15.08.2010 / Hyvinkää, Hyvinkää

15.08.2010 Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä tämänvuotisen rautatiemuseopäivän suurimman uutuden. Tässä hän on: halkopolttoinen Otso!

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hyvinkää Kuvauspaikka: Hyvinkää
Kuvaaja: Timo Salminen
Kuvasarja: Rautatiemuseopäivä 2010
Lisätty: 15.08.2010 19:49
Muu tunniste
Sekalaiset: Tapahtuma
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

15.08.2010 20:06 Timo Salminen: Kukahan tonttu tänne oli jo äskeisten muutaman minuutin aikana ehtinyt mennä lisäilemään tunnisteita "talon puolesta"? Oli nimittäin päin mäntyä - tai korkeintaan vähän sinne päin. Arvoisa ylläpito, jos käyttäjän merkitsemissä tunnisteissa on mielestänne täydennettävää tai korjattavaa, pyytäkää käyttäjää itseään tekemään tarvittavat muutokset, mutta olkaa hyvä ja pitäkää omat näppinne erossa niistä.
(Käyttäjä muokannut 15.08.10 20:07)
15.08.2010 20:44 Olli Keski-Rahkonen: Arvoisa herra Salminen: Ylläpito ei kiusallaan koske kuvien tunnisteisiin. Käyttämällä tätä palvelua olet myös hyväksynyt sen käyttösäännöt. Jos pyytäisin joka kerta tunnisteita lisätessäni tai korjatessani siihen erikseen lupaa, hidastuisi ja vaikeutuisi ylläpitotyö aivan kohtuuttomasti. Kuvaa lisätessäsi olit tägännyt tähän Tve1:n. Korjasin sen Tve2:ksi, ja myönnetään, oikea muoto olisi ollut Otso2. Oletko todellakin edelleen sitä mieltä että ylläpito korjasi tunnisteen päin mäntyä?
16.08.2010 19:27 Jarno Piltti: Tunnisteiden ilmestyminen ja varsinkin katoaminen itsestään sitä mukaa kun kuvia lisää luo illuusion jostain tulevaisuuden painajaismaisesta älyverkosta. Vaikka oikeasti joku vain jossain istuu koneella vapaaehtoisesti ja pitää huvikseen hyvää huolta tietokannasta. :)
16.08.2010 19:42 Timo Salminen: Arvoisa herra Keski-Rahkonen, Tve1:n korjaaminen oli epäilemättä oikein ja paikallaan (en tunne noita vetureita lainkaan), mutta kuvan tunnisteissa oli tehty myös muuta, ja nimenomaan se muu meni pieleen. Valitettavasti tämä ei ollut ensimmäinen, toinen eikä kolmaskaan kerta, kun jouduin ylläpidon peukalointien jäljiltä korjailemaan kuvieni tietoja. Epäilykseni on (todistamaan en sitä tietenkään pysty), että ylläpito harrastaa sivuston kuvien kimpussa paljon sellaista askartelua, joka ei olisi lainkaan välttämätöntä, ja siten itse tarpeettomasti kasvattaa omaa työtaakkaansa. - Tällä kertaa ylläpito oli lisäksi ollut niin vikkeläliikkeinen, etten ollut vielä ehtinyt edes saada kuvasarjaani valmiiksi vaan viimeistely oli kesken, kun punakynä jo iski. Se taas johtui siitä, että koko sivusto kaatui kesken kaiken.
16.08.2010 19:54 Timo Salminen: Lueskelin noita sivuston sääntöjä taas kertaalleen ja löysin niistä seuraavaa: "Ylläpito voi piilottaa kuvan huomatessaan esimerkiksi, jos [- -] kuvan tiedot ovat puutteelliset. Tällöin ylläpito tarjoaa mahdollisuutta [- -] täydentää kuvan tietoja. Ilmoitusviestissään ylläpito ilmoittaa lyhyesti, miksi kuva on piilotettu. [- -]" Sen sijaan en ainakaan yhtäkkiä löytänyt säännöistä kohtaa, jossa käyttäjä antaisi ylläpidolle tämän laajempia muokkausoikeuksia kuvan tietoihin nähden. Mitenkähän tämän asian laita nyt sitten oikein on?
(Käyttäjä muokannut 16.08.10 19:55)
16.08.2010 21:22 Olli Keski-Rahkonen: Jep, laitetaan riita puoliksi. En huomannut että juuri HMVY:n Alstikka oli käymässä Hyvinkäällä. Ylläpito tekee tunnisteiden päivitystä ja tarkistusta niin vanhoihin kuin uusiinkin kuviin usean henkilön voimin. Erikseen ei tarkisteta, onko jokin kuvasarja vielä vajaa, vaan tunnisteet käydään läpi aina uusimpaan kuvaan saakka. Mitä sivuston käyttösääntöihin tulee, ylläpito varaa kiistatilanteissa itselleen viimeisen sanan. Käyttösääntöjen seuraavaan versioon voidaan kyllä täsmentää erikseen ylläpidon oikeus kuvien tietojen muuttamiseen.
17.08.2010 07:58 Timo Salminen: Tuohon kuvatietokysymykseen olisi tietysti ainakin _teoriassa_ olemassa yksiselitteinen ratkaisu. Koska sivusto on kuva-arkisto, se voisi toimia normaalilla arkistoperiaatteella sikälikin, että kuvien varustaminen tunnistetiedoilla olisi kokonaan ylläpidon tehtävä. Käyttäjä antaisi vain tarvittavan informaation. Silloin tunnisteittaminen nykyistä todennäköisemmin tapahtuisi yhdenmukaisia periaatteita seuraten. Tämä ei tosin taitaisi tämänhetkisillä kuvanlisäysmäärillä ja ylläpidon voimavaroilla toimia käytännössä... - Kuten toisaallakin olen todennut, noin keskimäärin ja yleisellä tasolla pidän nykyisen ylläpidon toimintaa asiallisena.
17.08.2010 12:22 Kimmo Pyrhönen: Tässä päästään myös siihen asiaa, että kaikkea tunnistettavaa ei mielestäni tarvitse laittaa tunnisteisiin. Jos haen kuvaa Dr13 2343:sta, tämä ei ihan optimi ole siihen. Toisaalta kommenttipuolelta voi löytää jotakin. Lisäarvoa tuo tietysti se, jos kyseisen koneen Hyvinkään vierailusta ei ole mitään muuta kuvaa. Eli myös mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Tämä ei ole neuvo, käsky, opaste, vaan ainoastaan ajatusheräte kaikille käyttäjille.
17.08.2010 17:46 Tuukka Ryyppö: Osasta koneita ei kuitenkaan ole mitään parempaakaan kuvaa, jolloin tällainen kuva, jossa kone näkyy vain vahingossa, voi olla se paras olemassaoleva kuva kyseisestä yksilöstä. Tällöin sen tägääminen on tietysti järkevää.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!