Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 18.06.2015 14:48 Arto Lopia  
  Toimivan tuotantokaluston romuttaminen on aivan normaalia toimintaa, siis pelkästään VR ei syyllisty tähän. Mikään järkevästi johdettu yritys ei voi antaa vanhaa kalustoaan kilpailijoille, jos ja kun tuotannnon laitteet ovat sellaisia joita ei vapailta markkinoilta juurikaan löydy. Ja taas joht. Nyman pistää ripauksen politiikkaa keskusteluun, no herra pitää oman linjansa.
kuva 18.06.2015 06:19 Arto Lopia  
  Jaa, mie en älynnyt et kyseinen asia koskee jottain junakulkujen tiedoissa olevaa merkintää....
Vaunusto on ihan hyvää, ei ehkä museaalista, mut entäpä tuo vedinkone?
kuva 18.06.2015 00:30 Arto Lopia  
  Autojakin on museorekisterissä, on ne museoikäisiä autoja ja muutenkin statuksensa ja sitä kautta halvemmat vakuutuksensa ansainneet, niin joo, ne jopa liikkuu muuallakin kuin museon lasivitriineissä. Mut pistetään toikin veturi romuksi niin joidenkin elämä helpottuu, kun ei tartte katella tommosia suurinpiirtein ittensä kustantavia höyryi katella. Voisko asiaa lähestyä sitäkin kautta, että mikäli museokama ei tuota kuin tappiota, niin silloin, ja vain silloin se on sitä aitoo museokamaa?
kuva 07.06.2015 19:13 Arto Lopia  
  Onko resiina-aseman kutsu /P vai /M -loppuinen? Olispa ollut hauska workkia resiina :D
kuva 03.05.2015 12:22 Arto Lopia  
  Kun en asiasta mitään tiedä, niin kysynkin, että mitä kamalaa tapahtuu jos tuommoinen runko jätetään vaikka yön yli sähköttömäksi? Lämmitys nyt tietty menee, mutta onko se kovinkaan vakavaa näillä keleillä?
kuva 01.05.2015 23:07 Arto Lopia  
  Onkohan toi laite liian pieni vaiko sinne änkeävä äijä liian suuri? Olis kai tuosta aparaatista voinut aavistuksen korkeammankin rakentaa, jos sillä aikuisten miesten on ajateltu itseään ilahduttavan :D Näyttäis kyl, että siinä saattais olla katossa päänmentävä reikä.

Kertooko Heikin Pikku Jättiläinen ainoastaan vuotuisia sademääriä millimetreinä, vai onko siellä tietoa myös sadepäivien määrästä, vai eikö kirjasen tiedot pidä paikkaansa lainkaan? Itse kun olen kuvitellut Jerusalemin olevan hyvinkin kuiva paikka.
kuva 17.04.2015 03:37 Arto Lopia  
  Mun hyvä ystäväni toteaisi varmaan tämän kuvan nähdessään, että alueella harjoitetaan ns. alhaisen teknologian alaryhmään kuuluvaa toimintaa. Mut siis omanhännän kuvainnollisesta korottelemisista ja nostelemisista asiaan... Rikosilmoitus ja tutkintapyyntö on eri asioita. Myös itse aita on vartioitava kohde. Joillain ihmisillä on ikävä taipumus pyrkiä vaikka työkalujen avustuksella paikkoihin joihin vaan pääsevät. Vuosaaren satamassa kai on nähtävissä aita josta ei ihan helpolla pääse lento-orava eikä ihminenkään läpi.
kuva 15.04.2015 22:02 Arto Lopia  
  Tutkintapyynnön kannalla minä ainakin olisin. Olis varmaan kaikille helpointa, että joku oikeusinstanssi ottaisi jotain kantaa näihin vartijoiden touhuihin. Ongelma kun on vähän laajempikin kuin vain rautatieharrastajia koskeva. Selventäisi varmaan myös vartijoiden käsitystä omasta oikeudestaan puuttua erilaisiin asioihin. Paha kai se on yksittäisen vartijankin alkaa sooloilemaan jos työn teettäjä on jotain älytöntä ja mahdollisesti laitonta ohjeistanut.
kuva 12.03.2015 01:09 Arto Lopia  
  Ensimmäiset omat hiekoituksesta muistikuvia aiheuttaneet havoinnot ovat 80-luvun alusta, ja silloin juuri nuo viskat alkoivat muuttua lokerotyyppisiksi levittimiksi. Tässä kuvassa tuo hiekoitusjälki vaan on jotenkin niin tutun näköinen. Ei kai se aivan mahdotonta ole, että vielä silloinkin olis hiljaisempina aikoina työllistetty kunnan varikolla tuntipalkalla oleskelevaa äijäkööriä vanhoilla hyväksi koetuilla hiekoitusmenetelmillä. Homma ei varmaankaan edes ole mitään suunnattoman raskasta, kunhan vaan kauhoo ja viskasee hiekat alavasemmalle tai -oikealle.
Kuvasarja:
Vanhoja ratikoita
 
12.03.2015 00:51 Arto Lopia  
  Tuo 20 minuutin ehdoton vaatimus on juurikin se uhkavaatimus johon tartuin, ja lisäksi vaatimus asian julkisesta käsittelystä. Tekijänoikeuksia vai mitä verotusoikeuksia ne nykyään lieneekään sen verran tuntevana olisin itsekkin melko herkästi vastuullisessa asemassa olevana ns. deletionismiin taipuvainen. Selkeä linja näissä asioissa olis todellakin toivottava, mutta kun kuvamateriaalista on kyse, niin se on joko hyvin ahdasmielinen linja joka saattaa jättää paljonkin mielenkiintoista materiaalia ulkopuolelle, tai toinen ääripää on sitten se että jos jonkinmoista omakuvaa ja piilomainosta screenshotteihin saakka olisi koko sivusto täys. Kai ne kuvat tulee takaisin kun asian oikealla tavalla perustelee ja pyytää, ikävä kyllä on olemassa joitain henkilöitä jotka näitä epäjohdonmukaisuuksia jatkuvasti etsivät ja pyrkivät käyttämään oman spämmääsisensä perusteluina. Enkä ny tarkoita Jounia. En ota todesta mitään, eikä kenenkään kannata mun juttujakaan kovin todesta ottaa, sitkeästi odottelen sivuston ilmapiirin paranemista, siihen saakka kommentoin vähemmän korrektisti.
kuva 12.03.2015 00:21 Arto Lopia  
  Semmonen viska tuon on joo tehny, muistan itsekkin joskus sellaisen nähneeni toiminnassa. Toinen tyyppi oli ihan vaan pyörivään lautaseen perustuva ja toisen tyyppinen vaihteli jollain tavoin suuntaansa ja nakkeli hiekkaa vasemmalle ja oikealla. Jälkimmäisen toimintaperiaate ei mulle oikein koskaan ole selvinnyt. Nykyään kai eräänlaiset lokerosyötimeen perustuvat hiekoituslaitteet ovat käytössä. Nekin jättivät omanlaisensa jäljen, nykyään ne eivät niin selkeää toiminnalleen tyypillistä jälkeä jätä, en tiedä mikseivät. Olisko tuossa eripuolille hiekkaa heittelevässä laitteessa ollu kaksi erisuuntiin pyörivää lautasta joista ylimmäisessä oli reikä joka päästi osan hiekasta sinne alempana olevaan erisuuntaan pyörivään keskipakolevittimeen? Semmonen vekotin kai tuon hiekan on levittänyt potkukelkkailijoiden kiusaksi.
Kuvasarja:
Vanhoja ratikoita
 
12.03.2015 00:01 Arto Lopia  
  Vaikka en ylläpitoon kuulu millään tavoin, niin olisi mielenkiintoista kuulla mitä tapahtuu mikäli Jounin hurjaan uhkavaatimukseen ei suostuta? Maailma tuhoutuu, universumi tuhoutuu, vaiko vorg tuhoutuu, mitä häh? Miksi näin tapahtuu ja mikä sen mahdollistaa, pakko saada tietää et voisin itsekkin esittää vaatimuksia ties mistä. Tommonen ainainen änkyröinti ja ihmeelliset vaatimukset perusteluista kertoo jo paljon tämän harrastepiirin pimeästä luonteesta. Ei voi suositella näitä piirejä kenellekkään.
kuva 11.03.2015 20:34 Arto Lopia  
  Missäs tää on on Paraisten Kalkkivuori Osakeyhtiöllä (PXK) ollu hommissa?
kuva 05.03.2015 22:26 Arto Lopia  
  Varmuusvarastoihin viedään uudet määräykset täyttävää polttoainetta jossa on biokomponentteja ja pois tuodaan vanhaa joka laivataan johonki afrikkaan. Näin maailma pelastuu ja puolustusvoimien toimintakaan ei aiheuta sotatilanteessakaan ylimääräisiä hiilidioksidipäästöjä :D
kuva 05.03.2015 00:56 Arto Lopia  
  Eiköhän ne kylmäkoneet autoissakin ole on-off tyyppisiä, siellä vaan on samassa ilmakanavassa peräkkäin jäähdytys- ja lämmityskennot joista jälkimmäistä sitten voi säätää ja siten sisään tulevan ilman lämpötilaa. Miten sitä käyntijaksoa noissa säädetään, manuaalisesti katkaisijaa käännellen, vai onko jopa joku automatiikka tyyliin 1/4, 2/4, 3/4, 4/4? Noihin vetureiden ilmastointipömpeleihin on ilmeisesti rakennettu uusia kuoria pellistä, alkuperäiset oli pyöreämpiä ja nykyään enenevissä määrin näkyy kantikkaita laatikoita. Samaa laitetta muuten taitaa olla joissain linja-autoissakin, tai ainakin koppa on saman näköinen. Kylmäkoneita nämä on, eivät mitään ilmalämpöpumppuja, vai onko laite saranoitu siten että pömpöösin saa käännettyä ylösalaisin jolloin saa lämmöt sisään ja kylmän ulos? :P
kuva 28.02.2015 23:55 Arto Lopia  
  Onhan se ihan typerää kääntää paikannimiä ruotsinkielestä suomenkielisiksi ja toisinpäin. Yksi kaksikielisyyden typerimmistä ilmenemismuodoista. Miksei sitten ihmisilläkin olisi suomenkielinen ja ruotsinkielinen nimi, jos vaikka ajattelee joht. Nymanin nimeä jossa etunimi on kai melko suomalainen ja sukunimi ehkä vähän ruotsalainen. Mikon ruotsinkielinen vastine ja Nyman suomennetaan, ajatuskin on aika koominen. Olisko se Micke Uusmies joht. Nymanin ruotsinkielinen nimi vai mite se oikein meniskään? :D
kuva 28.02.2015 21:02 Arto Lopia  
  Se mopon kilpi oli ns. vakuutuskilpi, meillä oli trukeissa semmoset. Joka vuosi tuli uudet kilvet vakuutusyhtiöltä, ei siis mistään autorekisterikeskukselta.
kuva 09.02.2015 20:50 Arto Lopia  
  Muistaakseni tuo paloi, sitä en kyllä muista polttiko sen palokunta harjoitellessaan.
kuva 07.02.2015 20:06 Arto Lopia  
  En keksi mitään teknistä syytä miksei Dv12 -veturia voisi tankata suoraan säiliöautosta. Varmasti kalliimpaahan se olisi kuin jossain tankkauspaikalla suoritettuna, mutta tuskin se kustannusero miksikään kynnyskysymykseksi muuttuu. Tommonen pari tonnia on muuten aika tavanomainen annos ok-talon säiliöön, toki toimitusaikataulu on mitä on, eli viikon sisällä tulee. Mutta varmasti tulee vaikka joka maanantai se kaks kuutiota kun vaan asiasta etukäteen sopii, ja ihan tarkasti sillä kellonlyömällä kun on tilattu. 200l tynnyreihinkin on autosta lasketeltu ainetta, saattaa tietty olla, ettei homma ihan kaikkia pykäliä pikkutarkasti noudattanut, mutta ei sitä ainakaan pitkin maastoa roiskunut.
kuva 06.01.2015 15:12 Arto Lopia  
  Viestitetäänkö noilla kolmella takana olevalla punaisella muutakin kuin että kyseessä on junan peräpää? Eikös niitä neljä ole ja kolme yleensä loistaa?
kuva 28.12.2014 01:38 Arto Lopia  
  Kai siinä on käynnistysilmalle oma säiliönsä, jota tämä kompressori siis lataa ja josta saadaan ilmaa starttaamiseen, vaan jos se säiliö on päässyt tyhjentymään eikä ulkoista virtaa ole saatavilla, niin tehdäänkö akustosta saatavasta virrasta jollain invertterillä tuon kompressorin tarvitsema vaihtovirta? Kun tuo veturi kuitenkin sähköä käydessään tuottaa, niin tuntuu vähän hassulta että jarrujärjestelmälle paineilmaa tuottava kompressori olisi jollain nestekytkimellä tms. liitetty suoraan pääkoneeseen? Valistakaa tietäjät meitä, itse en aiemmin koko laitteen toimintaa sen enempää ole edes pohtinut, enkä siis tiedä mittää, kunhan pohdiskelin :)
kuva 19.12.2014 16:52 Arto Lopia  
  Tossa olis tollanen keksintö, joka ei vaikuta työsylinterissä ja dieselmoottorin käynnistykseen tarkoitettu. http://www.easy39th.com/files/TM_9-1731_​Breeze_Cartridge_Starter_for_Radial_Dies​el_Engines_1942.pdf
kuva 18.12.2014 21:42 Arto Lopia  
  Räjähdyspanoksen palokaasut ei kai menneet lainkaan sylinteriin vaan räjähdekäynnistin toimi toisella tavoin. Palokaasut painoivat mäntää joka taas jonkinlaisen ruuvin avulla sai aikaan pyörivän liikkeen, loppuosa toiminnasta olikin vastaava kuin sähkötoimisessa startissa. Yks äijä tuosta toiminnasta minua aikoinaan valisti ja noin sen ymmärsin toimineen isossa maansiirtokoneen dieselissä, josta oli silloin puhe. Tuon Coffman starterin kuvat joita google löysi, vahvistaisivat sen toimineen jotakuinkin tuolla tavoin. Kenties muunkinlaisia ratkaisuja on ollut käytössä.
kuva 11.12.2014 01:40 Arto Lopia  
  Mun mielestä voisit vaikka lisäilläkkin, eiköhän täältä löydy tietäjiä jotka kommentoi ja lisäilet tietoja kuvan tunnisteisiin sitä mukaa kun niitä tulee. Ite olen sitä mieltä, että mielenkiintoinen kuva on sitä, vaikkei tunnisteet ja tiedot ihan just olekkaan, kunhan ei vaan vääriä tunnisteita laiteta. Tähän nyt ainakin voi tunnisteisiin lisätä veturityypiksi Sr1.
kuva 10.12.2014 16:34 Arto Lopia  
  Eikös niissä 2600-sarjalaisissa ollut ruuvikompressorikin? Niillä on taipumus pitää melkoista ujellusta. Mul on kyllä muistikuva, että niitä olisi nykyään myös muissa sarjoissa, mutta pääasiassa 2600-sarja ujeltaa, joten kai se jäähdytin sitten on. Mutta mikä siellä ääntä muodostaa?
kuva 06.12.2014 16:54 Arto Lopia  
  Miten yleisiä kuparista valmistetut tulipesät höyryveturissa ovat?
kuva 22.08.2014 21:47 Arto Lopia  
  Jos kiellät yksityistien käytön pelkällä merkillä 312, se kieltää kaiken moottoriajoneuvoliikenteen, eli tietä ei silloin saa ajaa moottoriajoneuvolla, ei vaikka asuisit tien varrella tai omistaisit tiepohjan maa-alueen. Useimmat yksityistiet saavat tai ovat saaneet valtion tai kunnan avustusta, tai ne on jopa rakennettu julkisia varoja käyttäen, asia joka tekee liikenteen rajoittamisesta kaikkea muuta kuin yksiselitteistä. Eli tierakenteen arvosta saattaa vielä olla huomattava osuus julkisesti kustannettua, vaikka tienhoidosta vastaava taho ei juuri tänä vuonna olekkaan saanut julkista avustusta.
kuva 22.08.2014 17:07 Arto Lopia  
  Ilmeisesti tasoristeys on polkupyöriä, hiihtäjiä ja jalankulkijoita varten. Onhan sen oltava jos ei moottoriajoneuvolla saa tietä pitkin ajaa.
kuva 20.08.2014 02:22 Arto Lopia  
  Hiekkapuhallus on minulle tuttua hommaa ja hieman epäilyttää että kattilassa olisi niin kova veto että sinne heitetty hiekka saavuttaisi niin suuren nopeuden että sillä hiekkapuhallusta vastaavaa vaikutusta olisi. Lentotuhkan luulisi jo sellaisessa virtausnopeudessa liikkuvan ihan ilman hiekkaakin, ja itseasiassa jo ennen hiekan liikkumista. En tiedä tämän veturikattilassa esiintyvän lentotuhkan ominaisuuksista mitään, mutta josko sillä on jonkinlaista taipumusta tarttua tuliputkien seinämiin, niin voisihan hiekka auttaakkin sen irrottamisessa jos sille hiekalle annetaan vaikkapa kattilan höyryllä lisää nopeutta, painettahan höyryssä kyllä riittää. En tiedä sitäkään, voiko korkeapaineista höyryä johtaa tuliputkiin oikeaan kohtaan, johonkin kohtaan sitä ainakin pystytään johtamaan ja johdetaankin. No eiköhän joku valista meitä tämän höyryveturin käyttöön liittyvän toimenpiteen suhteen.
kuva 19.08.2014 15:41 Arto Lopia  
  Mikä on se mekanismi jolla pari lapiollista hiekkaa tulipesään putsaa nämä tuliputket?
kuva 28.06.2013 02:46 Arto Lopia  
  Varmaankin ratapenkan kasvillisuus on myrkytysten loputtua muuttunut, toiset kasvit kestävät myrkkyjä paremmin kuin toiset. Martin: Kummia tapoja sulla, mennä Tallinnaan katselemaan suomalaisia känniääliöitä, no kai tunnet ittes sillä tavoin paremmaksi ihmiseksi. Kai sä samalla lailla yleistät huhujen perusteella että kaikki virolaiset tulee suomeen hämäriin raksahommiin ja vapaa-ajallaan varastelemaan? Mä oon kuullu tämmösen huhun, mutta voin vakuuttaa ettei se pidä paikkaansa.
kuva 29.12.2012 02:56 Arto Lopia  
  Utriainen: Ne työ- tie- tuli- sun muut kortit lienee vakuutusyhtiön vaatimuksesta olemassa. Itse kunnossapidon alihankinnassa työskennelleenä lähes kaikki työturva-kortin aihepiirin asiat olivat lähinnä itsestäänselvyyksiä. No nämä kortit eivät tähän asiaan liity millään tavoin, ellei moiseen harrastakorttiin lity jotain vakuutuksia jolloin vakuutusyhtiö voisi esittää omia vaatimuksiaan.
kuva 29.12.2012 02:44 Arto Lopia  
  Pirttilahti: Olenko ehdottanut tai kuvitellut, että moisella kortilla pääsisi suurinpiirtein joka paikkaan? Itse tuskin edes mitään korttia tulisin hankkimaan jos sellainen olisi edes saatavilla. Voisin kuvitella kuitenkin jos junien kuvailu ja muu radan varressa tapahtuva rautateiden harrastaminen tästä vielä lisääntyy, niin kaikki tieto mikä lisää ymmärrystä sallitun ja kielletyn toiminnan välillä olisi tervetullutta ja todellakin radan varrella olevalta "hyypiöltä" asiaa mahdollisesti kyseltäessä voitaisiin moista korttia käyttää ja siten selventää paikallaolon syvintä olemusta(joka ei välttämättä aina ole niinkään selkeä, paitsi juridisesti(jokamiehenoikeus)) Selvä asiahan on, jos väärin halutaan ymmärtää, niin silloin siten tapahtuu.
kuva 29.12.2012 02:28 Arto Lopia  
  Käy mittaamassa niiden etäisyys ATU:sta ja jos ovat liian lähellä niin kieltäydy ajamasta niiden ohitse. Tämänkaltaisia yhteiskunnan epäkohtia on jokaisen valveutuneen kansalaisen, puhumattakaan alan ammattilaisista herkeämättä tarkkailtava ja niihin puututtava tarvittaessa. Eikös Paaterokin juuri ehdottanut jotain kansalaiskyyläysjärjestelmää?
kuva 29.12.2012 02:18 Arto Lopia  
  Kommentoidaanko täällä kommentteja lukematta niitä, vaiko ymmärtämättä niitä? Mä ainakaan en oo vaatimassa mitään kortteja junain kyttäilemistä varten. Tiettyä penseää asennetta on havaittavissa tavallista enemmän täällä vorg-maailmassa. Olennaistahan ei ole pohtia mitä hyötyä jostain voisi olla, sen sijaan kaikkea on syytä vastustaa, ihan noin periaatteesta...
kuva 28.12.2012 00:25 Arto Lopia  
  Eikö tuolla pressikortilla yleensä ole tarkoituksena todistaa edustavansa lehdistöä tai muuta julkista mediatoimijaa eikä pelkästään uteliasta ohikulkijaa? Tietääkseni jotkin mediayhtiöt myöntävät myös joitain kortteja joilla on monissa tilanteissa tarkoituksena aivan sama, eli todistaa olevansa median edustaja? Yhdistymisvapauden kannalta näitä läpysköjä olisi ainakin viranomaisten kohdeltava tasavertaisesti, tapahtuukohan käytännössä näin?
Mutta halusinpa vaan nostaa esiin tuon Jukka Tölkön jo vuosia sitten ideoiman kortin ja toivottavasti joku kykenävä ja asioista tietävä voisi asiaa tutkia ja mahdollisesti viedä eteenpäin? Suurin ongelma tossa kortissa olisi varmaankin saada VR ja muut rautiealan toimijat mukaan siten, että kortti olisi alalla tunnettu ja siten hyödyllinen. Kortin saamisen edellytyksenä pitäisin hyvänä jonkinlaista koetta, jota varten pitäisi opetella ja ymmärtää mitä saa tehdä ja missä. Tuollainen koe voisi olla jopa VR:n mieleen, koska se lisäisi harrastajien keskuudessa tietämystä miten rautatiealueilla saa tai ei saa toimia ;) Mitään erityisiä oikeuksiahan kortti ei varsinaisesti välttämättä toisi, ellei jonkun osapuolen kanssa sellaisista sovita.
kuva 28.12.2012 00:04 Arto Lopia  
  Mitähän luuloa tarkoitat? Oikeuttaako sun luulos mukaan pressikortti johonkin erityiseen? Jos oikeuttaa, nii voisitko ystävällisesti linkittää ko. lakipykälän.
Mulla on aikoinaan ollut Metalliliiton jäsenkortti, sillä muistaakseni sai Teboililta jotain alennusta jostain. Ihan varma en asiasta ole, mutta luulisin kyseisen alennuksen perustuneen Teboilin ja Metalliliiton väliseen sopimukseen, ei siis mihinkään lakiin taikka asetukseen. Siitä sen sijaan olen täysin varma, että kyseisen läpyskän saamisen perusteena oli eräitä ammattiin liittyviä seikkoja.
Pressikortin myöntäjän suhteen myönnän erehtyneeni, mutta sen siitä saa kun ei googleta etukäteen aivan kaikkea niinkuin täällä monilla on tapana ;)
kuva 27.12.2012 13:43 Arto Lopia  
  No mihin tämä pressikortti oikeuttaa? Käsittääkseni ei mihinkään muuhun, paitsi jos joku vaatii tilaisuuteen tai tapahtumaan pääsemiseksi moisen. En minäkään mitään virallista harrastajakorttia tässä ideoinut, jota vilauttamalla olisi oikeus maleksia vaikka VR:n pääkonttoriin millon huvittaa. Ajatuksenani oli lähinnä jokin kortti jota voisi vaikka hesan asemalla vartijalle vilauttaa jos tämä tulee hätistelemään, vartijan oman harkinnan varaan jäisi edelleenkin poistetaanko ko. hyypiö paikalta vaiko ei. Ja todellakin mitä tahansa läpysköjä voi jaella, mutta jos niiden merkityksestä ei kenelläkään muulla kuin kortin haltijalla ja myöntäjällä ole harmainta aavistusta, niin yhtä tyhjän kanssa ne ovat. T. Per Besserwisser nro: 130874412
kuva 27.12.2012 12:02 Arto Lopia  
  Nämä yhdistykset voisivat jäsenilleen jonkin jäsenkortin järjestää josta tiedotettaisiin rauteiden henkilökunnalle ja asemilla liikuskeleville vartijoille. Ei se tietenkään mihinkään ehdottomasti pitäisi oikeuttaa, mutta olisipa osoitus hyvistä aikeista. Vartijoiden sun muidenkin elämää sen luulisi helpottavan, kun ei tarvitse arvioida onko repussa lajitelma spray-purkkeja vaiko kamera tavaraa. Vähän niinku pressikortti, joka sekään ei kai oikeuta nokkansa tunkemista ihan mihin vaan ja milloin vaan, toisin kuin kantajansa usein tuntuvat kuvittelevan. Eikö nekin ole lähinnä lehden toimituksen itse myöntämiä läpysköjä?
kuva 14.12.2012 00:19 Arto Lopia  
  Mä luulen että asiaan perehtymättömät ilmoittavat sijainnin ihan jollain muulla määritelmällä. Enhän minäkään ihmetellyt ku jotai 15 vuotta, että mikä ihmeen numero tuossa valkoisella pohjalla radan varrella olevassa merkissä on. Teknisiä mahdollisuuksia sijainnin määrittämiseksi on, itellänikin autossa eräs harrasteviritelmä, joka googlen karttapohjalle mun ajopelin sijainnin sijoittaa ja netistä sitä pääsee kattelemaan. Perustunee samaan ku laivojen AIS-järjestelmä.
kuva 07.12.2012 23:58 Arto Lopia  
  Melko erikoinen nosturi, enpä oo tuollaista ennen nähnyt. Mikä kone ja kenen tuo on?
kuva 07.12.2012 23:47 Arto Lopia  
  Eikö tollasia vois täytehitsata ja sit vaan jonkintyylinen lämpökäsittely ehkä, jos se edes sellasta vaatii? Onko noista nyt muuta haittaa kuin vaan tulee jonkinsortin epäjatkuvuuskohta josta kisko menee katki jos on tuosta lähialueelta mennäkseen? Tommosia kyllä näkee melko paljonkin.
kuva 21.11.2012 20:44 Arto Lopia  
  Heikki: Joissain maissa saattaa joutua jopa vankileirille radanvarren pusikoissa lymyilevä yhteiskunnan vihollinen, ne maat vasta kehittyneitä ovatkin. No enpä viitsi kanssasi politiikasta enempää turista, mielipiteemme oikeasta poliittisesta järjestelmästä tuntuvat olevan kovin kaukana toisistaan.
kuva 21.11.2012 11:46 Arto Lopia  
  Eikös niillä metsämiehillä juurikin jonkunsortin turvaväriä yleensä tuppaa olemaan, eli liivit päällä pusikossa lymyilevällä on todennäköisemmin ampuma-ase mukana kun ilman liiviä lymyävällä. Kiviä voi vyörytellä ihan turvaliivit päälläkin, samoin kuin pommeja viritellä, itse asiassa räjähteiden kanssa puuhailevilla usein on jonkinsortin turvaliivit, samoin kivien parissa puuhailevilla. Vaan faktoista viis, tunnepohjalla on niin paljon mukavampi mennä.
kuva 20.11.2012 23:48 Arto Lopia  
  Vähän vaikea kuvitella, että radan sivussa kulkijat juurikaan veturinkuljettajalle mitään sydämentykytyksiä aiheuttaisivat. Sitäpaitsi oli mulla turvaliivit tai vaikkapa keltaset strobovalot päähäni pultattuna, niin en rautatiealueella siltikään saisi liikuskella ja jos en rata-alueella liikuskele, niin pukeudun juuri niinkuin haluan. Kun mulla ei niitä turvaliivejä kuitenkaan ole, niin luulenpa, ettei kuljettajat välttämättä kovinkaan usein tuolta puskista havaitse, eli väitetyt sydämentykytykset jäävät saamatta, toisin olisi sitten kai liivit päällä.

Mikko: Mitä ihmeen tarvetta on tuon tehoisille ja laittomille lisävaloille, onko hämäränäkösi todella surkea?
Onko hämäränäkösi sellaisella tasolla, että täytät vaatimukset auton kuljettamiseksi tieliikenteessä.
Ja oletko tietoinen, että poliisi kyllä tuollaisista valoista muistuttaa sua pikavoitolla ja todennäköisesti joudut vielä viemään katsastuskonttorille autos omalla kustannuksella tarkistettavaksi, että se on lain vaatimassa kunnossa. Lisäksi kun tuon 500wattia valotehoa tipauttaa pois, eli kytkee 110watin lähivalot päälle, niin näet melko huonosti niitä jalankulkijoita sun muita.
kuva 13.11.2012 00:41 Arto Lopia  
  Mitähän haittaa roskien poltosta tulipesässä on? Eihän se tietty suositeltavaa ole, mutta tuskin siitä suurta vahinkoa syntyy? Avotulen teosta ei liene kysymys, eli voiko siitä edes rangaistusta langettaa :D
kuva 06.11.2012 22:49 Arto Lopia  
  Ei, toisten virheisiin tarttuminen ja muu saivartelu saa heikon itsetunnon edes hetkeksi paranemaan...
kuva 03.11.2012 13:18 Arto Lopia  
  Hangon aseman haukkuminen rumaksi osoittaa mielestäni erittäin huonoa makua. Tämäkin on toki vain minun henkilökohtainen mielipide.
kuva 27.06.2012 23:38 Arto Lopia  
  Paljonkos tuo veturi painaa? Kuuluuko tuo puinen laatikko veturiin ja onko sellainen ollut myös alkuperäisenä? Hienoa, että noidenkin pienien vetureiden kanssa joku jaksaa viettää aikaa ja kunnostaa niitä.
kuva 27.06.2012 13:19 Arto Lopia  
  Kaverin pihamaalla lojuu Scania V8 linjuriauton raato, manuaalivaihteinen ja muistaakseni Deltaplanin tekemällä korilla. Sieltä sais edullisesti varaosia, ainakin kone ja voimansiirto toimivat kun sillä huvikseen aikoinaan hieman ajeltiin.
kuva 19.06.2012 22:08 Arto Lopia  
  No ei sillä olisikaan merkitystä rautatieharrastelijain foorumilla, mutta suomen johtavimpiin kuuluvalla kieloppipolliisi- ja kieloppisaivartelupalstalla se on erittäin olennaista :D