Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 08.09. 21:23 Kari Suominen  
  Olet Tuomas onnistunut vangitsemaan kerrassaan upeat hämärrätunnelmat !
Kuvasarja:
Roslagsbanan 4.12.1982 (sisältää huonolaatuisia kuvia)
 
17.08. 11:44 Kari Suominen  
  Kyllä sinä, Hannu, olet ehdottomasti tuotteliain hyvin taustoitettujen kuvasarjojen julkaisija tällä sivustolla, josta tämäkin sarja on jälleen osoiituksena.
kuva 26.07. 10:18 Kari Suominen  
  Kiitokset herroille mielenkiinnosta !

Olin itsekin hämmästynyt siitä, kuinka 50 -luvun värimaailma luo nahkansa modernilla pinnalla. Ei yhtään häpeäisi trendikkäiden eurooppalaisten lajitovereidensa seurassa.
kuva 20.07. 10:57 Kari Suominen  
  Hannulle ja Esalle tiedoksi, että Sr3 ja Hr11 sulautumassa past/current mix ilmiasuun. Valmistuminen 2-4 pvää.
kuva 05.07. 14:29 Kari Suominen  
  http://vaunut.org/sarja/2437
Kuvasarja:
Kesäinen kuvauspäivä Etelä-Karjalassa
 
17.06. 00:29 Kari Suominen  
  Perinteistä ja osaavaa kuvakerrontaa vailla kokeiluja keinotekoisen tunnelman luomiseksi Kiitos kun jaoit tämän hienon kesäisen sarjan kanssamme.
kuva 16.05. 13:09 Kari Suominen  
  Ensimmäisissä täyttökupu oli vielä kiinnitetty niittaamalla, mutta sittemmin alettiin koko säiliö tehdä hitsaamalla.

Oikeassa olet, Hannu, mitä tulee tämän standardin vaunutyypin säilymiseen vaununrakennusohjelmassa käsittämättömän pitkään perusrakenteen pysyessä muuttumattomana. Toki tehtiinhän tästä variaatioita eri käyttötarkoituksiin, mutta niissäkin 25-30 motin pyttyjä kiidättivät edelleen liukulaakerit kolmen kiinteän akselin päissä. Toisaalta kehitystyölle 1940-50 luvulla ei liene ollut suurta painetta, sillä ennen sotia rakennetut säiliövaunut olivat vielä suurimmaksi oaksi käytössä ja vielä tuolloin suhteelliisen moderneja. Kuljetuskapasiteeetin riittävyydestä ajan oloissa vastasi osaltaan säiliövaunujen yksityinen tilaajapuoli, jolle VR oli konepajoillaan vuosien 1937-1960 välisenä aikana rakentanut peräti 572 pääosin kolmiakselista säiliövaunua.

Vasta 1960-luvun puolivälissä alkoi kehitystä tapahtua, kun VR tilasi ensimmäiset neliakseliset So-vaunut. Ne olivat ensimmäiset uuden sukupolven modernit säiliövaunut VR:llä.
kuva 09.03. 20:49 Kari Suominen  
  Harjojen määrästä ja asennoista päätellen tämä rapsuttaa molempien korvien takaa ja vetää keskimmäisellä vielä jakauksen lähtiessä-
kuva 29.01. 22:36 Kari Suominen  
  Trailereiden kuormaustapa selviää, kun klikkaa tälle sivulle http://www.lkw-walter.fi/fi/asiakas/yhdi​stetty-liikenne/kalusto

ja kun sivu on auennut, scrollaa alaspäin seuraavaan isoon kuvaan (videoleike "13.6m cranable trailer" (2") ja käynnistää videon.
Kuvasarja:
Yhdistetyt kuljetukset saatava uudelleen käyttöön
 
28.01. 13:43 Kari Suominen  
  Aivan samalla tavoin kuin Oulussakin. Autojenkuljetusvaunuissa kuljetetaan vain autoja ja perävaunuja ja ne siirretään vaunuun joka paikassa yleensä vaakasiirtona, esimerkiksi ramppien avulla. Matkan ajan ne ovat oman pyörästönsä varassa normaalisti. Ilman vetoautoa mukaan tulevat puoliperävaunut saavat sinne pyörättömään päähän Dollyn matkan ajaksi vetoauton tilalle ja ne vedetään terminaalitrsktorilla vaunuun ja määränpäässä vaunusta pois. Terminaalitraktori ei matkusta rekkajunan mukana vaan jokaisella lastaus- ja purkupaikalla on oma "Vetomestarinsa".
kuva 17.01. 14:48 Kari Suominen  
  @Åhman
Tarkennusta kommentteihini yllä liittyen kehitystyöhön ja soveltumattomuuteen

Pitkän hankinta-ajan vuoksi (1973-1985 110 kpl sekä vielä vuosina 1993 ja 1995 2 kpl) tähän lukumääräisesti suureen Sr1 veturisarjaan ehti taustastaan johtuen tulla lukuisa määrä toiminnallisuuteen, käyttövarmuuteen sekä käyttömukavuuteen kohdistuneita muutoksia ennen kuin päästiin tilanteeseen, että aktiivikäytön rinnalla edennyt kehitystyö saatiin kutakuinkin päätökseen.

Oloihimme soveltumattomia yksikköjä edellä aiemmassa kommentissani mainituista olivat ne, jotka laivattiin sittemmin Kuubaan.
Kuvasarja:
M-juna Nokialle ja Toijalaan
 
18.12.2019 21:36 Kari Suominen  
  Mukava kuvasarja, joka mielestäni pelkästään näistä varhaisen aamun päivänvalottomista kuvista rakentuneena toimii hienosti.
kuva 18.12.2019 20:57 Kari Suominen  
  .
kuva 17.12.2019 14:18 Kari Suominen  
  Samaan kiinnitin itsekin huomiota. No, täytyyhän kaluston jollain tavalla ekologisuutta henkiä uuden ajan käynnistyessä, jotta matkustaja kokisi tehneensä vihreän valinnan :)
kuva 30.11.2019 22:58 Kari Suominen  
  Kuvalliset elementit on hienosti ryhmitelty. Arkinen työmaa häviää sopivasti lehvistön taakse maiseman rauhaa rikkomasta ja lokaatiossa vallitseva kova valo kontrasteineen toimii tässä. Hieno on, ammattilaisen tasoa.
kuva 30.11.2019 14:18 Kari Suominen  
  Kuvan Pikku-Jumbon viimeisintä käyttöhistoriaa on jonkin verran vorgissa tallennettuna painottuen vuoteen 2007. Varhaisimmissa kuvissa veturin siirto Porvoosta pohjoiseen ja siirron jälkeisiä aktiviteettejä siellä. Sitten kuvatarjonnassa on pitkä ajallinen siirtymä nykypäivään, jossa kolmen kuvan voimin esitellään perinteistä huolenpitoa säilytettäväksi tarkoitetusta kalustosta. http://vaunut.org/kuvat/?tt=0&i1=Tk3&i2=​1148&p=1
kuva 30.11.2019 00:09 Kari Suominen  
  Tulipa nopea päivitys tilanteeseen. Kiitos !
kuva 29.11.2019 22:40 Kari Suominen  
  Itse asiassa maassamme on ollut mainosväreihin maalattu Pikku-Jumbo, jossa on samankaltaisuutta tämän kuvan fiktiivisen Caledonian veturin kanssa. Kuva tästä tosielämän yksilöstä on otettu vuonna 2004, eikä veturin myöhemmistä vaiheista ole minulla tiietoa http://vaunut.org/kuvasivu/8962.
Kuvasarja:
What if
 
29.11.2019 15:51 Kari Suominen  
  Caledonian sininen lisätty (yo keskusteluun viitaten).
kuva 29.11.2019 11:40 Kari Suominen  
  Olisikohan tämä päivystävää säiliöautoa kuljettavalle sosiaaliseksi tilaksi paikalle tuotu. Näissä on pienen oleskelutilan lisäksi muusta tilasta eristetyssä erillisessä tilassa kuivakäymäläkin, minkä tarjoama mahdollisuus tarpeiden tekoon on varmasti on tervetullut päivystyksessä.

Tällaiset poikkeusjärjestelyistä kertovat kuvasarjat ovat mielenkiintoisia. Kiitokset Jormalle taltioinnista.
Kuvasarja:
Syksyinen Stevens Pass
 
26.11.2019 11:31 Kari Suominen  
  Hannulla on se mainoksen makkarantekijän dilemma näissä kuvasarjoissaan;"hyvää pyritään tekemään, mutta priimaa pukkaa tulemaan." Kiitos mielenkiintoisesta nojatuolimatkasta taas kerran.
Kuvasarja:
What if
 
19.11.2019 22:31 Kari Suominen  
  Kiitos !
Kuvasarja:
What if
 
17.11.2019 22:27 Kari Suominen  
  Olen alustavasti stedaillut Hannun ensimmäisenä ehdottamaa Caledonian Railwaysin tummaa sinistä. Kaunis väri, mutta näin tummana se tahtoo häivyttää detaljien erottumista kohteen pinnasta. Sen tumman, usein lähes mstan kattilan lisäsi hyöryvrtureiden kuvissa tummia alueita kun tahtoo lisäksi muodostua kattilan alle ja jopa uloimpana alustassa olevaan pyörästöön, jota pyörästöä päällä kulkeva vandrinki lippana edessä ja tenderi taaempana varjostaa. Mitä vähemmän varjoja, sitä parempi muokattava.

Yritän nyt kuitenkin edetä sinisellä.
kuva 14.11.2019 15:13 Kari Suominen  
  Vaikka tämä versio on jäänyt yhden muokatun kuvan asteeelle, on tämä on mielestäni parempi kuin se vaalea versio vihrein raidoin. Vaaleat ovat juuri uuden värin saaneina kyllä tyylikkäitä, mutta käytön myötä lika ja nokeentuminen tekee niistä varsin nopesti suttuisen näköisiä.

Dr14-vetureiden kokovihreä poikkeaa toteutukseltaan hieman tässä esitetystä. Niissä valkoiset vaakaraidat edessä ja takana ovat korkeampia ja ne on siijoitettu hieman ylemmäksi. VR:n uudessa tulevassa dieselveturissa valkoiset raidat esitteen kuvissa ovat kuten tässä; matalalien raitojen alareuna on aivan vandringin yläpuolella.
Kuvasarja:
What if
 
13.11.2019 00:03 Kari Suominen  
  Kiitos Hannu. Siitä on tullut kuluneeksi nyt kymmenen vuotta, kun VR-konserni alkoi siirtyä vihreään yritysilmeeseen. Siitä alkaen lähes kaikki mahdollinen yritystoimintaan liittyvä on siellä vaiheittain muuttunut vihreäksi. Aluksi vihertynyt kalusto oli haluttua saalista kuvausreissulta, mutta nyt olen ollut ymmärtävinäni, että pelkän vihreän monotonisuus on alkanut tympiä osaa harrastajista. Kaluston väripaletin laajentaminen hetkeksi, vaikka näin keinotekoisestikin, sopii sitten kai tähän pimeimpään aikaan vuodesta.
kuva 11.11.2019 16:44 Kari Suominen  
  Se on muuten Esa tuo väri ihan precis sama kuin Sm1 ja Sm2 -junissa. Se näyttää erilaiselta virttyneenä mataksi ja siksi muodostuu kontrastia tähän "juuri maalattuun"
Kuvasarja:
What if
 
11.11.2019 16:10 Kari Suominen  
  OK. Olen itsekin likipitäen samoilla linjoilla
kuva 11.11.2019 14:53 Kari Suominen  
  Venäjän puolella monopoliasemassa toimiva RZD voisi uuden rautatiesopimuksen myötä perustaa tytäryhtiön Suomeen. Tällöin sen tulisi hankkia EU-vaatimusten mukaiset rautatieliikenteen harjoittamisen todistukset ja EU-vaatimusten mukaisen ja Suomeen käyttöön sopivan tavaraliikenteen veturit. Kuljetusteknisestihän Venäjältä saapuviin juniin ei tarvitse Suomen ja Venäjän välisellä rajalla tehdä muuta, kun vaihtaa vetokalusto vedettäviin vaunuihin ja toisinpäin. Varteenotettava vaihtoehto olisi, jos perustettava kalustopankki myisi näitä liki viisikymppisiä Sr1-vetureita kurantimman kaluston tieltä.Vaatimusten mukaisuudenhan nämä jo täyttävät joten tarvittaisiin vain peruskorjaus ja jonkinasteinen modernisointi.

Yhdysvalloissa tällaista elinkaaren aikaisten korjausten lisäksi tehtävää laajaa peruskorjausta ja teknistä modernisointia harjoitetaan laajasti. Siellä tämä toiminta kohdistuu erityisesti ensimmäisen sukupolven vetureihin, joita paikalliset ja short line -yhtiöt uudistettuina ja hinnaltaan edullisina mielellään hankkivat.
kuva 09.11.2019 12:06 Kari Suominen  
  Veikeitä ilmestyksiä päässyt yhteiskuvaan kowan teknolokian kanssa. Onkohan nämä olleet ihan virallisia maisemalaiduntajia eli klipanneet ruohoa alueella kesän ? Vähissä alkaa kaverusten ulkoilut kuitenkin olla, sillä paluu kotilampolaan alkaa talven tulon myötä olla käsillä.
Kuvasarja:
Syyspäivä Haapamäellä
 
09.11.2019 11:47 Kari Suominen  
  Yli kaksikymmentä vuotta viime käynnistäni Haapamäellä, joten tällaisella kuvasarjalla muistikuvien päivittäjänä oli ihan tilaus kohdallani. Kuvauspäivän sää on suosinut kameramiehiä, sillä syksyn kuulaus ja sen pehmyt valo tekee kuvista miellyttäviä katsoa.
Kuvasarja:
Lyhyt kertomus hakkeen rautatiekuljetusten aamunkoitosta
 
08.11.2019 12:32 Kari Suominen  
  Kiitos mielenkiinnosta. Mukava kuulla, että aihe vastasi tarkoitustaan.
Kuvasarja:
Lyhyt kertomus hakkeen rautatiekuljetusten aamunkoitosta
 
05.11.2019 23:40 Kari Suominen  
  Kiitos Hannu. Arjen kuvat aiheeseen ja ajankohtaan rajattuina ovat vain varsin hakusessa.
kuva 05.11.2019 16:27 Kari Suominen  
  Kiitos vinkistä. Laitan Äänekosken alustavasti sijainniksi. Koneen järjestysnumero on 20, joten runsas arsenaali koneita omistajalla täytyy olla...
kuva 03.11.2019 15:18 Kari Suominen  
  Kiitos huomautuksesta. Tämä selvittikin Heikin kommentoivan linkin kuvaa (jota en katsonut), joten oikein kohdistuivat Heikin höpinät (kuten tavallista) ;>)
kuva 03.11.2019 15:04 Kari Suominen  
  Kolho ei ole ollut mikään periferia sijainnistaan ja nimestään huolimatta. Puuta Kolhoon tuotiin Serlachiuksen Mäntän tehtaiden paperi- ja energiapuuksi, sekä Kolhon sahan ympärille kasvaneen mekaanisen puunjalostuksen tarpeisiin. Siellä toimii myös Mäntän tuottamaa paperia Iki-levyksi jalostava muovilaminaattitehdas (1953, nyk. Formica IKI Oy). Lisäksi Kolhossa on toiminut aikojen kuluessa myös puutalotehdas sekä puunkyllästämöitä.

Tuotanto Kolhossa laajentui 1970-luvun alussa hetkellisesti myös muoviteollisuuteen, joka teki lastulevyn päällystykseen käytettyä HDP-muovikalvoa, PVC-koristekalvoa ja Seriste-nimellä rakennuseristeeksi myytyä fenolivaahtomuovia. Öljykriisin seurauksena muoviteollisuuden kannattavuus kuitenkin romahti ja tuotanto lopetettiin 1975.
kuva 03.11.2019 14:10 Kari Suominen  
  Heikki höpisee Traderista, mutta kumpikaan kuvan autoista ei ole Ford Trader. Ford Thames Trader on tämän näköinen
http://vaunut.org/kuva/11028 ja ulkoiset yhtäläisyydet kuvan Sisun kanssa rajoittuvat etupyörän vanteen keskiötä ympäröivään kiekkoon, jonka tarkoituksena oli toimia apuaskelmana.
kuva 15.09.2019 11:35 Kari Suominen  
  Hannun matka Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on tuottanut Skotlanti-lumoa jo useamman tällaisen hienon kuvasarjan verran. Tämä viimeisin tähän mennessä sokerina pohjalla.

Euroopassa pienin liikkuvan kaluston ulottuma on juuri Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, jossa on myös kaikkein vanhin rataverkko. Se on toisaalta etu, sillä täältä operoivan kaluston pienempi LKU toisaalta mahdollistaa sille esteettömämpää liikennöintiä laajemmin Euroopassa poistamalla yhden merkittävimmän esteen rajat ylittävässä rautatieliikenteessä.
kuva 28.07.2019 15:12 Kari Suominen  
  Tällaisia What if -tyyppisiä kuviako tarkoitit Hannu ? http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,10740.msg91406/topicseen.html#msg9​1406
Kuvasarja:
Trenino Verdi – Sardinian vihreät junaset
 
23.07.2019 14:04 Kari Suominen  
  Tuoreita kuvia suoraan Sardinian kuuman taivaan alta taustoittaa hyvä kerronta. Laadukas kokonaisuus, jonka kasaamiseen on käytetty aikaa ja nähty vaivaa.
kuva 16.07.2019 22:58 Kari Suominen  
  Edellisiä tämänkaltaisia ulottumakoeajoja tehtiin Sdggnqss-w -vaunulla vuonna 2015 http://vaunut.org/kuva/99771
kuva 07.07.2019 23:44 Kari Suominen  
  Jorma ei ole tyytynyt tavanomaisiin kuvauspaikkoihin, vaan on hankkinut itsensä kohtaan, jossa radan geometria saa Hurun kuvassa suorastaan syöksymään tunnelista kuin nuoruutensa voimain päivinä. Hieno otos !
kuva 24.06.2019 02:10 Kari Suominen  
  Eikös tuo Virve-päätelaite ole kiinteästi asennettu, eli sitä ei voi matkapuhelimen tavoin ottaa mukaansa ohjaamosta poistuttaessa ? Muistelen lukeneeni sovelluksen kehittelemisestä, jolla työpuhelimeen asennettuna voisi kirjautua Virve-palveluun veturin ulkopuoleltakin.
Kuvasarja:
Yötön yö Pyhäsalmella
 
21.06.2019 10:48 Kari Suominen  
  Mielenkiintoinen kuvasarja, jonka sisältämät kuvat Pyhäkummun kaivosalueelta täydensivät vorgin kuvatarjontaa tästä kohteesta kertaheitolla peräti 36,84 %:lla. Hyvää dokumentointia !
kuva 01.06.2019 23:01 Kari Suominen  
  Raideyhteys ratapihalta Nekalaan on poistettu vuosia sitten, joten tässä tarkoitetaan ilmeisesti Viinikkaa paikkana, jossa koneet on nähty. Tka8 ratakuorma-autoa ei Destialla ole, mutta Tve4 504 on vuokrattu monivuotisella sopimuksella Destia Rail Oy:n käyttöön. Veturin omistaa Teräspyörä, jonka omistukseen se päätyi Koverharin lakkautetulta terästehtaalta.

Tka9 Railbear ja Tve4 ovat olleet työparina liikuttelemassa sepelivaunuletkaa Destian urakoimissa kohteissa jo jonkin aikaa.
kuva 01.06.2019 11:45 Kari Suominen  
  Pikaisella laskutoimituksella Ruotsiin on siirretty kaikkiaan 18 Tka7 ratakuorma-autoa.
kuva 29.05.2019 12:51 Kari Suominen  
  Kyllä, 6 viikkoa ja 3 päivää. Olen ajatuksissani vilkaissut huhtikuun sivua kommenttia kirjoittaessani. Silti itselleni uusi asia, kun mitään tietoa tällaisesta tapahtumasta ei ole aiemmin osunut silmiini.
kuva 29.05.2019 00:58 Kari Suominen  
  Eipä kestä kiitellä ja tässähän se näyttää päivittyvän edelleen. Nikolas täydensi juuri listaa tiedolla runsaan viikon takaisesta Tka7 siirrosta Toijalan Museoveturiseuralle. On niin tuore asia, että oli minullekin uusi tieto.

Näistä keltiäisistä sivustolle tulee kuvia varsin harvakseltaan, vaikka näitä käytetään kiinnostavissakin projekteissa niin infran rakentamisessa kuin sen kunnossapidossakin. Oma lisänsä ovat vielä nämä ex VR Track -yksilöt, joita uudet käyttäjät ovat hieman fixailleet ja tuunailleet.

Lisään tähän vielä yölukemisiksi linkin, josta selviää kuinka VR Track hinnoitteli myytävät tekarit yksittäin tai tukuttain ostettaessa v. 2018.

https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/5​e/5eb0d329ed1e174591e64fdedeebf63c508875​f7.pdf
kuva 28.05.2019 00:59 Kari Suominen  
  Kiitos Jormalle tarkkaavaisuudesta. Olishan tuo nyt synti ja häpee ollut noin pitkäaikainen tekarin käyttäjä listasta unohtaa.
kuva 28.05.2019 00:31 Kari Suominen  
  Tämä Tka7 -kalusto ei nykyisellään enään sovellu NRC Group Finland Oy:n koneliiketoiminnan kalustostrategiaan täällä Suomessa, mutta ruotsinsiirtolaisuuden myötä näille koneille on auennut uusi "yhteispohjoismainen työmarkkinasopimus ". Vuosikymmenen vaihteessa silloinen Oy VR-Rata Ab kavensi useita ratatyökoneitaan 1435 mm raideleveydelle ja siirsi niitä Pohjois-Ruotsiin Malmiradan kunnossapitoon. Samalla Ruotsiin siirtyi useita Tka7-ratakuorma-autoja. Sittemmin VR Track on siirtänyt niitä lisää Ruotsiin VR Track Sweden Ab:n palvelukseen voitettuaan siellä uusia ratatyöurakoita.

Näihin Ruotsiin vietyihin yksilöihin ei tehty merkittäviä teknisiä parannuksia, vaan lähinnä välttämättömimmät raideleveyden kaventamiseen ja Ruotsissa hyväksymiseen tarvittavat muutokset. Numerot 213 ja 214 saivat muista poiketen suuremmat muutokset, sillä niiden Hiab-kuormausnosturit poistettiin ja tilalle asennettiin sähköratatöitä varten uudet Palfingerin valmistamat henkilönostimet.

Myytyjä

Tka7 226 on myyty Destialle
Tka7 174 on myyty Komsor Oy:lle
Tka7 224 on myyty Oy Sundström Ab:lle.
Tka7 202 on myyty Go Track OÜ:lle Viroon.
Tka7 231 on myyty Pohjois-Suomen Rautatieharrastajille
Tka7 168 on myyty Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:lle
Tka7 198 on myyty Keitele-Museolle Suolahteen.
Tka7 218 on myyty Höyryveturimatkat 1009 Oy:lle.

Suomeen jääneitä on työkäytön lisäksi alkanut ilmestyä tilastointiin myös seisomaan (varastona tai muu kuin liikennekäyttö) sekä romutetuiksi merkittynä.

Kannattaa siis olla kaukaa viisas kuten Hannu ja kuvata tavattaessa, sillä tämä populaatio hupenee nopeasti.

Lähteenä soveltuvin osin Tasoristeys -palstan kalustomuutokset
kuva 24.05.2019 11:38 Kari Suominen  
  Kuudes kanoninen hetki. Näkymä keskipäivän paahteisessa liikkumattomuudessaan kuin suoraan Sergio Leonen italowesternistä.

Kuvauspäiväksi ilmoitettu 21.07. osoittautui vuoden 1990 kalenterin mukaan lauantaiksi, mikä osaltaan selittää kuvassa vallitsevaa pysähtyneisyyttä.
kuva 22.05.2019 00:51 Kari Suominen  
  ... niin ja punaisen lisäksi on vielä renkaita kapealla sinisellä raidalla. Tosin mainittu raita lähtee jo ensimmäisessä pesussa pois, sillä sen tarkoituksena on suojella valkosivua renkaan allelaittoon asti.