10.05.2008 / Siilinjärvi

10.05.2008 On hyvä, että on kavereita, joiden isä on junasuorittaja, sillä ilman sitä kuva ei täällä olisi. Kyseessähän on IC 71, kokoonpanonaan Sr1+Expt+Ex+Rx+Eds+Ed+Edb.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Eeli Sulku
Lisätty: 13.05.2008 00:00
Junatyyppi
IC: 71
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

13.05.2008 14:12 Topi Lajunen: On se hyvä, että emme missanneet tätä laatukuvaa...
13.05.2008 14:47 [Tunnus poistettu]: Samoin yhtä laadukas on tuo kuvatekstiin kirjoitettu vaunujärjestyskin...
13.05.2008 15:42 Jarmo Pyytövaara: Osaapa isot miehet, olla häijyjä! Tuliko hyvä olo?
13.05.2008 16:21 [Tunnus poistettu]: Pitäisikö kommentit mielestäsi muotoilla sitten esimerkiksi tähän tyyliin: "Hieno kuva, mutta ehkä hieman epätarkka. Olipa myös mukavaa, kun kirjoitit tuohon vaunujärjestyksen, mutta nähdäkseni se on veturiin nähden väärin päin. Älä kuitenkaan lannistu, vaan tervetuloa iloiseen joukkoomme, kyllä sinäkin vielä opit. Hymyillään kun tavataan, älä epäröi sanoa terve jos minä en tunnista sinua." Miksi täysin tavallisia asioita pitäisi esittää mielinkielin, eikä saisi antaa täysin asiallista palautetta? Jos siitä jonkun hermo menee, niin menköön, mutta ongelma ei silloin ole kommentoijissa. Palautteen antaminen ei ole yhtä kuin vi**uilu.
13.05.2008 17:07 Miika Rissanen: Palautteen antaminen ei ole, mutta sarkasmipa on juurikin yhtä kuin vittuilua. Mikon yritys peitellä naljailu palautteen suojelevalla viitalla oli erityisen epäonnistunut. Kuvan kaksi ensimmäistä kommenttia ovat epäpalautetta, koska niissä pitäydytään virheiden moittimisessa eikä jatketa siihen vaiheeseen missä kerrotaan mikä meni vikaan ja ehkä jopa neuvotaan miten asia voitaisiin korjata. Varsinkin Nynnyltä oikeana IRL isukkina toivoisin vähän pehmeyttä nuoria käyttäjiä kohtaan...
13.05.2008 17:14 Miika Rissanen: Annetaan nyt vielä löysää Mikolle: Kyllä, liika mielistely ja siitä syntynyt epäluontainen kielenkäyttö on joskus todella kuivaa luettavaa. Ymmärrän.
13.05.2008 17:17 Teemu Hurskainen: Olen seurannut vorgia jo pitkään, ennen kuin edes tänne rekisteröidyin. Omia kuviani en ole lisännyt tänne vielä ensimmäistäkään, koska niiden laatu ei mielestäni vastaa vorgin tasoa. Suomeksi sanottuna, en ole hirvennyt vielä lisätä yhtään kuvaa, ennen kuin saan sen "täydellisen" otettua, kun taso on täällä niin kova ja vittuilu armotonta huonommista kuvista.
13.05.2008 17:33 [Tunnus poistettu]: Huonojen kuvien kompensointiin riittää mielestäni joku juttu, tarina, tilanne tai muu sellainen, joka antaa kuvan julkaisulle edes jonkinlaisen syyn. Esimerkiksi varmasti yksikään omista kuvistani ei teknisesti pärjää likipitäenkään vorgin parhaimmille kuvaajille ja kuville. Olen antanut itselleni kuitenkin vapauden julkaista toisinaan myös heikohkolaatuisia kuvia vain ja ainoastaan siksi, että niissä on mahdollisesti joitakin käyttäjiä kiinnostavaa sisältöä. Mitä itse kritiikkiin tai palautteeseen tulee, itse en ainakaan jaksa kerta toisensa jälkeen lukea samaa lässynlässyniä jonkun tusinakuvan kommenteista, sen sijaan minusta on hyvä tehdä peli selväksi hyvinkin nopeasti ja selkeästi - oli sitten käyttäjä 10-, 15- tai 35-vuotias. Pientä näpäytystä vaan kun ei koskaan pitäisi ottaa itseensä, vaan ennen kaikkea oppia siitä. Se on sitten asia erikseen, jos homma menee haistattelutasolle, mutta niin ei käsittääkseni ole sentään täällä tapahtunut. Yksi mielenkiintoinen irtoheitto muuten tuli tämän keskustelun tiimoilta mieleen: mitäs jos vorgin rekisteröimisessä olisi 13 vuoden ikäraja? Se ei estäisi ketään katsomasta kuvia tai lukemasta kommentteja, mutta alle 13-vuotiaat eivät voisi tuottaa sivustolle sisältöä. Tiedän että aihe on arka varmasti joidenkin mielestä, mutta itse näkisin että tästä voisi ainakin keskustella ja kuulostella mietteitä puoleen ja toiseen.
13.05.2008 17:42 Miika Rissanen: Ikäraja ei ole minusta ainakaan aivan surkea ehdotus. Voihan tuotakin harkita. Varsinkin jos fiksu 12-vuotiaskin voisi hyvillä perusteilla hoitaa itsensä läpi. Mutta sanotaan nyt vielä, että samaa sarkasminsietokykyä ei ole reilua vaatia 15- ja 35-vuotiailta.
13.05.2008 17:50 Visa Uotila: Sitten voisi heti 14-vuotiaana käydä postaamassa huonon kuvan ja saada haukut, kun ei ole saanut mitään kritiikkiä aikaisemmista kuvista. Jos asioita ei paukuta rumasti päin naamaa, se ei ole samaa kuin hyssyttely tai paapominen. Ja eikös tärkeintä ole tekemisen riemu ja siinä ohella uuden oppiminen, eikä suinkaan toisin päin?
13.05.2008 20:33 [Tunnus poistettu]: Asiallisia - nimenomaan asiallisia - huomautuksia saa ja pitääkin antaa kuvista ja kommenteistakin. Asiallisella palautteella ymmärrän sitä, että kerrotaan ystävällisesti mutta päättäväisesti, mitä/mikä on pielessä ja miten asia pitäisi korjata, ei todellakaan mitään tyyliin "Samoin yhtä laadukas on tuo kuvatekstiin kirjoitettu vaunujärjestyskin..." Tyhjänpäiväistä jaarittelua tuollaiset, ja aiheuttavat vain turhaa keskustelua tyyliin "mitä tarkoitat tuolla" jne, kuten täällä on nyt käynyt. Ja turha makeilu kokonaan pois, siitä ei kenenkään päivä kaunistu. Mitä taas tulee keskusteluun ikärajoista, niin ei mitään sellaisia tänne. Hedelmistään puu tunnetaan, joten tuomio tulkoon sen perusteella, miten nuoret harrastajanalut ottavat ohjat heti alussa käsiinsä. Myönnettäköön, että jotkut n. 11-12-vuotiaiden kommentit ovat vähän mitäänsanomattomia sisällöltään ja toisinaan enemmän tai vähemmän tarpeetonta vanhojen kuvien nostattamista, mutta paljonko senikäisiltä voisi tietämystä odottaakaan? He ovat täällä oppimassa, mitäs muutakaan? Ja sikäli kuin olen nähnyt, niin tuonikäisetkin osaavat ottaa laadukkaita kuvia, että ei sekään taitolaji iästä ole kiinni. Jos ikärasismi otetaan täällä käyttöön, se aiheuttaa taatusti jaloilla äänestämistä ja huonoa mainetta vaunut.orgille. Ei hyvä! En nyt viitsi tätä kommentoida enempää, mutta toteanpa vain, että monet ihmiset noudattavat samaa linjaansa, hyvässä ja pahassa...
13.05.2008 21:33 Mika T. Polamo: Siispä asiaan. Aiemmin näimme tämän kuvan http://vaunut.org/kuvasivu.php/48406 johon kuvaaja pyysi rakentavaa kritiikkiä. Hetkinen... palaan kohta.
13.05.2008 21:41 Mika T. Polamo: ... I am selkä. Tämä kuva saattaa olla pehmeä ihan omasta pyynöstämme. Edellisen kuvan kohdalla onnistumme krittisoimaan kuvan kokoa. Voisiko olla että tätä on interpoloitu orginaalia suuremmaksi ihan mieliksemme? (Edit: ´ pois) (Käyttäjä muokannut 13.05.2008 21:42)
13.05.2008 21:50 Heikki Helve: Hyvä Eeli. Olen ylpeä, että olet ottanut reippaan askeleen ja aloittelet rautatieharrastusta myös kuvaamisen ja kalustoon tutustumisen merkeissä. Olet vielä hyvin nuori, juuri 12 vuotta täyttänyt, joten sinulla on pitkä tulevaisuus hyvän asian ja harrastuksen parissa. Älä vain pahoita mieltäsi noista turhista kirjoituksista, joita paljon tietävät ilmeisen herkästi ja ajattelemattomasti kirjoittavat. Heidän iässään tulet varmasti olemaan heitä kokeneempi. Kuten itämaisten taistelulajien opeissa sanotaan, aina tulee mestaria parempi oppilas, joka tulee opettajaansa paremmaksi. Etene vain kiinnostuneena ja innokkaasti harrastuksessa eteenpäin. Se antaa paljon ja rautateitä voi jokainen harrastaa omalla tavallaan ja nauttia siitä. Kun olin ikäisesi, olin samaisella asemalla ja tutustuin silloisiin junansuorittajiin. Ei ollut verkkosivuja (1970-luvun alussa), mutta hienoja muistoja minulle jäi ja valokuviakin, joita joskus voidaan yhdessä katsoa - ilman liiallisia kommentteja. Tervetuloa myös katsomaan pienoisrautatien rakentumista, josta olet hyvin asiantuntevasti ollut kiinnostunut.
13.05.2008 22:31 Tauno Hermola: Onko tässä tosiaan henkilöliikennepaikan 'korkea' laituri ja tasoristeys/laituripolku? Jotenkin tuo 'infrastruktuuri' tuo kyllä mieleen Baltian tai Venäjän ;)
13.05.2008 22:35 Pekka Porkkakoski: Tane: Ei ole. Molemmat laiturit ovat matalia. Laituripolku jää etualalle. Taustan tasoristeys poistuu kesällä ja paikalle tulee alikulku.
14.05.2008 11:37 Tero Korkeakoski: Mä luulen että sinäkin Nymanni olet aloittanut harrastuksen alle 13 -vuotiaana eli miksi pitäisi laittaa rajoituksia sen ikäisille. Kannattaisi koettaa ajatella asiaa myös lasten kannalta. Olisi tietysti hyvä että jokaisella täällä olisi profiili jota pääsisi lukemaan ja siellä olisi ikä merkittynä niin ei tulisi tällaisia turhia haukkumisia heti ensimmäisiin kommentteihin...
14.05.2008 11:54 Mika T. Polamo: Arrggh. Tarkoittaako tämä sitä että alle 12v ottamani kuvat ovat pian laittomia ja poistovaarassa. Eppaaa! Mamii! (Pst. mielummin syntymävuosi, kuka noita rohviileja joka vuosi päivittelee)
14.05.2008 12:22 Jouni Hytönen: Tässäpä minun alle 12v -laukaukseni: http://vaunut.org/kuvasivu.php/5352
14.05.2008 13:01 [Tunnus poistettu]: Mä en ymmärrä edelleenkään sitä, että onko mun suomen kielen kirjallisessa ulosannissa jotain todella pahasti perseellään; kyllä ainakin mun suullista puheentulvaa ymmärtää jokainen, mutta ilmeisesti äikän arvosana 9 yläasteella ja lukiossa ei ole riittävän kiitettävä, joten yritetäänpä uudelleen. En todellakaan tarkoittanut mitään rajoituksia eri ikäisille ihmisille, vaan lähinnä suodatinta sisällöntuotannolle; mikäli ikä ja sitä kautta maalaisjärki kypsyy, niin sitä myöden voisi sitten kirjoitella ja upata kuvia saitille. En tarkoittanut kenenkään poissulkemista harrastukselta, vaan ainoastaan sitä ettei ihan jokainen ala-asteen kolmosluokkalainen kirjoittelisi ihan-mitä-vaan-mieleen-tulee-juttuja tänne. En todellakaan sano, että itse kirjoittelisin aina kaikkein fiksuimpia älynväläyksiä vorgiin, mutta niissä saattaa kuitenkin toisinaan olla jotain järkeä. Tiedän että sohaisin nyt muurahaispesää tällä ikäkysymyksellä, mutta keskustelu aiheesta joka tapauksessa sallittakoon. Mitä tuohon Korkin kommenttiin haukkumisista tulee, en näkisi että nimimerkki tlajunen tai joht. Nyman olisi miltään osin syyllistynyt haukkumiseen.
14.05.2008 14:39 Niila Heikkilä: Tuo Nynnyn kommentti on kyllä totta. Lähinnä mieleen tulee sellainen esimerkki jossa joku laittaa tärähtäneen kuvan: "Tämä on eka kuvani täällä, saisinko kommentteja" Kuvan alle ilmestyy pikapikaa kommenttirypäs: "Hieno kuva, tervetuloa joukkoon" -Jossain taisi siis mennä pieleen, tervetulotoivotusta lukuunottamatta? Rakentavan ja nimenomaan aidon palautteen antaminen on siis tärkeää, että saisimme nauttia rautatiesivustosta jolla pönkitetään valokuvauksen harrastusta, mutta ehkä joissain ääritapauksissa saatetaan kohteliaasti takaisin ovelle, kourassa III Lk. junalippu Maitojunaan. Muistakaamme että kellä kamera on, sitä kannattaa käyttää toki muulloinkin kuin radan varressa.
14.05.2008 16:38 Eeli Sulku: Onpa hienoa, että kuvani aiheutti tällaisen kuhinan. Olen tosiaan 12-vuotias. Kamera ei ole järkkäri, joten kuvan laatu on hiukan huono...Huonoutta lisää epätarkka zoomi ja vain 3,2mpix, mutta tällaista vain. Kiitos!
14.05.2008 17:21 [Tunnus poistettu]: Minusta tämä sinun kuvasi Eeli on hieno, en minä ainakaan voi siitä valittaa. Jatka vain samaan malliin pää pystyssä ja selkä suorana, kuten Heikki tuossa ylempänä rohkaisikin. Hienoa, että rautatieharrastajien ikähaitari on näinkin suuri. Minusta on tärkeää, että tätä sivustoa ovat rikastuttamassa myös juniorit, ja laitanpa tässä samalla linkin oletettavasti ensimmäiseen koskaan ottamaani (rautatieaiheiseen) kuvaan: http://vaunut.org/kuvasivu.php/45629 Siitä ei vain jaksanut kukaan kiinnostua. :( (Käyttäjä muokannut 14.05.2008 17:22)
14.05.2008 17:51 Tauno Hermola: Minustakin kuva itsessään, aihe ja rajaus, on se sitten tarkoituksella tehty tai vahingossa syntynyt, on hyvä. Etualalla oleva katoamassa oleva ja hieman epämääräinen infrastruktuuri tekee kuvasta mielenkiintoisen. Pehmeys (ja kohina?) johtuvat varmaan vaatimattomasta kamerasta. Hieman ylivalotettuhan kuva on, mikä näkyy varsinkin syvien varjojen puuttumisena, ei tässä niinkään huippuvalokohtien 'palamisena'. Keskustelun aloittajalle voisi ehkä sanoa, että onko kaikki ne... no en taida sanoa ;-)
14.05.2008 21:51 Topi Lajunen: Oho, jopas on kommentteja tullut. Ensimmäisen kommenttini (jonka kieltämättä voi tulkita halutessaan ilkeilyksi, mitä se ei välttämättä ollut) tarkoitus oli näpäyttää lähinnä kuvatekstiä, ei itse kuvaa. Jotenkin vain se, että kiitellään toista osapuolta kuvan saamisesta näytille - samalla kuin itse kuva ei rehellisesti sanoen ole kovin häävi - oli vain tahattoman koomista. Lisäksi, kun lähes jokainen sivuston käyttäjä tuntee jonkun alalla työskentelevän, sen erityinen mainitseminen vaikutti hieman itsensä pönkittämiseltä. Eelin ikää en tiennyt, mutta toisaalta ei mielestäni nuorempia tarvitse erityisin silkkihansikkain käsitellä. Jos suorasta palautteesta pahoittaa mielen, on väärällä sivustolla.
14.05.2008 21:54 Topi Lajunen: Jos tane tarkoitti keskustelun aloittajalla minua, niin sano suoraan vain mitä meinaat, kun en tuosta millään keksi mitä ajat takaa :).
15.05.2008 07:24 Jarkko Korhonen: Antaa kaikkien kukkien kukkia. Jos jotakuta ottaa kupoliin nuorempien ihmisten kommentit, niin äksää saa painaa. Ylläpidon arvostelukyky varmaan riittää privaatisti ja kohteliaasti ilmoittamaan käyttäjälle, joka jatkuvasti lähettää eri tavoin huonolaatuisia kuvia. En näe tätä minkäänlaisena ongelmana. Ongelmina näen nuorten harrastajien innon tappamisen ja henkilöön/hänen taitoihinsa/tietoihinsa kohdistuvan piilo-/avoimen veetuilun, mitä näkee edelleen harmittavan usein. Suora ja asiallinen palaute on todellakin eri asia kuin epäkohtelias ilmaisu puhumattakaan sarkasmista.
15.05.2008 13:33 Eeli Sulku: On hyvä että hyväksytte minut käyttäjäksi, vaikka olenkin kovin nuori. Ei minunkaan mielestä nuoremmille kritiikin antamisessa ole mitään ihmeellistä, kunhan kritiikki on rakentavaa. Eikä siinäkään että nuoret käyvät täällä ole varmaan mitään haittaa. Kritiikistä vielä sen verran että esim. kiroilu kommenteissa on täysin järjetöntä. En usko että kukaan olisi halunnut loukata tunteitani, enkä siis pahoittanut mieltäni. Voisiko kommenttitulva vihdoin loppua, kiitos:(
15.05.2008 13:56 Eeli Sulku: Nyt en jaksa lisätä juurikaan kuvia, joten saatte käydä katsomassa lisää kuvia ileesu.goolepages.comissa (ne on minun nettisivut).
27.07.2008 22:05 Jimi Alppimaa: Itsekin aloitin junien kuvaamisen 12-vuotiaana. (Käyttäjä muokannut 27.07.2008 22:05)
03.10.2009 12:02 [Tunnus poistettu]: Come on äijät..itekkin olen vasta 13 ja Kaikkihan ne joksus sen kuvaamisen aloittaa, eikä sitä heti kaikkea voi tietää, mutta tärkeintä on, että tulee niitä uusia harrastajia ja jos on olevinansa joku rautateidenprofessori ja haukkuu nuorien aloittelijoiden kuvia, tekstejä ja laatua, niin morjensta vaan! Harjottelemalla oppii ja eikä kannustuksestakaan haittaa ole!
03.10.2009 12:56 Pirkko Alanen: Henri, puhut täyttä asiaa!
03.10.2009 17:15 Juha Kutvonen: Olipa hyvä, ettei Vorgia ollut olemassa, kun otin ensimmäisiä junakuviani 12-vuotiaana. Olisi saattanut harrastus lopahtaa alkuunsa. Siihen aikaan tuotoksia ruodittiin naamatusten tilanteissa, johon pätivät normaalit ihmisten väliset käyttäytymissäännöt.
06.10.2009 12:27 Niila Heikkilä: Toisaalta siihen aikaan ei välttämättä edes tiennyt että joku muukin 12-vuotias (tai jopa viisikymppinen) toisella puolella Suomea voisi huvikseen ottaa kuvia niinkin käsittämättömistä kuvauskohteista kuin rautateistä. Oli toki olemassa puoliammattimaista rautatieaiheista kuvakirjallisuutta, siinäpä se sitten olikin sen ajan "vorg". Ensimmäinen kontakti tuohon aiheeseen noilta ajoilta on kun kuunneltiin lyhytaaltoradiosta BBC:n suomenkielistä lähetystä (ohjelma kesti puoli tuntia iltaisin 22 aikaan) ja siinä mainittiin että Lontoossa on asemilla muistikirjojen kanssa liikkuvia ihmisiä jotka kirjaavat veturien numeroita ylös. Pidin sitä melkoisen hyödyttömänä harrastuksena, eihän siinä ole mitään järkeä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!