Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 28.11.2015 14:10 Mauri Koivula  
  Kovin on tuttuja lapsuuden maisemia... Tuosta näkee kuinka hyvin kruunu ennen piti pojistaan huolen ... mm. rakensi työntekijöidensä asunnot ja huoltorakennukset joista peri aivan nimellistä käyttömaksua ... muun yhteiskunnan piikkiin. Nuo hyvät ajat ovat olleet ja menneet eivätkä koskaan palanne, mutta kyllä melkein tippa silmään nousee kun tuota kuvaa katselee...
kuva 28.11.2015 14:03 Mauri Koivula  
  Luonto pikkuhiljaa valtaa takaisin menettämänsä ... jonkun ajan kuluttua kukaan ei muista eikä tiedä koko rataa olleen koskaan olemassakaan...
kuva 28.11.2015 13:58 Mauri Koivula  
  Luulen että Pori-Haapamäki-rataa ei koskaan enää oteta junakäyttöön mm. koska silloin koko rata pitäisi rakentaa "kokonaan" uudelleen vaikka rata noudattaisikin nykyistä kulkua... . En mitenkään näe että radan käyttäminen voisi olla taloudellisesti kannattavaa. Nähtävästi silloin kun rata rakennettiin rakentaminen joko harhaanjohtavasti tai muuten "hyvässä uskossa" sanottiin jatkuvasti olevan taloudellisesti kannattavan. Käsitykseni mukaan sotaliikenteen kannalta rata on kyllä v. 1939-1944 ollut hyvinkin tarpeellinen.
kuva 17.10.2015 15:24 Mauri Koivula  
  Tosiaankin lohkare pitää olla ilmaantunut radalle vasta kun rata ei enää ole ollut käytössä. Käytössä olevalla radalla lohkare olisi heitetty "huut helvettiin".
kuva 17.10.2015 15:17 Mauri Koivula  
  Jo vain. Tätä paikka ei äkkiseltään huomaa, itsekään en heti huomannut vaikka jopa tiesin hakea paikkaa.
kuva 17.10.2015 15:14 Mauri Koivula  
  Tarkoittaneeko Antero että juna on pysäytetty lähteen vettä juodakseen? Jos niin näkyy ennenkin julkisten varojen väärinkäyttämistää ollut ... tosipuheessa tuo lähde on ja sen vesi on erittäin hyvää ... tosin se on niin kylmää että sitä ei äkkiseltään voi paljon juoda ennen kuin kylmyystunne kitalakissa käy kestämättömäksi.
kuva 17.10.2015 14:59 Mauri Koivula  
  Pori-Tampere "vanhasta" tiestä: Voi olla että vanhan muisti katkeilee, saattaa olla että "virallinen" Tampereen tie kulki Harjunpään kautta. Mutta sanomaani tietä pääsi Noormarkun Harjakankaan ja Lassilan kautta aina Laviaan ja Tampereelle saakka ja tietä kulki säännölliset linja-autovuorot Porista Tampereelle-Tampereelta (Väinö Keto-Seppälä ja Urho Pitkäjärvi -liikennöitsijät). Minä miellän radan kuvan olevan Porin suuntaan (ei peilikuva), kuvan ylikäytävä ei ole Pori-Tampere-ylikäytävä. Etualalla olevan varastorakennusken takana on varsinainen asema ja asemapäällikön asuinrakennus. Kuvassa näkyvän ylikäytävän läheisyydessä olleet rakennukset on purettu jo ennen v. 1965. Aseman kohdalla Haapamäelle päin kummallakin puolella rataa eri läheisyyksissä oli useita "parakkirakennuksia" jotka parakit ymmärtääkseni olivat perua Suomen "jatkosodan" ajoilta v. 1941-44, jotka parakit on purettu 1960-luvun alkuun mennessä. Ennen purkamistaan parakit olivat asuinkäytössä (minä en ole niissä asunut). Osasta parakeista maastossa on jälkiä, mm. niiden perustuksien ja alustojen jäännöksiä.
kuva 26.09.2015 18:32 Mauri Koivula  
  KORJAUS, PITÄÄ OLLA:
...olin työssä Porin Vuorikemian tehtailla v. 1972-1977 jona aikana titaanini(di)oksisidin...
EI SUINKAAN v.. v. 1992-1997 ...
kuva 26.09.2015 18:25 Mauri Koivula  
  Otanmäen junista: En tunne Otanmäen junista paljonkaan, jonka takia olisi parempi kun en tähän viestiketjuun sekaantuisii lainkaan: Mutta näköjään sekaannun ... : Olin työssä Porin Vuorikemian tehtailla v. 1992-1997 jona aikana titaanini(di)oksisidin joka oli Vuorikemian myyntituote yhtenä alkuraaka-aineena oli Otanmäen kaivoksen tuottama ilmeniittirikaste.
Käsitykseni mukaan ilmeniittirikaste kuljetettiin yleensä Haapamäki-Pori-radalla. (Tuosta en kuitenkaan voi olla !00% :sti varma.)
Muistini mukaan (huomaa että muistiin ei kannata luottaa kovin paljoa) vuonna 1984 olen viimeksi nähnyt Haapamäki-Pori-radalla ilmeniittikuljetuksen, "vahvasti" uskon että kuljetuksia ei v. 84 jälkeen ei olisi ollut.
kuva 26.09.2015 17:48 Mauri Koivula  
  Tastä asemasta Haapamäen suuntaan on Pori-Tampere "vanhan" maantien ylikäytävä melko heti aseman jälkeen. Lapsuudessa asuin ylikäytävän kohdalla josta muistuma: Lättähattujuna ("moottoririhenkilöjuna") Pori-Haapamäki eräänä päivänä iltapäivällä lähtiessään Noormarkun asemalta Haapamäelle joku "alkoholin takia sammumistilassa" oleva juoppo sattui kävelemään maantien ylikäytävän yli, johon hänen vetonsa loppui niin, että hän kaatui ja sammui täydelleen ylikäytävän raiteiden väliin. Minä noin 4-5 vuotisena vaikka kotipihaltani huomasin tuon en osannut tehdä mitään yliajon välttämiseksi. MUTTA kävi niin että lättähattu huomasi (syystä tai toisesta) tilanteen ja sai itsenä pysäytetyksi, jonka jälkeen sammunut siirrettin raiteilta ja lättähattu jatkoi matkaansa.
kuva 26.09.2015 17:11 Mauri Koivula  
  Ehkäpä kuvassa on hyvinkin uimarien keinu ... ampumarata on toisella puolella, onko se tosiaan lopetettu? Toisella puolella jokea oli (on edelleen?) erittäin paljon varsinkin poikaikäisiä kiinnostavaa... Muistanpa tapauksen, kun perheenä kävelimme sillan yli ja olin veljeni kanssa jo ylittänyt sillan äitini ja sisareni ollessa vasta puolivälissä kauhuksemme vastaan tuli juna ... kauhun hetkiä ... juna sai itsensä pysähdytettyä (tosipuheessa juna taisi olla "vain" rata-auto) ennen tositörmäystä. Kerran vastaavassa tapauksessa sillan pyörällä ylittävä heitti pyöränsä jokeen ja itse hyppäsi perässä ... ehkäpä hän sukeltaen löysi pyöränsä ...
kuva 25.09.2015 12:08 Mauri Koivula  
  Olen jalan ylittänyt tämän sillan "lukemattomia" kertoja lapsena vuosina 1959-1965, vaikka ei radalla olisi saanut olla eikä oleskella, jota parisadan metrin päässä olevan Noormarkun aseman asemapäällikkö koetti kyllä valvoa parhaansa mukaan. Kotini oli vajaan 100 m päässä sillasta. Kuvan ottopuolella näkyy uimaranta jossa aina kesäisin uitiin. (Muistan kun kerran sillan päällä yläpalkeilla muutamat "isot pojat" pelasivat jalkapalloa.) Usein menimme sillan alapalkeille jossa oli jännittävää olla kun juna meni ylitse. Se oli hyvää höyryveturiaikaa se ...