18.04.2021 / Tesoma

18.04.2021 IC 471 ohittaa Tesoman seisakkeen työmaata. Työmaan alueella on junille Sn 50 rajoitus.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tesoma (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Roope Prusila
Lisätty: 19.04.2021 16:26
Junatyyppi
IC: 471
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sekalaiset: Ilmakuva, Muu ajoneuvo, Työmaa
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

19.04.2021 17:58 Erkki Nuutio: Edempänä punaisessa tehdasrakennuksessa radan toisella puolella toimi yli 50 vuotta kumi- ja teräspyörillä liikkuvien kulkuneuvojen harjapesukoneiden kehittäjä ja valmistaja. Yritys- ja tuotenimi on Tammermatic.

Tonttihintojen nostattelu ja rahastelu jota kaupunki kiihdyttää kaikin keinoin vei tontin ja sen naapuritontit rakennusliikkeiden haltuun. Näiden pyynnöstä kaupunki muutti alueen uudella kaavalla asuinalueeksi.
Yritysten tuli viivyttelemättä häipyä pois tieltä, Tammermatic yritysystävälliseen Pirkkalaan.

Sellaiset muutokset, kuin Tesoman voimakas muutos ja lähijunayhteyksien tulo sinne ovat tietenkin hyviä asioita. Asumiskustannusten (neliöhinnat ym.) holtiton nousu paljolta kaupungin toimien johdosta (kuten tontinvuokrien jopa kymmenkertaistaminen ja ylipäätään kiinteistökeinotteluun uppoutuminen) on huono asia.

Osaseurauksia ovat velkaantuminen ja Tampereen työttömyysprosentin kiistaton johtoasema Pirkanmaalla.
Tampereen elinkeinotoimen harrastus ja kyky järjestellä korvaavia tontteja teollisuusyrityksilleen on vaatimaton.
Tämä kävi selväksi elinkeinojohtajan selittelyistä Aamulehdessä.
19.04.2021 18:55 Esa J. Rintamäki: Erkki, tutkimisen arvoinen asia olisi se kuinka nimenomaan kokoomuspoliitikot ovat huoranneet itsensä rakennusliikkeiden nöyriksi lakeijoiksi.

Turku tästä oli oikein malliesimerkki "Turun tauteineen", enkä millään jaksa uskoa Helsinginkään, saati muiden kaupunkien välttyneen siltä. Hyvä esimerkki oli myös Helsingin kaupungin antautuminen Malmin lentokentän kysymyksessä, jossa lisäksi kaikenlaisia moottoreita inhoava kokoomuksen puutarhajaosto (vihreät) hyppäsi rahamiesten syliin!
20.04.2021 08:41 Lauri Rantala: Hieno kuva muutoksesta, joka jatkuu Tampereella kovalla vauhdilla. Lähijuna liikenne on vain raskaampaa kuin ratikkaliikenne ja vaatii vielä massiivisempaa rakentamista Tesomalla.
20.04.2021 11:46 Tapio Juomukkaharju: Veturin etupuolella, oikealla sepelöidyllä alueella sijaitsi aikoinaan VR.n kiinteistö jossa asui kaksi vuokralaista. Toinen heistä "Santalahden päällikkö" Riku.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!