edb + Sr2 + Edfs + Ed + Edb + Edo. Tampereella junan loppupää jatkaisi Jyväskylään kuten Santerin ehdotuksessa. Alkupää eli Sr2 + Edfs + Ed + Edb + Edo jatkaisi Poriin, Seinäjoelle tai Vaasaan. Keskiosa eli Ed + Edfs + Ed + Edb jäisi Tampereelle odottamaan Jyväskylästä ja Porista/Seinäjoelta/Vaasasta saapuvia vastaavia alku- ja loppupäitä. Näin selvittäisiin kolmen IC2-rungon liikennöinnistä kahdella veturilla ja kahdella ohjausvaunulla sekä kahden Tampereella erkanevan reitin ajamisesta samassa aikatauluraossa Helsingin ja Tampereen välillä. Tosin herää kysymys, tarvitaanko Helsinki - Tampere -välillä kolmen IC2-rungon kapasiteettia missään vaiheessa. Jos ei tarvita, niin silloin kannattaisi lisätä kokoonpanoon mukaan vielä kolmas Sr2 ja kolmas Edo, ja niin Helsingistä lähtisi yhtenä junana IC2 niin Jyväskylään, Poriin kuin Vaasaankin.
07.08.2013 00:36 Tapio Keränen: Tupla-Edo-juna käväisi tiistaina Kouvolassa asti, palasi iltapäivällä Lahteen päin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!