Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 01.09. 13:43 Jorma Toivonen  
  Rauhallisesti matkataan, koska muutama nopeampi juna ohittaa Sääksjärven ensin.
kuva 30.08. 13:47 Jorma Toivonen  
  Maalaus on vain pyörän ulkokehällä. Maalaus heikentää jarrutustehoa vain niissä raidejarruissa, jotka puristavat pyörää (myös) ulkokehältä. Sellaisia oli mm. Suomessa Pieksämäellä ja Riihimäellä.
SKS
kuva 28.08. 16:37 Jorma Toivonen  
  Näinhän se on. Nettikeskusteluissa tulee ennemmin tai myöhemmin tilanne, jossa jonkun mielestä yhden asian mahdollistaminen tekee toisen asian mahdottomaksi. Jos esimerkiksi joku voi vanhaan tapaan ostaa lipun junassa tai maksaa ostoksensa rahalla, niin tämähän estää kaikilta muilta netin tai automaatin käytön. Logiikka on yksinkertaista. Ellei olisi, niin tulisi outo olo.
SKS
kuva 28.08. 11:40 Jorma Toivonen  
  Vaikka postitoimipaikkoja onkin paljon, niin jakelupäiviä on viikossa vähemmän kuin päiviä, jolloin postia ei jaeta. Kirjeet harvoin niihin automaatteihin menevät, vaan ne kulkevat postinjakajan mukana. Hieman kuten junissa – konduktöörejäkin junissa on, mutta lippuja heiltä ei voi ostaa (ei edes kolmena päivänä viikossa). Parhaimmillaan järjestelmä toiminee (?) siten, että liputon matkustaja nousee junaan aikomuksenaan ostaa lippu junasta. Junassa tilanne todetaan ja matkustaja ohjataan seuraavalla pysähdyspaikalla poistumaan. Näin on kuljetettu maksukykyinen asiakas ilmaiseksi sinne, minne hän ei halua, ja kaikki on kuten pitääkin.
SKS
kuva 27.08. 22:39 Jorma Toivonen  
  Nyky-yhteiskunnassa kansalaisella tulee olla pankkikortti ja/tai netti. Mikään laki tätä ei vaadi, mutta elämä ilman niitä on rajoitettua. Onko se kansalaisten tasapuolista kohtelua tai ei, siitä poliitikot lienevät selvillä. Keväällä törmäsin tilanteeseen, jossa Punkaharjulta Dm12:een nousi matkustaja ilman lippua. Tarjosi rahaa kuljettajalle ja pyysi tätä ostamaan omalla kortillaan junan automaatista lipun Savonlinnaan. No, mikäänhän tähän kuljettajaa ei velvoita, joten matkustusoikeus jäi kyseenalaiseksi. Pyysin matkustajalta rahat ja ostin hänelle lipun kortillani, ja asia oli kunnossa. Ongelmahan tässä on se, että asiakkaalla ei ollut (olemassakaan) pankki/luottokorttia, eikä Punkaharjulla ole R-kioskiakaan. Paluumatkan saattoi ostaa Savonlinnan R-kioskista. Päättäjät ottanevat kantaa, onko periaatteessa oikein, ettei Suomessa kelpaavana maksuvälineenä oleva käteinen euro enää kelpaakaan maksuvälineeksi. Eihän VR ole ainoa näin toimiva yhtiö, vaan näitä on monia muitakin. Mutta toisaalta ei tuo asiakaskaan ole ainoa kaltaisensa. Onko sitten lipunmyynnin lopettaminen kaukojunissa riippuvainen vain koronasta vai onko se enne tulevasta? Onko Postin perjantaijakelun lopettaminen vain kesäajaksi totta? Laulun sanathan menevät ”Vielä on kesää jäljellä…”
SKS
kuva 25.08. 23:07 Jorma Toivonen  
  Sattuipa "osuvasti" kohdalle... Jukan hieno talvinen höyrykuva HMVY:n kalustosta höyryttelemässä kohti Ilmajokea.
kuva 23.08. 22:36 Jorma Toivonen  
  Lätän moottorin vaihto oli varsin rutiininomainen. 1970-luvun alkuvuosina Riihimäellä oli varalla 1-2 kunnostettua vaihtomoottoria odottamassa toimenpidettä (muutaman kerran mukana). En muista, että esim. lovipyörän vuoksi vaunua olisi lähetetty vartavasten sorviin, pyörän vaihtokin onnistui varikolla - lopulta varsin yksinkertainen toimenpide (kunhan oli sopivat "työkalut").
kuva 22.08. 00:17 Jorma Toivonen  
  Hienoa, että joku riihimäkeläinen ehti käväistä taltioimassa tämän vierailun.
kuva 16.08. 23:11 Jorma Toivonen  
  Pahus sentään, ei ollut mitään tietoa ennakolta HVM:n lauantain junailuista. Vasta jälkikäteen tämän kuvan myötä todellisuus paljastui. Mainonta !?
kuva 16.08. 22:39 Jorma Toivonen  
  Nythän yksikään sarjan neljästä veturista ei ole enää läheskään alkuperäisen näköinen. T46-veturit valmistuivat saneerattuina T46 GPC -sarjaan vuosina 2010–2013. Ensimmäisenä muutostyöstä valmistunut numero 2 merkittiin aluksi sarjaan T46 GPC (Green Power Concept), mutta sen jälkeen sarjanaon säilynyt alkuperäinen T46. Muutostyöstä on kerrottu Resiinassa 4/2010 s. 23 ja 25 sekä ruotsinkielisellä harrastussivustolla https://www.jarnvag.net/lokguide/t46.
SKS
kuva 12.08. 22:48 Jorma Toivonen  
  Tottahan toki Itävallassahan museo sijaitsee eikä Italiassa. Korjattu, kiitos John. Muutama vuosihan vierähti ennen korjausta...
kuva 08.08. 00:30 Jorma Toivonen  
  Nähtyäni kuvan ensiksi tuli mieleeni 50-luvun alkuvuodet. Tällaisella yhdistelmällä tyhjennettiin tuolloin ulkovessojen jätökset. Rauhallinen hevonen ja kuskille vielä "Klupi huuleen" ja matka jatkui kohti seuraavaa kohdetta. Vanhempieni neuvo: "Ellet opiskele, et pääse "Hu...elle edes pas.....kuksi".
kuva 08.08. 00:02 Jorma Toivonen  
  Aamulla (07.08.2020) ei tainnut MUS1945:llä olla kyseessä Topin mainitsemasta esim. räikeästä ylinopeudesta Hki-Psl välillä. Hr1 1009 käytti matkaan 28min:a, tosin välillä saatettiin keitellä vettä (jäivätkö vet.miehistöltä aamuteet juomatta?).
Melko ongelmallinen on tuon ison kattilan lämmitys tottumattomalle.

Liekö kyse viranomaisten valvonnan puute pikemmin haluttomuudesta kuin resursseista?
kuva 06.08. 23:49 Jorma Toivonen  
  + kauhistuttavat vaihtotyöt Pasilassa illalla (kahdelta eri tahoilta kuulemani). Eivät todellakaan sovellu rautatiekulttuuriin, eikä -turvallisuuteen.
kuva 29.07. 23:02 Jorma Toivonen  
  Varsin jouhevasti siirryttiin tässä ketjussa Vv13:sta linja-autoihin. En pidä pahana - yleistietous lisääntyi.. kiitos.

Muutaman kerran olin mukana (k.a.) veturin siirrossa Ri-Rm-Ri ja Ri-Hl-Ri. Muistiini jäi veturin erittäin voimakas "kiemurtelu".
kuva 26.07. 23:50 Jorma Toivonen  
  "Höyryt" ovat minulle tuntemattomia. Ensiksi tuli mieleeni myös vesilasin rikkontuminen. Sen taitaa saada nopeasti suljettua ja ehjiä laseja oli ennen varalla mukana - matka ei katkennut, ehkä hieman hidastui. Tässä tapauksessa taisi syynä olla erään karan pettäminen.

Eräs operaattori myy kalliita lippuja höyryveturin hyttiin matkan ajaksi. Entä jos....
kuva 19.07. 23:54 Jorma Toivonen  
  Nykyaikaa??? Ensiksi halutaan pilottaa historialliset (?) arvet tuon portaikon kehikosta. Samoin laituri III. Pommien jäljet piiloon, ettei muistella vanhoja aikoja.
kuva 19.07. 23:49 Jorma Toivonen  
  Miksiköhän tässä Tve4:ssä on kuljettajan haliintalaitteet on siirretty vasemmalle?
kuva 19.07. 00:29 Jorma Toivonen  
  Voisikohan Dm12 Savonlinnan tauollaan käväistä pesulla pesulassa http://vaunut.org/kuva/141226?a=1 , ehkä saisi otsansakin siistimpään kuntoon.
kuva 19.07. 00:20 Jorma Toivonen  
  Kuva saattaisi kiinnostaa myös VR:n markkinointia. Todellakin onnistunut otos: "Juna + maisema".
kuva 18.07. 00:10 Jorma Toivonen  
  Ken on saanut vihdoinkin VR:n "jäykät niskat" norjistumaan? Museo-operaattorien joukosta löytyy halukkaita ostajia ylimääräiselle kalustolle - ei kaikkea tarvi heti romuttaa...
kuva 16.07. 00:07 Jorma Toivonen  
  Tuskin työvuorot niin kiireisiä olleet, etteikö välillä ehtinyt käväistä varastoja täydentämässä. Kovin heppoisesti ei höyryveturia päästetty kylmenemään taukojen ajaksi (pidemmäksikään ajaksi, jos käyttöä oli tiedossa). Johonkin tulipesän nurkkaan koottiin hehkuvat kekäleet kasalle, ns. "moppa", jota esim. huoltolämmittäjä käväisi kierroksellaan "ruokkimassa" (myös kattilan vedenkorkeus). Ajoon lähtiessä "mopan" levitys arinalle ja syttyvää poltto-ainetta (halkoja, hiiltä) päälle ja niin oli höyryhepo valmis palvelukseen (rasvauksen jälkeen). Höyrynpainekin oli jo ehtinyt kohota riittävästi.
KOSKAAN ei lämmintä höyryveturia saanut jättää vailla valvontaa.
kuva 15.07. 00:03 Jorma Toivonen  
  Ainakaan ennen niin viitseliätä kuljettajia en tavannut, että alkaisivat purkamaan ja udelleen kokoamaan valmista nippua. Ei tehonsäädön ohjaus, ei ehkä ilmastoinnin toimimattomuuskaan olisi johtanut moiseen toimenpiteeseen... A-P:n mainitsema RO-veturin asema, tai peräti veturin tehonsäädön ongelmat, varsin todennäköisimmät syyt vaihtoliikkeeseen.
kuva 11.07. 18:35 Jorma Toivonen  
  Kuten Resiinan 3/2019 Tasoristeys-palstalla s. 44 kerrotaan, kyseessä on ulottumamittauskamera. Silloin kun se ei ole käytössä, se voidaan vetää yksikön sisälle suojaan.
SKS
kuva 09.07. 23:37 Jorma Toivonen  
  Tampereella oli Lohjan Kalkilla myös betonisiilo.
Vetovoimasta päätellen juna on lähtenyt Tampereelta. Veturit luultavasti matkalla Hy knp:lle ainakin deeverit, oletettavasti hinauksessa. Tampereella on toimittu ohjeen mukaan - pajalle menevät veturit I-pää etelään, paitsi Dr12 II-pää etelään (joka on myös jo valmiina konepajalle menoa varten - haettu pois 02.06.1981.).
Tuolloin Tpe:n tavaraliikenne hoitui jo sähköllä, näitä poikkeuksia lukuunottamatta.
Hyvä kuva Ilkalta.
kuva 09.07. 00:19 Jorma Toivonen  
  Kirkniemeen matkalla seuraavana aamuna lastattaviksi - nuo Silk'it.
kuva 08.07. 00:43 Jorma Toivonen  
  Aapolla on näköjään hallussa Ylivieskan seudun kuvaaminen, sekä kuvatekstit. Mielestäni hyviä kuvia teksteineen...
kuva 08.07. 00:07 Jorma Toivonen  
  http://vaunut.org/kuva/34318?tt=0&i1=Pr1​&i2=776
kuva 08.07. 00:02 Jorma Toivonen  
  En muista nähneeni/edes kuulleeni koskaan tuon kulkuyhteyden avaamista yksitöstä toiseen - erittäin harvinaista. Kussakin junan yksikössä oli oma junahenkilökunnan edustaja (kond./rahastaja). Aikanani yhden yksikön junissa oli vielä molemmat.
Mutta minua hieman ihmetyttää tuo 1500V:n kaapeli?
kuva 07.07. 00:12 Jorma Toivonen  
  Kuvatekstissä mainitaan syksy, kuva otettu huhtikuussa?
kuva 02.07. 13:19 Jorma Toivonen  
  Korjattu.
kuva 01.07. 00:48 Jorma Toivonen  
  Tosiaan... Hienoa kommentointia Aapolta.
kuva 30.06. 00:25 Jorma Toivonen  
  Tällaiset kuvat ovat mielestäni vorgin suola. Saadan kuvattua, kun jotain erikoista tapahtuu! Hienot kuvat ovat tosin katseltavia, mutta tapahtumat... +++ Aleksille.
kuva 29.06. 00:41 Jorma Toivonen  
  Hyvin erottuu ajolangan "siksak", todella makea kuva.
kuva 28.06. 00:45 Jorma Toivonen  
  Älähän Juhani hätäile...
kuva 27.06. 23:55 Jorma Toivonen  
  Taitaa jäädä Dr18 palkintosijojen ulkopuolelle http://vaunut.org/kuva/113880?tag0=1%7CD​r18%7C
kuva 26.06. 00:25 Jorma Toivonen  
  Tuon G-junan myöhään jäännin syyksi on paljastunut "ratainfran laiteviat".
kuva 25.06. 23:31 Jorma Toivonen  
  Sehän se minut hämäsi.
kuva 25.06. 00:52 Jorma Toivonen  
  Liekö tuo ihan veristä kilpailua – resurssit huomioiden…
kuva 25.06. 00:22 Jorma Toivonen  
  Eräällä omakotityömaalla eräs talkoolainen halusi hieman piristää talon tulevaa ulko-asua. Tuleva omistaja hieman kauhisteli ajankäyttöä ja kaverilla oli vastaus valmiina: "Nähtyään tuloksen, kukaan ei kysele kuinka kauan tuon pienen lisukkeen lisäys kesti vaan kuka sen teki !".
kuva 24.06. 00:46 Jorma Toivonen  
  Onnittelut Jarille, olit ensimmäinen, joka sai kuvattua ensimmäiset Operailin veturit tälle sivustolle. Milloinkahan jatkavat matkaa ja minne?
kuva 20.06. 23:19 Jorma Toivonen  
  Ei ole jälkeääkään itäisen naapurin puunkuormauksesta - kunhan vain viskelen nuo pöllit kyytiin, toivottavasti pysyvät kyydissä mukana...
kuva 18.06. 23:53 Jorma Toivonen  
  Muistelen kuulleeni (?), että Riihimäen yksikkö (oliko ollut aikoinaan Paloheimo Oy) olisi ollut erittäin halukas jatkamaan tuoteidensa kuljeuksia rautateitse, mutta kulj.yritys (VR) oli neuvoteluissa erittäin "haluton" ja esitti erittäin korkeat kulj.maksut, joista ei ollut "tinkimistä" - niinpä kumiset pyörät tulivat lopulta halvemmiksi (useampi rekka kuljettajineen / vrk ).
kuva 17.06. 23:26 Jorma Toivonen  
  Tässä tapauksessa ammattinsa hienoudet täysin taitava js. on sijottautunut aivan oikein. Kaarteen takaa pyhältävän junan kuljettaja havaitsee opasteen mahdollisimman aikaisin. Tottakai siirtyy hieman kauemmaksi laiturin reunasta vastaus-opasteen saatuaan. Kyseessä ei ole ilmoitusrenkaan anto.
Muistan erään js-paikan (Kr-Hy), jossa suorittaja usein myöhästyi opasteen annossa. Kuljettaja ehti jo suorittaa "täysipainoisen käyttöjarrutuksen" ja juna pysähtyi.... "Piruuttaan" veturimiehistö ei vilkuillut taakseen, vaan rauhassa odotteli kunnes js. oli tapeertanut veturin vierelle ja antoi "lähtöluvan". Eivät mennet "opetukset" perille, vaan aika usein junat pysähtelivät tuolla asemalla.
Kuvasarja:
Ekokemin metsäraide Riihimäellä
 
15.06. 23:08 Jorma Toivonen  
  "Olin vuorossa Riksun pöydässä (siis aikaisintaan 2007, mutta varmaan myöhemmin), kun päivystäjä lähti hakemaan sinne jääneen vaunun. Taisi olla päivysporukalla vesuri tai vastaava raivausväline mukana. Mielenkiintoinen episodi oli se, kun soitin firman porttivahdille. Ei meinannut millään ymmärtää, mistä heille voisi juna tulla. Kesti melko pitkään ennen kuin sai selville, että heillä ihan oikeasti on rautatieportti. Kyllä se sitten saatiin auki ja vaunukin tuotua pois."

Erään vanhan js:n muisteluita.
kuva 14.06. 23:56 Jorma Toivonen  
  Ehkä pientä oireilua (?) viasta kuljettaja on havainnut jo Kv-Lh välillä (myöhään jäänti), mutta sinnikkäästi on jatkettu matkaa kohti Loviisaa. Lapinjärvellä ilmeisesti aks.käyttölaitteen voitelun vähyys viimein katkaisi matkan jatkamisen? (Täysin oma näkemys). Merkkivalot saattavat joskus olla oikeasskin!
kuva 14.06. 00:54 Jorma Toivonen  
  Onpa muuttunut Otalampikin sitten 1980-vuosien, ei enää sivrateita. Muistelen, että oli aikoinaan "Pv-paikka" etu-ajassa kulkeneelle T1833:lle (Lo-Ri).
kuva 14.06. 00:45 Jorma Toivonen  
  On rautatiemaisema muuttunut täysin. Kerran, kaksi, viikoittain tuohon sivuraiteelle "nykäistiin" vaunuja Ri-Lo JK-junalla. Lähtevät vaunut rullasivat nätisti alamäkeen lähtevään junaan, mutta "nyki" tehtiin ylämäkeen - vauhtia lähdettiin keräilemään edeltävästä kurvista - pokkeuksetta onnistui. Konduktööri vahti tasoristeyksen liikennettä sekä käänsi vaihteen antaen käsiopasteita, junamies suoritti "poikkasun"ja saattoi vaunut oikeaan paikkaan. Vetureina Dv12, ehkä Dr12 - en muista.
kuva 13.06. 00:31 Jorma Toivonen  
  Tottakai jäähdytys heikentyy, koska osa kennoista on "peitetty", onneksi kaikki "säleiköt" eivät ole auki.
kuva 12.06. 10:42 Jorma Toivonen  
  Allakulkevan tunnelin katto on liian lähellä, ettei normaali reunaelementti tuohon mahdu.
kuva 12.06. 00:37 Jorma Toivonen  
  Todella junaharrastaja - kesäsade kastelee "oranssin salaman" välähdystä odotellessa. Hieno tuo vesipuro kadun reunassa ja hyvin on kuvaaja saanut vangittua sateen kasteleman pinnan asfaltissa.