24.09.2010 / m/s Prins Richard, Puttgarden - Rödby välillä, Tanska

24.09.2010 Diesel-ICE -juna 605003 näyttää kovin pieneltä junalautta m/s Prins Richardin sisällä. Juna ja lautta ovat siis matkalla Saksan Puttgardenista Tanskan Rödbyyn.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kimmo Säteri
Kuvasarja: Saksassa syyskuussa 2010
Lisätty: 11.10.2010 21:06
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

04.08.2011 00:37 Tuukka Ryyppö: Aika jännää, että sun matkallasi tuo juna oli kannellaan ilmeisesti yksin. Kun itse matkustin Saksasta Tanskaan loppuvuonna 2008, junan kanssa samalla kannella oli myös autoja. Tämän takia junassa ei saanut oleskella merimatkan aikana. Saiko sinun ylitykselläsi pysyä junassa?
04.08.2011 08:29 Kimmo Säteri: Itse asiassa kannella oli muistaakseni muutakin (auto-)kalustoa - taitavat vaan olla junan takana piilossa tai väliseinän toisella puolella. Junasta poistuminen on ollut pakollista jokaisella niillä kolmella kerralla, kun olen matkustanut tuolla pätkällä. Mikä on tietysti ymmärrettävää turvallisuusasioiden takia. Jonain kertana muuten diesel-ICEn jousitus toimi moitteettomasti: se tasasi junan kulkua laivan heiluessa. :D
04.08.2011 20:03 Timo Salminen: Joskus sitten voi käydä niinkin, ettei juna pääse tänne kannelle lainkaan. Kuten tuolla Nyymansmikkelin Tanskan-kuvien yhteydessä mainitsin, tällainen tilanne osui kohdalle viime lokakuun lopussa. Matkustajat kävelytettiin tavaroineen Puttgardenissa lautalle ja Tanskan-puoleisessa päässä toiseen junaan. Siellä ei yllättäen jalkamatkustajille tarkoitettu lautan uloskäynti toiminut ja meidät komennettiin (først paa dansk, siden paa engelsk) kantamuksinemme portaita alas auto- eli junakannelle ja sieltä ajoramppia pitkin ulos. Välimatkat olivat pitkähköjä ja portaat jyrkänpuoleisia. Joukossa näytti olevan suhteellisen iäkkäitä ja huonojalkaisia matkustajia, joille tilanne on voinut olla hyvinkin vaivalloinen, etenkin kun tanskalainen juna ei odotellut kovin pitkää aikaa ennen kuin lähti. Ehkä kaikki silti ehtivät kyytiin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!