19.08.1971 / Liminka

19.08.1971 Limingan ratapihaa elokuussa 1971. Vasemmalla kaksikerroksinen asuinrakennus, tavaramakasiini, asemarakennus. Oikealla osuusliikkeiden ja meijerin varastorakennuksia.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Liminka (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Tapio Keränen
Lisätty: 19.08.2020 16:52
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Makasiini, Muu rakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

20.08.2020 09:34 Jaakko Pehkonen: Mukava kuva kotikuntani ratapihalta. Onkohan kellään kuvaa siitä "kuopasta" tuon nelosraiteen varrella johon peruutettiin aikoinaan traktorin peräkärry kun noudettiin suursäiliövaunusta irto apulantaa meidänkin tilalle. Tämä ajoittui jonnekkin 70/80-lukujen vaihteeseen. Suursäiliövaunut olivat nelosella ja säiliön/vaunun kyljessä oli lappu kenen lantoja siinä on. Monesti vaunu letka piti siirtää purkumontun kohdalle. Temmesjoelle (pohjoiseen) päin on laskua, joten jarrujen löysääminen riitti. Mikäli letkaa piti saada toiseen suuntaan niin sitä vedettiin traktorilla. Limingassa oli kuuleman mukaan sylinteri mikä laitettiin säiliön ja vaunun väliin ja traktorin hydrauliikalla kipattiin säiliö peräkyrrelle. Myöhemmin sitten haettiin suursäkkejä avovaunuista.
20.08.2020 11:08 Kari Haapakangas: Tuo kaksikerroksinen asuinrakennus taisi kadota jo 70-luvulla. Nykyäänhän tuo kakarakujan takamaasto on joutomaata, mitä nyt (kevyen liikenteen) väylä Kauppakadulta Asemalle on edelleen olemassa.

Temmesjoelle tässä onkin -lakeuden oloissa- vallan huima lasku, 59,4 senttimetriä kahden kilometrin matkalla.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!