05.07.2017 / Leikari, Rauma

05.07.2017 Brittiharrastajien retkeilyjuna MUS 1925 (Dr12 2216 + Em 2186 + Rkt 23839 + Ei 22771 + EFi 22380) kulkee Raumalle saapuessaan Tuulensuun kerrostalojen ja Leikarin market-alueen sivuitse.

Ehdotin kymmenen vuotta sitten paikalle perustettavaksi henkilöjunaliikenteen mahdollisesti uudelleen alkaessa uutta seisaketta, koska »Lampola-Leikarin alueesta oli muodostumassa huomattava kauppakeskittymä, ja alueelta on lyhyt matka linja-autoasemalle, aluesairaalaan ja Vanhaan Raumaan». (s. 16) Rauman apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto totesi kuitenkin kaupungintalolla (torni kuvassa junan viimeisen vaunun yläpuolella) tiistaina 22/5-2007 olleessa lehdistötilaisuudessa, että vaikka koko tilaisuuteen osallistunut väki lehdistön edustajineen menisi radanvarteen, kuvitellun Leikarin pysäkin paikkeille seisoskelemaan, ei sinne siltikään tulisi henkilöjunaa.

Tuulensuun kerrostalojen takaa ollaan nyt aikeissa purkaa pois vanha linja-autoasema, mutta uuden aseman paikkaa ei tunnuta oikein osattavan hahmottaa. Nyt kun Rauman henkilöjunaliikenteestäkin on taas ollut jotain puhetta, luonnollinen paikka uudelle linja-autoasemalle olisi tässä Leikarin seisakkeen tuntumassa, jolloin raumalaiset saisivat kätevän »matkustuskeskuksen». Mutta kyllä raumalaiset taitavat olla sen verran uuvatteja, että pidättäytyvät vastakin junastaan. Tai vaikka juna tulisikin, uusi linja-autoasema rakennetaan siltikin toiselle puolelle kaupunkia.

Joskus kun matkustamme vaimon kanssa linja-autolla entiseen kotikaupunkiini Raumalle, saatamme poiketa tuossa ensimmäisen vaunun takana näkyvässä perinteisessä Kontion leipomon kahvilassa. Siellä on sisällä rekvisiittana iso nalle, joten vaimoni nimittää kahvilaa »Nallebaariksi». Suosittelen poikkeamaan, jos käytte joskus Raumalla.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Rauma Kuvauspaikka: Leikari Koordinaatit: 61.13417 21.51485 [Google Maps] [Karttapaikka]
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Rauma
Lisätty: 05.07.2017 23:53
Junatyyppi
MUS: 1925
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit


Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!