12.07.1971 / Vilppula, Vilppula

12.07.1971 Vv16 eli Dv16 2013. Ensimmäinen etappi takana: Mäntästä Vilppulaan 8 km. Seuraavaksi 26 km Haapamäelle, vielä nyt suurelle risteysasemalle. Suunnan muutos on tehty pohjoiseen ja virkalakki esillä jos konejakson päällikkö sattuisi olemaan liikkeellä. Vasemmalla veturin soittokellon vieressä kaukana hahmottuu Vilppulan veturitallialue epämääräisenä vaaleana rakenteena.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Vilppula Kuvauspaikka: Vilppula
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Lisätty: 24.02.2005 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Ohjaamo
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

24.02.2005 23:03 Jorma Rauhala: Seistään Vilppulan nelosella. Nämä kuvat eivät ole paljon mitään, mutta edellisenä vuonna 17-vuotislahjaksi saamani (eli saadulla rahalla valitsemani ja ostamani) kinofilmijärjestelmäkameran Chinonflex TTL:n näiden kyseisten negojen valmistus se jotain oli. Olin ostanut Foto-Nybliniltä Ilford FP4:ää metritavarana ja leikannut sopivia satseja Mäntässä saaressa mökillä savusaunassa (ainoa varmasti pimennettävä paikka) saamiini tyhjiin kasetteihin. Näiden filmien kehitys tapahtui sitten Keurusselän järviveteen Patersonin kehityspurkissa Agfan litkuilla höystettynä hölskyttäen. Lopputulos oli, että kyllä kaupunkioloissa homma sujuvammin käy, mutta kyllähän näistä selvän nyt hyvin saa. Jossain vaiheessa joku sai valoa, käsin paperille vedostettaessa nämä ovat olleet aika vaikeita, jyrkkiä niinkuin ennen sanottiin.
27.05.2005 22:07 Jape Ruotsalainen: Olisiko sanomista siis tullut, jos kyseinen päällikkö olisi kuskin ilman hattua nähnyt vai miksi se piti esillä pitää? Lisää tyhmiä kysymyksiä: Mitä ovat konejakso ja konejakson päällikkö?
30.05.2005 10:19 Jape Ruotsalainen: Oliko kysymykset tosiaan niin tyhmiä, ettei kukaan halua vastata? Vai hukkuvatko jotkut kysymykset kommenttitulvaan? Parannusehdotus: olisi sivu, jossa näkyisi esim 30 viimeksi käsitellyttä KUVAA eikä kaikki viimeisimmät kommentit. Nykyisellään yksittäiset kommentit hukkuvat, jos tulee kiivas keskustelu jonkun kuvan alle. Ja etenkin jos on poissa sivustolta muutaman päivän.
30.05.2005 21:17 Jorma Rauhala: Kysymykset ei ole koskaan tyhmiä, mutta vastaus voi olla. Konejakso on sama kuin myöhemmin konepiiri, eli "veturiosaston" alueellisen osan nimitys. Jaksoon/piiriin kuului useita varikoita. Koneosastoon kuului useita jaksoja/piirejä. Vastaavia on esim. liikennejakso/piiri, ratajakso/piiri jne. Virkamiehen, siis myös veturinkuljettajan, piti käyttää virantoimituksessa määrättyä virka-asua ja lakki oli siinä yksi hyvin näkyvä symboli. Kokardin väristä, siipipyörämerkistä ja punoksen väristä pystyi jo kauempaa määrittelemään "arvon". Liikennepuolen virkamiehillä oli vielä hihamerkit. Oli siis syytä pitää lakista huolta, että se oli sitten ainakin ajon aikana päässä, ainakin asemien kohdalla :) Uuden JT:n mukaan ei junasuorittajan tarvitse enää pitää punaista lakkiakaan, saati "virkapukua". Kuljettajat ja konduktöörit pitävät kuitenkin pukuja erityisistä syistä.
30.05.2005 21:20 Jonne Reitti: Kun puvuista tuli puhe. Elikkä joutuuko vaihtotyössä kuski paljon likasiin hommiin, eli onko kuskilla silloin likasen työnvaatteet päällä vai onko silloinki perus virkapuku käytössä?
30.05.2005 21:21 Jorma Rauhala: Tuosta veturinkuljettajan virkalakista vielä: siinä on koneosaston kokardi (olikos värit valko-viher-valko), veturimiehen messinkipeltinen tunnus eli höyryveturi edestäpäin ja vaalea punos. Lämmittäjillä punos oli musta.
30.05.2005 21:35 Ville Saarelainen: Vaihtotöissäkin kuski istuu yleensä melko pitkälti ohjaamossa. Joskus tosin voi joutua itse irrottamaan/kiinnittämään jarruletkuja yms. muuta pientä puuhaa. Sitä varten veturien kopista löytyy työtakki jonka selässä lukee "veturi", joten virkapuku ei ihan heti pääse likaantumaan.
07.11.2011 01:03 Jorma Toivonen: Tuolloin ei vielä tainnut olla veturimiehistöllä virka-asua? (vai milloin käyttöön tuli sinisestä "sideharsosta" kyhätty takki?). Ainut ammattia osoittava oli tuo päähine. Voisiko olla mahdollista, että veturimiehistön virkalakin kokardin väreinä olivat sittenkin valko-sini-valko?
07.11.2011 11:44 Teppo Niemi: Eikös toi vihreä ollut rataosaston väri? vai muistaakos nyt Teppo värit aivan pieleen?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!