25.02.2007 / Aeroport, Pietari, Venäjä

25.02.2007 Aeroport-seisakkeen lähimaasto on yhtä rakennustyömaata, kuten monet muutkin paikat Pietarin lähiöissä. Ehkä jo hyvinkin pian autot ajavat tälläkin osalla Pietarin ohitustietä, sen verran nopeasti projekti etenee.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Aeroport, Pietari Valtio: Venäjä
Kuvaaja: Jouni Hytönen
Lisätty: 25.02.2007 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Ulkomaat
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

25.02.2007 21:21 Janne Harakka: Nopeasti? Loppukesällä mainostivat että Pietarin ohitustie on avattu, vain Moskovan-Kievin ulosmenoteiden väli ei ole vielä valmis mutta kohta sekin avataan. Venäläinen kohta onkin kestänyt jo yli puoli vuotta.
25.02.2007 21:23 Jouni Hytönen: Eikö se sitten ole koko itäiseltä osuudelta auki Moskovan tielle asti? En ole itse ajanut, mutta autoja on näkynyt tiellä liikkuvan, kun olen sen vilaukselta nähnyt.
25.02.2007 21:25 Janne Harakka: Pieni kyselykierros Pietariin antoi vastaukseksi että ensi syksynä avautuu.
25.02.2007 21:47 Janne Harakka: Kronstad -Moskovan ulosmenotie valmistui syksyllä. Moskovan-Kievin ulosmenoteiden väli vielä kesken. Samoin Kronstad-Malaja Izhora. Siellä tunneliprojekti romahti, lautalla pääsee Suomenlahden yli. Tuleeko silta vai patotie, aika näyttää.
25.02.2007 21:49 Jouni Hytönen: Selevä. Olisi pitänyt kesällä toteuttaa ajatus ohitustien läpi ajamisesta, niin olisi oikea tilanne selvinnyt jo silloin. Itse joukkoliikenneihmisenä odotan vain sitä, että tie vähentäisi autoja Pietarin keskustassa.
25.02.2007 21:52 Jouni Hytönen: Hetkinen, tuohan vastaa omaa käsitystäni siitä, mikä väli on auki. Eli Suomesta päin voi ajaa ohitustietä pitkin koko itäisen osuuden aina Moskovan tielle asti. Pessimistisimmät huhut kertovat, että monet tunkevat edelleen keskustaan, koska kolarit sekoittavat liikenteen ohitustiellä toisinaan hyvinkin pitkäksi aikaa.
25.02.2007 22:57 [Tunnus poistettu]: VE = on joko Venäjä tai sitten VEär; molemmissa uudistukset ja muutokset tapahtuvat nopeudella iisakin kirkko.
25.02.2007 23:06 Jouni Hytönen: Ei tuo pidä paikkaansa tämän päivän Venäjällä. Asiat, joita oikeasti halutaan edistää, tapahtuvat joskus käsittämättömänkin nopeasti. -Ai, tähän on noussut kauppakeskus sitten viime käynnin. -Jaa, en muista tässä olleen tuollaista radan ylittävää siltaa.
25.02.2007 23:42 Jouni Hytönen: Asiat, joita ei haluta edistää, ovat sitten niitä Iisakin kirkkoja. Tarkennan nyt vielä, että en mitenkään ihannoi Venäjää ja sen nykymenoa. En ole edes kommunisti. :) Kieltäydyn kuitenkin hyväksymästä Suomen median tarjoamaa yksipuolisen negatiivista kuvaa Venäjästä. Tapahtuu siellä positiivisiakin asioita. Ikinä niistä ei kuitenkaan näe tietoa Suomessa. Sehän sotisi virallista totuutta vastaan.
25.02.2007 23:59 [Tunnus poistettu]: Jouni: en pidä sua missään nimessä kommarina, mutta milläs perustelet sen, että Pietarin Ikean avajaiset myöhästyivät muutamalla päivällä jonkun helkkarin lupaperin puuttumisen vuoksi? Sama homma koski aikoinaan Stockaa Moskovassa. Tätä minä kutsun, jos en kommunismiksi, ainakin sen jälkeläiseksi, joka on niin läpensä mätää kamaa, että sitä ei ymmärrä edes Meriläinen tai Frangen. Neuvostoliittolainen johtaminen yhdistettynä venäläiseen viidakonlailla pyörivään "markkinatalouteen" saa aikaan juuri OH5LID:n 25.02.2007 21.01 mainitsemia lieveilmiöitä.
26.02.2007 00:48 Jouni Hytönen: No, Stockmann itse on painottanut hoitavansa asiat virallisia teitä ilman mitään voiteluja. Se on hieman hitaampaa ja vaivalloisempaa, mutta voitelun tie on loputon suo. Stockmannilla on Pietarissa parhaillaan pieni ongelma käsissä. Uuden tavaratalon tieltä on purettu vanha talo hyvin keskeiseltä paikalta Nevskin varresta. Suomalainen näkemys on, että Pietarin rakennusvalvontavirasto ahdistelee heitä aiheetta jonkin lupapaperin puuttumisen johdosta. Venäläisessä lehdistössä asia esitetään hiukan toisin: suomalaiset tulivat ja purkivat pois vanhan, hienon talon Nevskin varresta ja nyt kun paikalla on vain kuoppa, selviääkin, että lupa uudelle rakennukselle ei ole kunnossa. Totuus on jossain siellä välissä.
26.02.2007 12:00 Janne Harakka: Ohitustien kolarit? No itse olen mennyt vain 4 kertaa ohitustien niin ei onneksi ole vastaan tullut yhtään. Toisaalta en ihmettele tuntien paikallisen kaistattoman ajokulttuurin että siellä kolareita on. Ei tosiaan enää keskustan kautta kannata mennä vaan joko Siestarjoen jälkeen Gorskajasta tai jo aikaisemmin 4jornaja Re4kan kautta (4 = eräs Venäläinen S) ohitustielle jos on Murmanskin tai Moskovan suuntaan menossa. Samoin Kievin suuntaan suosittelisin ohitustietä, sitten lopussa pieni koukkaus kaupunkia kohti ja Kievin tielle. Keskusta kun on aina ruuhkainen.
26.02.2007 12:07 Jouni Hytönen: Pieni täsmennys: suomenkielinen nimi Ukrainan pääkaupungille on Kiova. Tämä on yksi suosikkiväittelynaiheistani, niskakarvani pörhistyvät aina, kun suomalainen ravintola tarjoaa hienoa ruokaa nimeltä Chicken Kiew, jopa tällaisessa englantilais-saksalaisessa muodossa. Onko nyt täysin rahvaanomaista sanoa ruokalajia reilusti Kiovan kanaksi?
26.02.2007 12:11 Jouni Hytönen: Pietarissa asuvat kaverit kertovat juttuja, että ohitustie saattaa lamautua moneksi tunniksi, kun sattuu kolari ja ajoneuvoja ei tietysti siirretä ennen miliisin tuloa ja tuskin heti sittenkään. Ramppeja on melko harvassa, joten siellähän seisot keskellä jonoa voimatta tehdä mitään.
26.02.2007 12:23 Janne Harakka: Varmasti ohitustie on "kolarialtis" kun sen leveys vaihtelee 2-5 kaistan välillä. Vasemmalla reunalla joku tekee Ladaan öljynvaihtoa ja normaaliin tapaan nopeusrajoitukset on sellaisia mitä auto kulkee. Eihän kolariautoja saa Venäjällä siirtää pois ennenkuin miliisi on todellut kolarin. Samoin ruumiit on keskellä tietä ennenkun ne on kirjattu kirjoihin ja kansiin... Kyllähän Venäjällä nopeasti jotain tapahtuu, esim Viipurin ohitustien ramppien tekoa kun katsoin, hiekkaa 3-4 metriä eikä täryttäämistä ollenkaan, hmmm... Miksiköhän routivat jo ensimmäisenä keväänä... Toisaalta keskusta pysynee edelleen yhtä ruuhaksena tulppana kuin ennenkin. Autokanta kasvaa vieläkin sellaista vauhtia että ei kehätie paljoa siihen auta.
26.02.2007 17:18 [Tunnus poistettu]: Kievin kanaa olen syönyt monestikin eikä nimi ole kanaa pahentanut, kokkikin vain harvoin. Mitä noihin Ikean ja Stokkan avajaisiin tulee, ne eivät välttämättä olekaan niitä asioita, joiden etenemistä varsin protektionistinen Venäjä haluaisi edistää. Kommunismin kanssahan noilla ei ole mitään tekemistä. Eikä juuri ollut edesmenneellä Neuvostoliitollakaan, sen puoleen...
26.02.2007 21:18 Ari Palin: Mikä rata tässä on kuvassa, Pietarin eteläinen kehärata? Tuossa puheena ollut Kiova olisikin varmasti mielenkiintoinen matkakohde. Nykyisin sieltä järjestetään myös kiertokäyntejä Tshernobyliin. Kiovaan pääsee junalla niin Varsovasta, Sofiasta, Moskovasta kuin Pietaristakin, ja sen lisäksi monesta muustakin paikasta. Pietarin juna kulkee Valko-Venäjän itäosan halki ja tekee matkalla myös oudon koukkauksen Pihkovan kautta, jossa lienee suunnan vaihto, ja liekö Dno'ssa toinenkin.
26.02.2007 21:54 Jouni Hytönen: Tämä on päärata Baltian asemalta kohti Hatsinaa, Laukaata (Luga) ja Pihkovaa. Pietari-Kiova-juna ei kyllä mene Pihkovan kautta, vaan suoraan Pavlovsk-Oredezh-Dno-Novosokolniki. Pietari-Velikie Luki -juna 677 tekee tuon koukkauksen Pihkovan kautta. Suunta vaihtuu tosiaan molemmilla asemilla. Jos Kiovaan haluat, niin kannattaa mennä Moskovan tai Varsovan kautta. Yksi tapa on mennä Pietari-Sevastopol-junalla Harkovaan ja siitä sitten Kiovaan. Kyseinen juna ei mene Valko-Venäjän vaan Moskovan kautta. Harmi, että Valko-Venäjän viisumeita ei saa Suomesta. :(
26.02.2007 21:55 Jouni Hytönen: Tai saa, mutta matkatoimistot tilaavat ne Tallinnasta ja hinta muodostuu turhan suolaiseksi. Pari vuotta sitten kysyessäni se oli 60 $ ja päälle 31 ¤ toimitusmaksuja. Siis kertaviisumi.
26.02.2007 22:04 Ari Palin: Kiitos tarkennuksesta. Sekoitin sitten nähtävästi Kiovan junan reitin Velikie Lukin junan reittiin. Katselin jossain vaiheessa molempia ÖBB:n sivuilta.
27.02.2007 11:41 Janne Harakka: AriP, kiertokäynti Tshernobyliin...? off topic - Ei saata olla vielä oikein ajankohtaista. Jos aihe kiinnostaa niin nojatuolimatkailulukemista löytyy vaikka http://www.angelfire.com/extreme4/kiddof​speed/chapter1.html ja jos lontoonmurre tuottaa vaikeuksia niin on tarinassa paljon "kivoja" kuvia
27.02.2007 18:08 Tuukka Ryyppö: Ei, kyllä Tshernobylin alueella pääsee kiertokäynnille, nimenomaan Kiovasta. Siitä oli jossain merkittävässä lehdessä juttu puolisen vuotta sitten, joku suomalaispoppoo oli tuon reissun tehnyt. Lehti saattoi olla Mikrobitti, varma en kuitenkaan ole.
27.02.2007 19:48 : Kuvia Tshernobylistä ja Pripjatista: http://777-team.org/Menot/Misc/2005-03-E​astern/
28.02.2007 04:57 Jouni Hytönen: Kiovalaiset matkatoimistot järjestävät käyntejä Pripjatiin. Kyllä nuo maisemat ovat kuvista sen verran hyvin selvinneet, ettei sinne itse kyllä tarvitse vaivautua. Ainahan voi käydä elävässä Pripjatissa eli vaikkapa Visaginasin kaupungissa Liettuassa. http://www.iae.lt/visaginas_en.asp?lang=​1&sub=1 Ignalinan voimalan kakkosyksikkö suljetaan 2009, jolloin Visaginaskin saattaa hiukan hiljentyä. Tosin ydinvoimalan ja -jätteen valvonta työllistää jatkossakin ja suunnitelmissa on ollut rakentaa uusi ydinvoimala nimenomaan Visaginasiin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!