Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 07.11.2016 16:07 Teemu Peltonen  
  Tarkemmin kun kulkutietoja katseli niin voisi tosiaan olla että värit ovat näille yksiköille, raakadataa kun ihmetteli niin raideosuudet ovat olleet varattuja näille koko ajan. Tuolloin maastossa eri palveluita ihmetellessä sai kuvan, että raideosuudet olisivat vapaana vaikka niillä yksikkö seisookin (=hätävaraisesti vapautettuina), jolloin myös kulkutie olisi saatu varattua Tte:lle yksiköiden läpi.
kuva 26.10.2016 18:51 Teemu Peltonen  
  Vorgin palvelimella on jo aikaisemminkin tehty tarvittavissa paikoissa muunnoksia UTM-koordinaatteihin ja takaisin, joten eipä tässä varsinaisesti mitään jouduttu lisäämään. Lähinnä tuomaan UTM-koordinaatit kuvantiedoista uuteen paikkaan käyttöliittymässä.
kuva 26.10.2016 12:20 Teemu Peltonen  
  Vorgin linkitys Karttapaikkaan on nyt korjattu vastaamaan uutta versiota. Vanhaan versioon pääsee vielä käsiksi osoitteessa http://vanha.karttapaikka.fi
kuva 16.02.2016 12:24 Teemu Peltonen  
  Jeps, tutkitaan josko tuo saataisiin Operallakin toimimaan oikein. Liittyy tosiaan suurempien kuvien sallimiseen.
kuva 15.02.2016 12:25 Teemu Peltonen  
  Kuvaa skaalataan automaattisesti selainikkunan koon mukaan. Mitä selainta Juhana käytät?
kuva 11.10.2015 14:23 Teemu Peltonen  
  Ylläpidon näkökulmasta kuvasta ei näe selvästi millä puolella aitaa on oltu, minkä takia kommentti poistettiin jotta tällaista turhaa vänkäämistä kuva alle ilmaantuisi. Lisäksi nähdäkseni luvaton rautatialueella liikkuminen on radanpitäjän, muiden viranomaisten ja mahdollisen liikkujan välinen asia, johon asianomaiset tahot kyllä puuttuvat tarvittaessa ja osaavat kyllä lukea muun muassa tätä palstaa. En näe että muilla olisi tarvetta ryhtyä tätä itsenäisesti valvomaan.
kuva 13.08.2015 20:25 Teemu Peltonen  
  Tekee vianetsinnästä helpompaa.
kuva 01.07.2015 10:18 Teemu Peltonen  
  En osaa sanoa Liikenneviraston ratkaisuista tasoristeyksen osalta, mutta ainakaan ELY-keskuksen suunnitelmien mukaan tasoristeystä ei poisteta, vaan kevyelle liikenteelle rakennetaan oma tasoristeys nykyisen viereen https://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-po​hjois-savo-tiehankkeet-maantien-15715-ke​vyen-liikenteen-jarjestelyt-kylmaojan-ko​ulun-kohdalla-kontiolahti.
kuva 01.07.2015 09:56 Teemu Peltonen  
  Pääradalla vasemmanpuoleinen liikenne on oikeanpuoleista suotuisampi häiriötilanteiden hallinnassa, koska puolen vaihtaminen ei ole Kehäradalla järkevästi mahdollista, täytyy junien ajaa vasemmalla puolella myös Vantaankosken radalla ja Huopalahdessa. Tästä taas seuraa se, että myös A-junien täytyy ajaa vasemmalla puolella.
kuva 24.05.2015 20:51 Teemu Peltonen  
  Lyhensin nyt tuota aikaa, katsotaan jos se auttaisi asiaan ennen syvempiä tutkimuksia.
kuva 07.04.2015 20:30 Teemu Peltonen  
  Uskallan mennä niinkin pitkälle, että ehdotan ettei kyseisessä veturissa ko. kulunvalvontajärjestelmiä ole asennettuna. Sen sijaan konetilan kytkimiä tulkitsemalla voisi tulla siihen päätelmään, että koeveturista löytyy ensisijaisesti ETCS ja sen kaverina sekä JKV:n että Tanskalaisen ZUB 123:n STM-moduulit.
kuva 24.03.2015 11:45 Teemu Peltonen  
  Tunnisteiden valintaan oli tosiaan eksynyt bugi eilisten kirjastopäivitysten seurauksena. Ongelman pitäisi olla kirjattu, mutta on ollut mahdollista että selain on kaivanut välimuistista vielä vanhan version käytettäväksi, nyt uusi versio pitäisi olla pakotettu siten että tyhmemmätkin selaimet tajuavat käyttää sitä. Toivottavasti, mikäli ongelmia yhä esiintyy niin ilmoittakaa toki, mieluiten samalla myös käytetty selain.
kuva 10.02.2015 10:11 Teemu Peltonen  
  Jotkin lentokentän yksiköt (lähinnä AR101) ovat kyllä Hätäkeskuksen vastemäärittelyissä mukana joillakin kentän lähialueella oleville hälytyksille. Raskaammat yksiköt (Pantherit) voivat osallistua myös kauempana oleville tehtäville jos pelastustoimen johtaja niin pyytää virka-avun tai määräyksen muodossa, toki siten ettei lentokentän oma pelastusvalmius vaarannu. Näitä tilanteita on nähty satunnaisesti kun kyseisten yksiköiden erikoiskalustosta, lähinnä tehokkaista vesi-/vaahtotykeistä on ollut apua. Sinänsä mielenkiintoisena detaljina kyseisten laitosten ei ole varsinaisesti edes sallittua ajaa yleisellä tiellä, mutta pelastustoiminta antaa tiettyjä erivapauksia.
kuva 16.01.2015 21:35 Teemu Peltonen  
  Myös optiikassa on tapahtunut merkittävääkin kehitystä sitten 70-luvun mm. laskentatehon kasvun tuomat parannukset suunnitteluun ja toisaalta paljon kehittyneet lasimateriaalit ja linssien pinnoitteet. Ei toki kumoa sitä tosiasiaa, että ennen oli paremmin.
kuva 09.01.2015 22:35 Teemu Peltonen  
  Aiheesta voi lukaista enemmän varaston ympäristölupapäätöksestä http://www.ymparisto.fi/download/noname/​%7BF5768C1C-1633-4FA9-BD79-4DA93C9F91AF%​7D/81944
Kuvasarja:
Helsingin vararunko
 
02.12.2014 16:04 Teemu Peltonen  
  Aletaan taas olemaan niin sanotusti jännän äärellä. Junanumerohan esiintyy monissa eri järjestelmissä ja eri yhteyksissä. Matkustajainformaatio tuntee aikataulujen junanumerot, eli mikä junanumero saapuu ja lähtee miltäkin laiturilta ja milloin +- liikenteenohjausjärjestelmien tuottama ero suunniteltuun aikaan.

Kaikki rataverkolla liikkuvat junat tarvitsevat etukäteen varatun kapasiteetin, eli aikataulun. Minkä avulla myös Ryypön mainitsemat lähtövalmiusilmoitukset toimivat. Kapasiteettiä hakiessa sille annetaan haettavalle kapasiteetille myös junanumero tietystä operaattorin ja junan tyypin mukaisesta numeroavaruudesta, eli käytännössä juna saa numeronsa tällöin.

Liikenteenohjausjärjestelmä tietää mikä esine varaa mitäkin raideosuutta, jos se ei tiedä raideosuudella olevan esineen oikeaa numeroa, se keksii sille sellaisen. Numero seuraa järjestelmässä rataverkolla liikkuvaa esinettä raideosuuksien vapautuessa ja varautuessa kun se on järjestelmään kerran syötetty, joko ihmisen toimesta tai järjestelmän itsensä aikataulujen mukaisesti syöttäessä (raideosuuden ja ajan perusteella). Numero ei toki ole välttämättä kirjaimellisesti junanumero jos esine liikkuu esimerkiksi vaihtotyönä ja vastaavasti se on junanumero jos kyseinen rataverkolla liikkuva esine on asetettu liikkumaan junana. Pääsääntöisesti numero myös poistetaan esineeltä sen saavuttaessa aikataulun mukaisen määränpäähänsä, jolloin järjestelmä arpoo raideosuutta varaavalle esineelle uuden numeron.

Tämän lisäksi kentällä toimiva henkilöstö käyttää varmasti junanumeroita kommunikoinnissaan omavalintaisesti.

Helsingin raiteelle 11 siirtynyt vararunko on siis siirtyessään ja saapuessaan raiteelle 11 saaton numerolla, matkustajainformaation laiturinäytöissä kerrotaan todennäköisesti jo tällöin kyseiseltä raiteelta seuraavaksi lähtevän junan numero (siis se, joksi vararunko muuttuu). Vararungon saapuessa kulkutiensä maaliraiteelle, Helsingin raideosuudelle 11a, järjestelmä toteaa saaton saapuneen määränpäähänsä ja pienen viiveen jälkeen tyhjentää raiteelle asetetun esineen numeron muiden siivoustoimenpiteiden yhteydessä ja asettaa esineelle uuden arvotun numeron. Tämän jälkeen joko välittömästi tai vasta joidenkin hetkien jälkeen joko liikenteenohjaaja tai järjestelmä toteaa kyseisellä raideosuudella olevan esineen lähtevän seuraavaksi junana tietyn aikataulun mukaan, ja liittää sille junanumeron, mikä taas kytkee sen esimerkiksi kapasiteetti- ja kalustotietoihin sekä tietoihin lähtövalmiudesta.

Se, mikä junanumero lähtöraiteella seisovalla rungolla on, on siis varsin filosofinen kysymys ja riippuu mistä näkökulmasta asiaa tarkastellaan ja kuinka paljon halutaan pilkkua viilata.

Jotakuinkin näin tuon otaksuisin toimivan, korjatkaa jos olen väärässä :)
kuva 28.11.2014 08:28 Teemu Peltonen  
  Ja tismalleen niiden kommenttien palauttamisesta onkin kyse.
kuva 28.11.2014 07:52 Teemu Peltonen  
  Kuten Jape tekstissä kertoo: poistettu materiaali on tallessa, mutta sen siirtäminen uudelle tunnukselle ei käy helposti. Kyseessä on kaksi täysin eri asiaa. Kaikki ne Nymanin keskustelualueen viestit, joita ei ollut poistettu tunnusta poistettaessa ovat kyllä säilyneet ja yhä luettavissa kaikille. Samoin kaikki kommentit, joita ei ole muista syistä poistettu ovat kyllä näkyvissä.

Ongelma haun kanssa on se, että näen hiukan haasteellisena, mikäli kuvia hakiessa tuleekin eteen merkittävä määrä harmaita laatikoita. Toistaiseksi valittu etenemistapa on se, että poistettujen kuvien kommentit tulevat mukaan kommenttihakuun.
kuva 27.11.2014 12:37 Teemu Peltonen  
  Varsinaisesti mitään Vaunut.orgiin lisättyä ei ole ikinä poistettu kokonaan, joten sinänsä poistetuksi merkattujen kuvien kommentteja voidaan kyllä esittää. Toki pitää vielä hiukan pohtia missä formaatissa ne olisi paras esittää. Toki pelkkä harmaa kuva kuvan paikalla on yksi ratkaisu, mutta samalla on ihan aiheellista pohtia sitä, miten nämä kuvat esitetään haussa ja ylipäänsä mille poistetuille kuville tällainen "erityiskohtelu" mahdollistetaan. Samoin lienee syytä pohtia sitä, onko henkilö halunnut ainoastaan kuvansa pois vai myös kaikki kuvaan liitetyt tiedot?
kuva 07.11.2014 12:09 Teemu Peltonen  
  Jotakuinkin Rapakivenjärven kohdalla (http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karta​nhaku/osoitehaku.html?e=493771&n=6722486​&scale=16000) rataan on tehty tällainen ratkaisu ilmeisesti pehmeikön takia. Radan vartta kulkee näillä main kätevästi enemmän tai vähemmän ajokelpoinen tie ilman puomeja Juurikorpeen asti.
kuva 01.11.2014 18:50 Teemu Peltonen  
  No sekin on totta nyt kun tauluja katselee.
kuva 01.11.2014 18:44 Teemu Peltonen  
  No eipä tarvitse odottaa maanantaihin!
kuva 10.09.2014 15:57 Teemu Peltonen  
  Nähdäkseni olisi erittäin suotavaa, että kuville lisätyt tiedot olisivat luotettavia. Vaikka ihmiset paikan kuvasta tunnistaakin (joskaan ainakaan itse en tunnista), voit olla aivan varma ettei tietokone sitä pysty tunnistamaan mikäli esimerkiksi joku joskus haluaisi Vaunut.orgin tietoja koneellisesti analysoida. Tai esittää niitä kartalla, niin kuin jo nyt tehdään.
kuva 08.09.2014 08:20 Teemu Peltonen  
  Hyvä kysymys. Mikäli kameran kello nyt tuolloin on ollut suurinpiirtein kunnossa (niin kuin läheisen Allegro-kuvan perusteella voi olettaa), sopisi aika joko noin 20min myöhässä kulkevaan 2262 tai tunti etuajassa kulkevaan 2689. Varsinaisesti faktatietoa siitä, kumpi Taavetin on tuohon aikaan ohittanut en onnistu löytämään. Ei kuitenkaan liene mahdottomuus, että 2262 kuljettaisi myös muuta kuin raakapuuta jos puuta ei riitä kuljetettavaksi. Otetaan siis junanumero pois turhaan sekottamasta.
kuva 06.09.2014 09:06 Teemu Peltonen  
  Ei ole, omien tai vieraiden kuvienkaan osalta. En vain ole syystä tai toisesta huomannut tuota aikaisemman kommentin junanumeroa. Pahoittelen aiheutunutta mielipahaa.
kuva 01.08.2014 20:18 Teemu Peltonen  
  Kannattaa huomioida, että näitä numeroita/tunnuksia on oikeastaan ainakin kolmea eri mallia: pääasiassa matkustajien infoamiseen käytetyt laituriraiteiden numerot, enemmän ammattikielessä käytetyt numerot ja nimitykset, jotka keskeisiltä osin löytyy mm. raiteistokaavioista ja koostuvat pääsääntöisesti liikennepaikoilla niistä 3 numerosta tai sitten linjaosuuksilla sarjaa "itäinen keskiraide", toisaalta näiden numeroiden ja laitureiden numeroiden yhteys ei välttämättä ole aivan triviaali.
Kolmantena keskeisesti turvalaitteisiin liittyvät raideosuuksien yksilöivät tunnukset, jotka eivät sitten ovatkin enemmän teknisiä tunnuksia ja epäilen ettei niitä kovinkaan paljon jokapäiväisessä työssä esiinny. Nähdäkseni Jimin esimerkki Masalasta edustaa tätä viimeistä mallia.
kuva 04.07.2014 12:51 Teemu Peltonen  
  Kyseessä on puhdas työtapaturma pitkää keskustelua siirtäessä. Pahoittelemme aiheuttamaamme häiriötä ja mielipahaa.
Haluatko, että tuo kommentti palautetaan takaisin vai riittääkö että se on näkyvissä tässä viimeisimmässä kommentissasi?
kuva 22.06.2014 17:05 Teemu Peltonen  
  VTT:n Lipasto antanee vastauksen ainakin osaan näistä kysymyksistä: http://lipasto.vtt.fi/
kuva 04.03.2014 13:48 Teemu Peltonen  
  Kiitos tiedosta, pyritään korjailemaan nyt kun ongelma on tiedossa.
kuva 24.02.2014 17:29 Teemu Peltonen  
  Kauas, Petsamoon asti, on matka vienyt. Eipä olisi tällaisenkaan kuvan ottaminen enää mahdollista, sen verran äkkinäisiä piirteitä tämän lentolaitteen historia sisältää.
kuva 03.02.2014 18:42 Teemu Peltonen  
  95m
kuva 03.02.2014 15:26 Teemu Peltonen  
  Itse varastin nimen tunnelin suulla olleesta kyltistä.
kuva 31.01.2014 12:34 Teemu Peltonen  
  Lisää aiheesta voi lukea mm. kyseisen laitoksen ympäristöluvasta: http://www.ymparisto.fi/download/noname/​%7BF5768C1C-1633-4FA9-BD79-4DA93C9F91AF%​7D/81944. Googlen satelliittikuvia ei taatusti Suomesta tarkoituksella sensuroida, mutta edes Googlella ei ole kattavasti virheettömiä ja tarkkoja kuvia Suomesta. Sen sijaan Maanmittauslaitokselta sellaisia löytyy esimerkiksi Karttapaikasta kaikkien katseltavaksi.
kuva 12.01.2014 17:34 Teemu Peltonen  
  Tästä päästäänkin sujuvasti semantiikkaan: mikä on ratapiha?
kuva 29.12.2013 17:16 Teemu Peltonen  
  Todella hyvä havainto, kuvan tunnistan omakseni, joten jostain keskimääräistä suuremmasta kämmistä säätämisen tuoksinassa on siis kyse. Katsotaan josko tuo alkuperäinen kuva löytyisi vielä, kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen että vaihdos on tapahtunut melko kauan sitten...
kuva 25.11.2013 17:10 Teemu Peltonen  
  Ellen ole antanut johtaa itseäni aivan harhaan niin ainakin jollain tasolla metron matkustajainformaatiojärjestelmä perustuu wlan:n käyttöön junien paikannuksessa.
kuva 01.10.2013 08:52 Teemu Peltonen  
  Mikäli vaihtotyön tosiaan haluaa junatyypiksi niin kantansa kannattaa ilmaista asiaan kuuluvassa ketjussa: http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,6364.0.html
kuva 01.09.2013 18:34 Teemu Peltonen  
  Eräänlainen rautatieharrastajien rautaperseajo :)
kuva 25.08.2013 19:33 Teemu Peltonen  
  Vai näin oli sumuista, eipä tuota huomannut sisäpuolelta silmäluomien läpi.
kuva 30.07.2013 23:38 Teemu Peltonen  
  Myllykoskelle on tosiaan joku harmaa-sininen kontti ilmaantunut, ellen aivan väärin muista. Jää tässä kuvassa samin taakse ja tarkoituskin on vielä hämärän peitossa.
kuva 04.05.2013 17:05 Teemu Peltonen  
  Villien huhujen (fireimages) perusteella olisi Oulusta tosiaan.
kuva 04.05.2013 16:32 Teemu Peltonen  
  VR:n oma raivausauto. Rescue Railroad (tai Railway tai Rautatiet) käsittääkseni.
kuva 01.05.2013 23:06 Teemu Peltonen  
  Istuntojen kanssa tuntui tosiaan olevan jotain hämminkiä. Toivottavasti nyt korjattu.
kuva 25.04.2013 14:03 Teemu Peltonen  
  Ikävä tuottaa pettymys, mutta sijaintia korjailtu.
kuva 15.03.2013 16:14 Teemu Peltonen  
  Tuosta ohjeistuksesta luovuttiin kun todettiin ettei kolme viimeistä numeroa riitä yksilöimään kalustoyksikköä kaikissa tapauksissa. Todennäköisesti tähän päivänpolttavaan EVN-kysymykseen kehitellään joitakin automaattisia toimintoja, jotta pystyttäisiin säilyttämään sekä käytettävyys että tunnisteiden yhdenmukaisuus siedettävällä tasolla.
kuva 26.01.2013 23:06 Teemu Peltonen  
  Näin on ajatuksena, mutta erinäisten bugien johdosta tuo kysely tuli esille vaikka lisäyksestä ei ollut vielä ehtinyt kulua 24 tuntia. Vika on nyt korjattu ja luonnollisesti pahoittelen tästä aiheutunutta mielipahaa.
kuva 11.12.2012 19:20 Teemu Peltonen  
  Kommenttien osalta oli pientä järjestelyteknistä säätöä, joka aiheutti pieniä outouksia. Sinänsä outoudet on nyt poistettu ja kommentitkin palautuvat vanhaan järjestykseensä aikanaan.
kuva 09.12.2012 21:06 Teemu Peltonen  
  Minun kämmi päivämäärien kanssa.
kuva 08.12.2012 22:14 Teemu Peltonen  
  Kotkassa Merituulentiellä mennään. Takana näkyy Hyväntuulentien silta ja kuvassa näkyvät raiteet on jo purettu pois, kuin myös öljysäiliöt (sekä kuvassa näkyvät että junan määränpäänä olevat).
Kuvasarja:
Sähköjunaliikenteen alkutaival
 
07.12.2012 20:02 Teemu Peltonen  
  Näin on, kuvasarjat järjestetään niiden luontipäivämäärän mukaan.
kuva 10.11.2012 17:46 Teemu Peltonen  
  Ei pystynyt, mutta jossain historian saatossa on saattanut tapahtua jotakin mikä on johtanut kyseisen tiedon korruptoitumiseen