29.07.2020 / Välillä Kontiomäki–Kalliovarasto

29.07.2020 Testiajo on takana ja Dr20 jättää Kontiomäen taakseen. Veturi liikkui numerolla VET 17302 Kajaaniin, josta matka jatkui samalla numerolla seuraavana päivänä Kouvollaan. Mitähän lie matkailuautossa olijat pähkäilleet, kun aivan oudonnäköinen veturi ilmestyi näkökenttään...?

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Petri Tuovinen
Kuvasarja: Operail Dr20
Lisätty: 01.08.2020 01:16
Junatyyppi
VET: 17302
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Turvalaite
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

01.08.2020 07:15 Markku Pulkkinen: Luulenpa, että jos on keskiverto tienkäyttäjät kyseessä, eivät ole edes huomioineet asiaa. Tai ehkäpä on kyydissä esim tämän sivuston seuraajat, jolloin asia varmasti on saanut arvoisensa huomion.
01.08.2020 09:39 Juhana Nordlund: Varmasti huomattavan monelta auton ratissa tai kyydissä olevalta jää noteeraamatta, millainen juna siitä menee tai meni. Mutta epätyypillinen kiskokulkine (ainakin vielä tässä vaiheessa Dr20 on varmaan sellainen) saattaa herättää mielenkiintoa muissakin kuin tämän sivun aktiivijoukkoon kuuluvissa. Monien rautatieammattilaisten lähipiiri, esimerkiksi kotiväki, on oppinut tunnistamaan, miltä täkäläiset junat yleensä näyttävät. Voisin kuvitella, että jos matkailuautossa on ollut sellaisia, joiden lähipiiriin joku rautateistä tietävä kuuluu, niin kotona (tai missä tahansa muuallakin) käydään sopivan hetken tullen keskustelua tyyliin "Hei siellä meni sellainen sininen veturi jossa luki Oper..., mitä se nyt oli... Mikä ihmeen juna se sellainen on?" Mutta kuten Markku tuossa totesi, hyvin monelta jää huomaamatta veturin poikkeavuus perinteisen kaluston suhteen.
01.08.2020 10:52 Markku Knuutti: Hienoista kömyä pukkaa :)
01.08.2020 14:47 Mikko Herpman: Monelle täällä maakunnissa/syrjässä asuville juna on vain juna. Aivan sama miltä se näyttää tai kuulostaa. Myöskin moni ei ole koskaan edes astunut junaan taikka sillä edes matkustanut, joten käsite on täysin vieras. Juna vaan on se piru mikä tulee eteen kun ajelee "kylillä" ja siihen sitten törmäillään.

Kieltämättä yllättäväsiti pölläyttää, elikkä tässä ei liene hiukkasloukkoa, toki aiheuttanee vähemmän harmeja kylmissä oloissa. Tosin nämä puhdistuslaitteet ehkäpä toimisi vetureissa, kun niitä usein käytetään kovilla kuormilla, ja lämpötilat ovat korkeita/normaaleja.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!