??.??.1979 / Siilitie (metro)

??.??.1979 Metroaseman rakennustöitä Siilitiellä

Siilitien metroasema (ruots. Igelkottsvägens metrostation) on yksi Helsingin metron maanpäällisistä asemista. Se palvelee Länsi-Herttoniemen eli Siilitien aluetta sekä Herttoniemen yritysaluetta Itä-Helsingissä. Asema sijaitsee Siilitien ja Itäväylän liittymäkohdassa osoitteessa Siilitie 2. Kyseessä on Helsingin ainoa jonkun kadun tai tien mukaan nimetty metroasema. Asema oli ollut käytössä liikenteen alusta asti mutta keskeneräisenä ja tilapäisjärjestelyjen varassa. Valmiiksirakentaminen aloitettiin 10.1984. Osa töistä jouduttiin (mm katos) tekemään yöaikaan.

Linkki lisenssiin : http://creativecommons.org/licenses/by/4​.0/deed.fi

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Siilitie (metro)
Kuvaaja: Pyykkö A 1979 / Helsingin kaupunginmuseo (Lisännyt: Kari Suominen)
Kuvasarja: Kuvakavalkadi Helsingin metron alkutaipaleelta
Lisätty: 29.11.2015 20:49
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sekalaiset: Metro, Työmaa
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

30.11.2015 00:01 Tuomas Pätäri: Komeita kuvia! Meinasin jo kommentoida että nimeä on suunniteltu vaihdettavaksi, mutta asiaa tarkistaessani huomasinkin käsittäneeni aiemmin jotain ihan väärin sillä Roihupellosta onkin suunniteltu uutta asemaa tämän ja Itäkeskuksen välille. Myöskään Siilitien läheisyydessä ei maankäytön tehostamispyrkimykset ole aikojen saatossa oikein toteutuneet. Nyt myös ajankohtaisen uuden yleiskaavan mukaan Herttoniemen teollisuusalue tullee jäämään paikoilleen, sen myötä myös Soininvaaran sanoin "täysin väärässä paikassa olevat autokaupat".
30.11.2015 00:05 Tuomas Pätäri: Ehkä tässä jotain muutoksia kuitenkin tapahtuu: Kahdeksan hehtaaria maata nielevä järjetön Viikintien liittymä tulee varmasti kevenemään kaupunkibulevardiajattelun myötä.
30.11.2015 03:36 Niila Heikkilä: Viikintien liittymäkokonaisuushan on Smith-Polvisen 1960-luvun Helsingin moottoritiesuunnitelmien aikakaudelta. Vaikka itse suunnitelma, jossa moottoritiet olisivat kiertäneet Helsinkiä kaikilta suunnilta (jopa eteläpuolelta) jäi toteutumatta, joitakin siihen liittyviä maankäytöllisiä osakokonaisuuksia jouduttiin toteuttamaan, koska autoistuminen oli tuohon aikaan hyvin nopeaa. On annettu ymmärtää että Smith-Polvisen massiiviset moottoritievaihtoehdot saattoivat nopeuttaa metron linjaus- ja rakentamispäätöksiä, koska kukaan ei halunnut Helsinkiä halkaistavan isoilla moottoriväylillä. Tosiallista kolmatta vaihtoehtoahan ei oikein ollut olemassa. Joko mennään yksityisautoilun ehdoilla, tai kehitetään joukkoliikennettä. Nykyinen bulevardiajattelu on yritys vähentää autoilua entisestään. Suurten lähestymisväylien sumputtamiseen liittyy kuitenkin haittoja joista on käyty kovasti keskustelua. Missä menee se raja jossa suurkaupungin välttämätönkään liikenne ei suju enää ollenkaan. Tällä tarkoitetaan sitä että alkaa muodostua merkittäviä kansantaloudellisia tappioita. Vähän niinkuin 1980-luvun lopulla, jolloin eritoten vanhan kolmostien vetokyky motitti Helsinkiä muualle Suomeen. Ja päinvastoin.
30.11.2015 04:18 Jouni Halinen: Tässä Smith-Polvisen suunnitelma. Tätä kuvaa jossa on keskustan alueella parikin moottoritien eritasoliittymää kun näytettiin ennen viimeistä ratkaisevaa äänestystä epävarmoille valtuutetuille, niin avot, metrojuna lähti liikkeelle. http://www.kaupunkiliikenne.net/Smith.ht​ml

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!